Αγωνιστική Συσπείρωση Γονέων: Δύο μήνες χωρίς Παιδίατρο και απουσία βασικών προϋποθέσεων για πρόληψη – αντιμετώπιση Covid-19

Ενημέρωση για παιδικούς σταθμούς ανά δομή

Προκειμένου να απαντηθούν φλέγοντα ερωτήματα, την Τρίτη 20 Οκτωβρίου η Διευθύντρια των Παιδικών Σταθμών συναντήθηκε με δύο μέλη του ΔΣ Συλλόγου Γονέων, με πρωτοβουλία της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Γονέων για τους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Ζωγράφου.

Συζητήσαμε με βάση τα ερωτήματα που είχαμε καταθέσει στη Διοίκηση του Δήμου πριν ένα μήνα και παρέμεναν αναπάντητα. Θέσαμε και επιπλέον ερωτήματα που μας μετέφεραν γονείς στο διάστημα που μεσολάβησε.

Στο όριο και φέτος οι παιδικοί σταθμοί, λειτουργούν χάρη στο φιλότιμο των εργαζόμενων

Διαπιστώσαμε και φέτος μεγάλη έλλειψη προσωπικού (λείπουν περίπου 25 παιδαγωγοί), με αποτέλεσμα τουλάχιστον 12 τμήματα να λειτουργούν με μία μόνο παιδαγωγό (χωρίς βοηθό), γεγονός που δημιουργεί σημαντικά εμπόδια στο παιδαγωγικό έργο.

Για τον ίδιο λόγο υπάρχουν αναξιοποίητες αίθουσες (4 στον πρώην ΙΒΣΑ) και πολυπληθή τμήματα 26 νηπίων και βρεφών, εν μέσω πανδημίας!

Αναδεικνύεται η ανάγκη μονιμοποίησης του απαραίτητου παιδαγωγικού και βοηθητικού προσωπικού, αφού κάθε χρόνο υπάρχουν ελλείψεις και η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζόμενων είναι συμβασιούχοι ΕΣΠΑ και από προγράμματα κοινωφελούς εργασίας.

Τη στιγμή αυτή παραμένουν 80 βρέφη εκτός παιδικών σταθμών, αφού ουσιαστικά καμία νέα αίθουσα βρεφών δεν λειτούργησε. Δεν υπάρχει καμία πληροφόρηση για τη λειτουργεία του νέου παιδικού σταθμού 100 θέσεων στη Βίλα Παυλίνα, που έχει υποσχεθεί η Δημοτική Αρχή. Η δόμηση παιδικού σταθμού στη Γαλήνης αναβλήθηκε, λόγω ανακριβειών στα σχέδια.

Δύο μήνες χωρίς Παιδίατρο και απουσία βασικών προϋποθέσεων για πρόληψη – αντιμετώπιση Covid-19

Ενημερωθήκαμε ότι μόλις αυτή τη βδομάδα εγκρίθηκε η σύμβαση με τον Παιδίατρο που θα παρακολουθεί την υγεία των παιδιών μας. Με άλλα λόγια εδώ και 2 μήνες, σε συνθήκες έξαρσης της πανδημίας, λειτουργούν οι παιδικοί σταθμοί και καταρτίζεται το διατροφολόγιο των παιδιών χωρίς την παρουσία και αναγκαία συμβολή του. Επιπλέον, προβληματιζόμαστε από το γεγονός ότι δεν έχει οριστεί υπεύθυνος Covid στις δομές, για εφαρμογή των πρωτοκόλλων του ΕΟΔΥ και το χειρισμό πιθανού κρούσματος, ούτε υπάρχει στις δομές ο απαραίτητος χώρος απομόνωσης.

Συμφωνήσαμε με τη Διευθύντρια των Παιδικών Σταθμών να οργανωθεί ενημερωτική συνάντηση του Παιδιάτρου με τους γονείς.

Επόμενα βήματα και πρωτοβουλίες των γονέων

Κατόπιν όλων αυτών και λόγω της απαράδεκτης συμπεριφοράς της προέδρου του Συλλόγου μας, που αγνοεί επιδεικτικά το αίτημα 100 γονέων για Γενική Συνέλευση, αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία να σας καλέσουμε όλες και όλους σε συναντήσεις ανά παιδικό σταθμό. Να ανταλλάξουμε απόψεις, να συνομιλήσουμε στη συνέχεια με τις παιδαγωγούς, παρέχοντας στήριξη στο δύσκολο έργο τους, και να καταρτίσουμε ως γονείς πλαίσιο αιτημάτων, βάσει της υπάρχουσας κατάστασης στις δομές που φιλοξενούνται τα παιδιά μας.

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΙΓΗΣΕΙ!

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ:

Την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών και των οικογενειών μας
Ποιοτικές υπηρεσίες Προσχολικής Αγωγής, δημόσιες & δωρεάν, για ΟΛΑ τα παιδιά.

Τα μέλη ΔΣ της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Γονέων για τους ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ & ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ του ΔΗΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Βαγγέλης Καζάκος, Ελένη Καρανικόλα, Εύα Παγούνη

e-mail: agonistikisispirosigoneon@gmail.com, τηλ.: 6972820724, 6984742576

Ζωγράφου, 25/10/2020

Για αναλυτική ενημέρωση σχετικά με τα τμήματα, τις παιδαγωγούς και το προσωπικό καθαριότητας ανά δομή πατήστε εδώ.

Αγωνιστική Ενότητα Γονέων Ζωγράφου

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.