Β. Θώδας: «Στάση ζωής ο Εθελοντισμός»

Το μήνυμα του Δημάρχου Ζωγράφου για την Παγκόσμια Ημέρα

Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού έχει καθιερωθεί η 5η Δεκεμβρίου και με αφορμή την χθεσινή επέτειο, ο Δήμαρχος Ζωγράφου, Βασίλης Θώδας σε μήνυμα του τόνισε την μεγάλη σημασία της ανιδιοτελούς προσφοράς προς τον συνάνθρωπο, επισημαίνοντας πως ο εθελοντισμός αποτελεί στάση Ζωής.

Ειδικότερα ο κ. Θώδας ανέφερε, μεταξύ άλλων, στο μήνυμα του τα εξής:

«Το θεμέλιο κάθε κοινωνίας είναι η αλληλεγγύη. Ο εθελοντισμός αποτελεί την οργανωμένη μορφή αλληλεγγύης, με στόχο να υπάρχει συνέχεια και συνέπεια προσφοράς.

Είναι γνωστό σε όλους μας πως ο εθελοντισμός αποτελεί στάση ζωής, με αναρίθμητα οφέλη τόσο για τον ίδιο τον εθελοντή όσο και για το κοινωνικό σύνολο.

Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού που καθιερώθηκε από τον ΟΗΕ το 1985, μας δίνει την ευκαιρία να αναλογιστούμε το πόσο σημαντικές είναι στις ζωή μας η αλληλεγγύη και η ανιδιοτελής προσφορά, αξίες άρρηκτα συνδεδεμένες με τον ανθρωπισμό.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εθελοντές και τις εθελόντριες της πόλης μας, οι οποίοι, ακόμη και σε δύσκολους καιρούς και συνθήκες, όπως τα τελευταία δύο χρόνια με την πανδημία, με αυταπάρνηση, μεγαλείο ψυχής και απεριόριστο θάρρος μας δίνουν το παράδειγμα και επιβεβαιώνουν ότι η ανθρώπινη βούληση να σταθούμε ο ένας δίπλα στον άλλο κάνει τη διάφορα.

Εξάλλου, η οργάνωση κάθε σύγχρονης κοινωνίας, σε κάθε επίπεδο και κλίμακα, βασίζεται στη συλλογική προσπάθεια και στην κοινή πορεία των μελών που την απαρτίζουν».

«Ο Δήμος Ζωγράφου βρίσκεται και θα συνεχίσει να είναι στο πλευρό όλων των εθελοντών, στηρίζοντας εθελοντικές δράσεις που αφενός, βελτιώνουν την ποιότητα ζωής και την καθημερινότητα στην πόλη μας και αφετέρου συνεισφέρουν στην προσπάθεια για ένα καλύτερο μέλλον, για εμάς και τα παιδιά μας.

Μην ξεχνάμε ότι η συμμετοχή στις εθελοντικές δράσεις είναι υπόθεση του καθενός και όλων μας. Όλοι μας μπορούμε να βρούμε το χρόνο και να προσφέρουμε» κατέληξε στη δήλωση ο κ. Θώδας.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.