Αγωνιστική Ενότητα Γονέων Ζωγράφου: Αθωράκιστα τα σχολεία, άνοιξαν…για να κλείσουν!

Δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν οι ανησυχίες και καταγγελίες γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών.

Είδαμε με τα μάτια μας στα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς του Ζωγράφου τι σημαίνουν τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ, με τα κρούσματα σε μαθητές, γονείς και προσωπικό τις περασμένες εβδομάδες . Το Κέντρο Υγείας Ζωγράφου αδυνατεί, μας λένε, να κάνει τεστ για έλεγχο της διασποράς σε μαθητές ασυμπτωματικούς – κι ας ήταν άμεσες επαφές, στο ίδιο τμήμα με το επιβεβαιωμένο κρούσμα. Για ποια ιχνηλάτηση και τεστ, που τάχα διασφάλιζαν την ασφάλεια των σχολείων μιλούσαν; Δε θα έπρεπε το κάθε Κέντρο Υγείας να ελέγχει τη διασπορά του ιού στα σχολεία, να φροντίζει για την υγεία της σχολικής κοινότητας;

Θα μπορούσαμε να έχουμε αποφύγει τα κρούσματα, το κλείσιμο τμημάτων, και τελικά το κλείσιμο όλων των σχολείων; Χωρίς κανένα μέτρο στα ΜΜΜ και στους χώρους εργασίας των γονέων, χωρίς συστηματικό έλεγχο της διασποράς με επαναλαμβανόμενα τεστ, με τμήματα 20-25 παιδιών, η απάντηση είναι σίγουρα όχι…

Με «μέτρα» τη μάσκα, τα ανοιχτά παράθυρα και το άνοιξε-κλείσε των σχολείων, όπως και όποτε βολεύει, έχουμε πορευτεί τον τελευταίο χρόνο.

Ξέρει καλά η κάθε οικογένεια που στέλνει το παιδί της στο δημόσιο σχολείο τι σημαίνουν όλα αυτά! Οι επιπτώσεις πάντα εμάς βαραίνουν. Οι ταξικές διαφορές βαθαίνουν. Καλείται ο καθένας μας ατομικά, όσο αντέχει η τσέπη του, να μπαλώσει τρύπες. Με ό,τι άδεια έχει μείνει, να συνδράμει το παιδί του. Με τον οικογενειακό προϋπολογισμό που αιμορραγεί, να πληρώσει φροντιστήρια και τεχνολογικό εξοπλισμό – μπας και τα παιδιά πάρουν μια γεύση από την περιβόητη τηλεκπαίδευση. Με τα λιγοστά ψυχικά αποθέματα, να σταθεί δίπλα στην οικογένειά του.

Δε γνωρίζουμε ακόμη τις επιπτώσεις που θα έχουν τα μορφωτικά κενά σε όλες τις βαθμίδες. Θα χρειαστεί, μέσα από δυνατούς συλλόγους γονέων, να διεκδικήσουμε για τα παιδιά μας ισότιμη και ολοκληρωμένη μόρφωση, σε ένα σύγχρονο και ασφαλές σχολικό περιβάλλον.

Το επόμενο διάστημα θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε, με όλα τα διαθέσιμα μέσα, τη στήριξη των οικογενειών μας, επιτέλους να χρηματοδοτηθεί η δημόσια υγεία, να παρθούν μέτρα για να ανοίξουν με ασφάλεια αυτή τη φορά τα σχολεία – για να παραμείνουν ανοιχτά!

Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, στεκόμαστε ο ένας δίπλα στον άλλον με κατανόηση και αλληλεγγύη… Σας καλούμε να συμμετάσχετε το Σάββατο, 13 Φλεβάρη στις 6μμ στη συζήτηση μέσω zoom με την Ψυχολόγο και εκπαιδεύτρια Ειδικής Αγωγής, Γεωργία Κουρή. Θέμα μας η ψυχική υγεία των παιδιών στην περίοδο της πανδημίας και πώς μπορούμε να τα στηρίξουμε, ως γονείς.

Περισσότερες πληροφορίες για τη συζήτηση εδώ: http://bit.ly/2Z4pilC

Καλή δύναμη σε όλες και όλους. Μένουμε δυνατοί – Κανείς μόνος!

Ζωγράφου, 10 Φλεβάρη 2021

Αγωνιστική Ενότητα Γονέων Ζωγράφου

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.