Απεργία σήμερα σε Δημόσιο και Αυτοδιοίκηση – Τι διεκδικούν οι Υπάλληλοι!

Για σήμερα Πέμπτη 15 Οκτωβρίου η ΑΔΕΔΥ έχει αποφασίσει την κήρυξη 24ωρης «πανδημοσιοϋπαλληλικής» απεργιακής κινητοποίησης.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει ανακοινώσει ότι «οι εργαζόμενοι στους Δήμους θα συμμετάσχουν μαζικά στην 24ωρη πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ», σημειώνοντας επιπλέον ότι θα δώσουν επίσης «δυναμικό παρών» στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έχει προγραμματισθεί για τις 10:00 σήμερα το πρωί στην Πλατεία Κλαυθμώνος στην Αθήνα, προβάλλοντας τα αιτήματα τους, «με πρώτο και πιο σημαντικό την αναβάθμιση και την στήριξή του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και την αποκατάσταση των εργασιακών, οικονομικών και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων».   «Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση διεκδικούν, μεταξύ άλλων, την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας (Ε.Σ.Υ.) με γενναία αύξηση των δαπανών, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στους Ο.Τ.Α. και σε όλους τους κρίσιμους τομείς του Δημοσίου όπως η Υγεία και η Παιδεία, με ταυτόχρονη κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, επέκταση, αύξηση και μη περικοπή από κανέναν εργαζόμενο του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας και προστασία της Υγείας και της Ασφάλειας από τον κορωνοϊό.»

Αναλυτικά, τα αιτήματα της ΑΔΕΔΥ είναι:

« 1) Θωράκιση της Δημόσιας Υγείας. Γενναία αύξηση των δαπανών για το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Αύξηση του αριθμού των ΜΕΘ. Κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων. Δωρεάν τεστ σε όλους, όπου οι ανάγκες το απαιτούν. Δωρεάν μέσα ατομικής προστασίας. Προστασία των ευπαθών ομάδων. Χορήγηση αδειών ειδικού σκοπού, χωρίς αφαίρεση από την κανονική άδεια.

2) Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί στην εκπαίδευση για την κάλυψη των χιλιάδων οργανικών και λειτουργικών κενών. 15 μαθητές ανά τμήμα. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα.

3) Διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας.  Καμία μείωση των μισθών των εργαζομένων. Κατάργηση της ελαστικής, ενοικιαζόμενης και εκ περιτροπής εργασίας. Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Όχι στις απολύσεις συμβασιούχων συναδέλφων.

4) Επέκταση του θεσμού των Βαρέων – Ανθυγιεινών στο Δημόσιο με ευνοϊκές ρυθμίσεις στα όρια συνταξιοδότησης και το χρόνο εργασίας. Επέκταση, αύξηση και μη περικοπή από κανέναν εργαζόμενο του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, που το λαμβάνει σήμερα.

5) Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο. Να σταματήσει η φορολογική επιδρομή. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Μείωση των ανώτατων συντελεστών του ΦΠΑ στο 15%.

6) Προσλήψεις στο Δημόσιο, για να καλυφθούν όλα τα οργανικά κενά με προτεραιότητα στην Υγεία  (Παιδεία, Αυτοδιοίκηση, Ασφαλιστικά Ταμεία, Κοινωνικές Υπηρεσίες κτλ).

7) Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Σταδιακή αποκατάσταση όλων των συντάξεων. Καμία ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης. Καθιέρωση συστήματος κοινωνικής ασφάλισης που θα εγγυάται αξιοπρεπή διαβίωση για τους συνταξιούχους, όπως ορίζει το Σύνταγμα.

8) Κατάργηση του νόμου που περιορίζει τις διαδηλώσεις. Κατάργηση της διάταξης για το 50%+1 για τη λήψη απόφασης για απεργία. Κατάργηση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Παράταση της θητείας των Υπηρεσιακών Συμβουλίων στο Δημόσιο. Θα ακυρώσουμε στην πράξη τις τροπολογίες του Υπουργείου Εργασίας.

9) Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων οργανισμών, κοινωνικών υπηρεσιών και στην εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών.  Αύξηση των κοινωνικών δαπανών για Υγεία, Παιδεία, ασφάλιση, κοινωνική προστασία και περιβάλλον.

10) Κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, για τους εργαζόμενους που αποδεδειγμένα αδυνατούν να πληρώσουν. »

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.