Θώδας – Καφατσάκη: Ισχυρό μήνυμα για την Εξάλειψη της Βίας κατά Γυναικών

Κανείς δεν έχει δικαίωμα να σιωπά – Ισότητα και σεβασμός

Η Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας Κατά των Γυναικών εορτάζεται κάθε χρόνο στις 25 Νοεμβρίου και ο Δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλης Θώδας όπως και η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμο Ζωγράφου, Τίνα Καφατσάκη έστειλαν με δηλώσεις τους ισχυρό μήνυμα για την αντιμετώπιση αυτού του θλιβερού φαινομένου.

Ειδικότερα ο κ. Θώδας στο μήνυμα του αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Το 1/3 των γυναικών στην Ευρώπη έχει υποστεί σωματική ή σεξουαλική βία από την ηλικία των 15 ετών και 50 γυναίκες χάνουν τη ζωή τους κάθε εβδομάδα λόγω ενδοοικογενειακής βίας. Αυτή είναι μια κατάσταση που δεν μπορούμε ούτε να ανεχθούμε ούτε να προσπεράσουμε.

Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών, υπενθυμίζει την υποχρέωση κάθε πολιτισμένης κοινωνίας να σταθεί απέναντι στο φαινόμενο αυτό. Καμία γυναίκα δεν πρέπει να δέχεται τη βία, είτε είναι λεκτική, είτε ψυχολογική, είτε σωματική. Καμία γυναίκα δεν πρέπει να νιώθει μόνη.

Όλοι μαζί, οφείλουμε να αναδείξουμε το πρόβλημα και να ενθαρρύνουμε τις γυναίκες που κινδυνεύουν ή δέχονται βία να ζητήσουν βοήθεια, προκειμένου να απελευθερωθούν από τα δεσμά του φόβου και της ενοχής. Το φαινόμενο της βίας κατά των γυναικών πρέπει να αντιμετωπιστεί. Κανείς και καμία δεν έχει δικαίωμα να σιωπά.

Η μηδενική ανοχή είναι η μόνη στάση».

Από την πλευρά της η κα Καφατσάκη με μήνυμα της στο προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook ανέφερε: «25 Νοέμβρη 2021. Ούτε μια λιγότερη! Θέλουμε ισότητα και σεβασμό, όχι στη λιτότητα και τον σεξισμό!».

Παράλληλα κοινοποίησε  και το φιλμάκι που γύρισε η LACTA για τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών΄.

Στην κοινοποίηση της σημείωνε: «Η ταινία αυτή -που δημιούργησε το κέντρο ΔΙΟΤΙΜΑ και η LACTA-αναδεικνύει το διαρκές μήνυμα ενάντια στην έμφυλη βία, ειδικά όταν στην Ελλάδα το 2021 στον κατάλογο των γυναικοκτονιών έχουν προστεθεί 13 ακόμη ονόματα και χιλιάδες γυναίκες έχουν κακοποιηθεί.

Η καθημερινή βία εντάθηκε τον καιρό της πανδημίας και του εγκλεισμού, όπως έχουν καταγράψει όλες οι έρευνες, στο πλαίσιο της οικογένειας και των διαπροσωπικών σχέσεων.

Η Τηλεφωνική Γραμμή SOS 15900 και το email: sos15900@isotita.gr, είναι μια υπηρεσία της Γενικής Γραμματείας Ισότητας όπου θύματα βίας ή και τρίτα πρόσωπα μπορούν σε 24ωρη βάση, όλο το χρόνο, να βρουν βοήθεια».

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.