Πεζοδρόμια συνέχεια στον Δήμο Ζωγράφου! Έργο σε εξέλιξη…Πουθενά διάβαση πεζών, ούτε καν μπροστά στην εκκλησία… (φωτο)

Με αφορμή την συνέντευξη που διάβασα για τα έργα του δήμου σε ότι αφορά τα πεζοδρόμια, δίνοντας μάλιστα προτεραιότητα στα Άνω Ιλίσια, επειδή αυτή η περιοχή ήταν πάντα παραμελημένη, έκαναν ολική ανακατασκευή πεζοδρομίων (πλακόστρωση, κρασπεδόρειθρα, όδευση τυφλών, ράμπες ΑΜΕΑ), Λογικό μάλιστα ήταν κατά την άποψη τους, να κοπούν κάποια δέντρα που είχαν καταλάβει το σύνολο ή μεγάλο μέρος του πεζοδρομίου.

Στον προγραμματισμό τους όμως όπως λένε πάντα, είναι η φύτευση δέντρων τα οποία δεν θα εμποδίζουν τη διέλευση των πεζών. Από την πρώτη ημέρα που πήραν την εξουσία προσπαθούν να αντιμετωπίσουν αυτό το πρόβλημα!
Με σημερινή δε παρατήρηση, κόβουν δένδρα ΜΟΝΟ, για την ασφάλεια μας. Πάρτε εσείς όπως συναισθηματικά λέτε, μια μαμά με καροτσάκι, τον παππού, την γιαγιά, τον πολίτη με τα κινητικά προβλήματα και διαβείτε με ασφάλεια την Εθν. Αντιστάσεως.
Καλοπροαίρετα πάντα, σας προσκαλώ να κάνετε μια βόλτα από την πλατεία Κύπρου μέχρι τέρμα. Ολοκληρωμένο έργο των δυο τελευταίων διοικήσεων, χωρίς όραμα, χωρίς λίγη προσοχή.
Τα δένδρα χωρίς λόγο κοπήκαν, αφού εμπόδιο μόνο ήταν για τα αυτοκίνητα, που τώρα καταλαμβάνουν ανενόχλητα το πεζοδρόμιο, και δεν υπάρχει πουθενά αναμονή για νέα φύτευση.
Αλλού υπάρχει όδευση τυφλών, διακοσμητική κατά την γνώμη μου, διότι αν την ακολουθήσει κάποιος με πρόβλημα όρασης κινδυνεύει. Θα την δείτε να σταματάει μες στην μέση του πεζοδρομίου, σε ένα οικοδομικό τετράγωνο να σταματάει και να ξεκινάει στο μεθεπόμενο, να την διακόπτουν καπάκια φρεατίων, μέχρι πυροσβεστικός κρουνός υπάρχει.. Χώρια η κατάληψη της από τα αυτοκίνητα.
Στις διασταυρώσεις, κάπου υπάρχουν ράμπες, κάπου όχι, όλες όμως με διαφορετικό τρόπο κατασκευής. Ένα δε τμήμα του πεζοδρομίου μεταξύ του έργου της προηγούμενης διοίκησης και της νυν, παρόλο που είναι κατεστραμμένο έμεινε ως έχει. Ας έχουν κάτι να κάνουν και οι επόμενοι!
Πουθενά διάβαση πεζών, ούτε καν μπροστά στην εκκλησία. ΑΜΕΑ, δεν μπορούν να διασχίσουν χωρίς βοήθεια τρίτου την λεωφόρο.
Μην σας κουράζω με λόγια, με τις φωτογραφίες και μια βόλτα σας, τα συμπεράσματα δικά σας

Πεζοδρόμια συνέχεια. Έργο σε εξέλιξη. Ας περπατήσει κάποιος με ασφάλεια στην όδευση τυφλών. Το ΚΑΦΑΟ, δεν μπορούμε σίγουρα να το μετακινήσουμε, τα σκαλοπάτια δεν μπορούμε να τα καλύψουμε, το δένδρο όμως για να συνεχισθεί το έργο, περιμένει το αλυσοπρίονο.
Προδιαγραφές όδευσης τυφλών, ελάχιστη απόσταση 0,50 μ από την ρυμοτομική γραμμή, 0,90 μ από τον άξονα του διαδρόμου.

Zoe Papaserafeim/Mένουμε Ζωγράφου 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.