Κωστής Παπαναστασόπουλος – «Αγαπώ Ζωγράφου»: Όχι στις «δια περιφοράς» συνεδριάσεις που πλήττουν τη δημοκρατική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου!

Όχι στις «δια περιφοράς» συνεδριάσεις που πλήττουν τη δημοκρατική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου.
✅ Ναι στα Δημοτικά Συμβούλια με τηλεδιασκέψη.
Για άλλη μια φορά η Δημοτική Αρχή, καταφεύγει στη λύση των «δια περιφοράς» συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου υπάρχουν εισηγήσεις με ελεγχόμενη ενημέρωση, χωρίς ερωτήσεις από τους δημοτικούς συμβούλους και χωρίς τη δυνατότητα διαλόγου.
Στις περιπτώσεις που δεν επιτρέπονται οι «δια ζώσης» συνεδριάσεις λόγω των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του COVID-19, η μοναδική λύση είναι η τηλεδιάσκεψη και όχι τα «δια περιφοράς» δημοτικά συμβούλια.
Η τεχνολογία πλέον δίνει τη δυνατότητα συζήτησης και ανταλλαγής απόψεων για τα θέματα του Δήμου μέσω τηλεδιάσκεψης και μόνο με αυτό τον τρόπο παρέχεται απρόσκοπτα η δυνατότητα διαλόγου με τους δημοτικούς συμβούλους για την συνδιαμόρφωση προτάσεων και λύσεων.
Η Διοίκηση του Δήμου Ζωγράφου τελευταία δείχνει να αποφεύγει την ουσιαστική και δημιουργική αντιπαραβολή απόψεων πάνω σε σημαντικά θέματα που αφορούν την πόλη μας.
Ο Δήμος Ζωγράφου, αν όχι ο μοναδικός, είναι από τους λίγους Δήμους που ενώ έχουν ανοίξει οι παιδικοί σταθμοί και τα σχολεία δεν έχει γίνει καμία ουσιαστική συζήτηση για την παιδεία. Είναι επιτακτική η ανάγκη να υπάρξει διάλογος της διοίκησης με τις δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης, τους εκπαιδευτικούς και τους εκπροσώπους των Γονέων.
Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να επανεξετάσει την στάση της και να εφαρμόσει άμεσα την τηλεδιάσκεψη ώστε να μπορεί να γίνει πραγματικός διάλογος και οι πολίτες να έχουν πρόσβαση στην ενημέρωση.
Είναι ζήτημα Δημοκρατίας.
Για τη Δημοτική Κίνηση

Αγαπώ Ζωγράφου

Κωστής Παπαναστασόπουλος

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.