Μπότου για κάμερες στο 5ο Λύκειο: Αδιαπραγμάτευτη η ασφάλεια των παιδιών και της δημόσιας περιουσίας

Τι αναφέρει σε ανακοίνωση της η Πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών

Αδιαπραγμάτευτη είναι η ασφάλεια των παιδιών και της δημόσιας περιουσίας τονίζει στην ανακοίνωση – απάντηση της προς την δημοτική κίνηση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ζωγράφου, η Πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών της πόλης μας, Τασία Μπότου, για το ζήτημα της πρόθεσης της διοίκησης του Δήμου να τοποθετήσει κάμερες στο 5ο Γυμνάσιο και το 5ο Λύκειο Ζωγράφου.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση – απάντηση στην «Λαϊκή Συσπείρωση», η κα Μπότου: «Η διοίκηση του Δήμου Ζωγράφου έχει θέσει ως βασικές προτεραιότητες τηνδιαφύλαξη της δημόσιας περιουσίας και την προστασία των μαθητών/τριώναπό κακοποιά στοιχεία. Γι’ αυτό, επειδή δεν είναι δυνατόν να γίνουνπροσλήψεις φυλάκων, προχώρησε σε τοποθέτηση κλειστού κυκλώματος καμερώνστο 5ο  Λύκειο που συνορεύει με το πάρκο στο Γουδή».

Και συνεχίζει η Πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών: «Η αναγκαία αυτή κίνηση έγινε μετά από πολλά περιστατικά εισόδου στο σχολείο κατά τις βραδινές ώρες, ατόμων που δεν έχουν καμία σχέση με το σχολείο και τα οποία προκαλούσαν ζημιές, έκαναν κλοπές και κατέστρεφαν το σχολικό συγκρότημα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν από λίγες ημέρες, άγνωστοι με σιδεροπρίονο έκοψαν τμήμα της σιδερένιας περίφραξης και εισήλθαν στο χώρο, ενώ απείλησαν όποιον θα επιχειρούσε να φτιάξει τα κατεστραμμένα κάγκελα.

Επίσης, θα απομακρυνθεί και ο λυόμενος οικίσκος που βρίσκεται στον αύλειο και είναι χρόνια σε αχρηστία και σε άθλια κατάσταση, γιατί σπάνε την πόρτα και εισέρχονται σε αυτόν εξωσχολικά στοιχεία τις βραδινέςώρες.

Η τοποθέτηση των καμερών έγινε σε συνεννόηση με τη διοίκηση του σχολείου και με την αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων και έχει αποκλειστικόσκοπό την προστασία του 5 ου  Λυκείου και των μαθητών. Σε καμίαπερίπτωση το υλικό από τις κάμερες δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί γιαάλλο σκοπό και όσοι το λένε αυτό, το χρησιμοποιούν ως αντιπολιτευτικήτακτική».

«Σε μια περίοδο που η διακίνηση ναρκωτικών, η σεξουαλική παρενόχληση και η αρπαγή ανηλίκων είναι σε έξαρση οφείλουμε να χρησιμοποιήσουμε κάθεμέσο που θα προστατεύσει τους μαθητές/τριες μας.  Επιπλέον, έχουμε ζητήσει συνάντηση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Η προστασία των σχολείων και της δημόσιας περιουσίας αλλά και η ασφάλειατων παιδιών, είναι για το Δήμο Ζωγράφου κάτι που δεν διαπραγματευόμαστε!», καταλήγει στην ανακοίνωση της η κα Μπότου.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.