ΑΓΩΝΙΣΤΙΚή ΣΥΣΠΕίΡΩΣΗ ΓΟΝέΩΝ: Αίτημα σύγκλησης έκτακτης Γενικής Συνέλευσης

ΠΡΟΣ:
Διοικητικό Συμβούλιο Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των Βρεφών και Νηπίων για τους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Ζωγράφου

ΑΙΤΗΜΑ ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Μέσα σε συνθήκες έξαρσης της πανδημίας, όπως αναμενόταν, ξεκίνησε η σχολική χρονιά, χωρίς να έχει παρθεί κανένα ουσιαστικό μέτρο από τους υπεύθυνους για τους όρους υγιεινής και ασφάλειας που πρέπει να τηρούνται στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς.

Τα υγειονομικά ζητήματα έρχονται να προστεθούν στην ήδη επιβαρυμένη λειτουργία των σταθμών, με τα χρόνια προβλήματα των εκατοντάδων παιδιών που μένουν κάθε χρόνο, όπως και φέτος, εκτός και παρά τις αρχικές εξαγγελίες περί καθολικής απορρόφησής τους στις δομές. Με τη μη εφαρμογή στο Δήμο μας της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής λόγω έλλειψης κτιρίων.

Παράλληλα, πολλές είναι οι φωνές που ακούγονται για ελλείψεις προσωπικού στις δομές, πολυπληθή τμήματα και λοιπές ελλείψεις σε εξοπλισμό (κρεβατάκια κλπ).

Δυστυχώς μέσα σε αυτές τις συνθήκες, που διακυβεύεται η υγεία και η ασφάλεια των παιδιών μας, των παιδαγωγών και των οικογενειών μας, η πλειοψηφία του ΔΣ έχει θέσει τις διαδικασίες του Συλλόγου σε αδράνεια για πάνω από ένα χρόνο, είναι άφαντη στα ερωτήματα των γονιών, παραβιάζοντας επιπλέον και το καταστατικό του Συλλόγου.

Καλούμε τους γονείς να καταδικάσουν τη στάση τους. Ιδίως σήμερα που τα προβλήματα των σταθμών είναι ιδιαίτερα οξυμένα δεν μπορεί να σιγήσει η φωνή των γονιών!

Κατόπιν όλων αυτών και σε εφαρμογή του άρθρου 8 παρ. 2 του καταστατικού μας, ζητάμε από το Διοικητικό Συμβούλιο να συγκαλέσει άμεσα ΓΕΝΙΚΗ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ (τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και σε κατάλληλο υπαίθριο χώρο) με θέματα:

Ενημέρωση των γονέων για την κατάσταση στις δομές, απολογισμός δράσης Συλλόγου, εκλογή εφορευτικής επιτροπής & διεξαγωγή εκλογών του Συλλόγου.

Κανείς δεν μπορεί να μένει αμέτοχος, ειδικά όταν πρόκειται για την αγωγή και την ασφάλεια των παιδιών του.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ, 22-09-2020

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.