Γονείς Παιδικών Σταθμών: Τετάρτη 16/9 7.30μμ στην πλ. Γαρδένιας

Αγαπητοί γονείς, είχαμε μεταφέρει τη συγκέντρωσή μας για την Τετάρτη 16/9 , με το σκεπτικό να ακολουθήσει παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημοτικό Συμβούλιο. Καθώς σήμερα 14/9/2020 πληροφορηθήκαμε για την αναβολή του Δημοτικού Συμβουλίου λόγω κρούσματος στο δημαρχείο, η παράσταση διαμαρτυρίας προφανώς δε μπορεί να πραγματοποιηθεί τη συγκεκριμένη ημέρα. Σας καλούμε όμως να συναντηθούμε την Τετάρτη 16/9 στις 7.30μμ στην πλατεία Γαρδένιας, να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε τις επόμενες κινήσεις μας. Ακολουθεί προσαρμοσμένη η ανακοίνωση που βγάλαμε στις 9/9/2020 και η διορθωτική στις 11/9.

227 … λόγοι για να είμαστε ακόμα πιο ανήσυχοι και φέτος

Tην Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου στις 7:30 μμ στην πλ. Γαρδένιας όλοι οι γονείς παιδικών σταθμών του δήμου Ζωγράφου –  είτε έγιναν δεκτά τα παιδιά μας, είτε όχι!

Να μοιραστούμε τις σκέψεις μας και να οργανώσουμε την αντίδρασή μας για τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση της προσχολικής αγωγής στον Δήμο Ζωγράφου. Να ασκήσουμε πίεση στη Δημοτική Αρχή να τηρήσει τις δεσμεύσεις της περί απορρόφησης όλων των παιδιών στις δημόσιες δομές, με πραγματικά σύγχρονες και ασφαλείς προϋποθέσεις.

Πριν λίγες μέρες ξεκίνησε η φετινή σχολική χρονιά για την προσχολική αγωγή στον Δήμο Ζωγράφου με ανάμεικτα συναισθήματα τόσο στα παιδιά μας, όσο και σε εμάς τους γονείς. Από τη μία η λαχτάρα των παιδιών να ξαναπάνε σχολείο ή ακόμα να μπουν για πρώτη φορά σε αυτή τη νέα τους κοινότητα και από την άλλη το άγχος των γονέων για τη νέα «κανονικότητα», για την επιδείνωση των ήδη δύσκολων συνθηκών από την πανδημία.

Τα ερωτήματα που τίθενται από όλους τους γονείς:

  • Γιατί και φέτος έμειναν εκτός 227 παιδιά από τις δημόσιες δομές των παιδικών & βρεφικών σταθμών;
  • Πότε επιτέλους θα είναι έτοιμες οι νέες αίθουσες στον Γ’ όροφο του πρώην ΙΒΣΑ (Κρίνων 24) και στη Βίλα Παυλίνα (Αγλαντζιά); Πόσες νέες θέσεις θα δημιουργηθούν; Υποσχέσεις του Δημάρχου που έχουν μείνει στα χαρτιά…
  • Σε ποιες δομές θα ενταχθούν τα παιδιά των δημοσίων υπαλλήλων,δικαιούχων voucher;
  • Πόσες νέες προσλήψεις μόνιμων παιδαγωγών, μαγείρων, καθαριστριών και λοιπού προσωπικού έγιναν για την κάλυψη αυτών των ιδιαίτερων αναγκών;
  • Γιατί και φέτος ο Δήμος Ζωγράφου δεν έκανε τίποτα ουσιαστικό για την εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής;
  • Ποιο είναι το σχέδιο σε περίπτωση κρούσματος & γιατί δεν έχουμε ενημερωθεί οι γονείς; Ποια πρόσθετα μέτρα έχουν ληφθεί για αποφυγή διασποράς του Covid-19;

Δήμος και κυβέρνηση πασχίζουν να πείσουν γονείς και προσωπικό της προσχολικής αγωγής ότι όλα κρίνονται στην ατομική ευθύνη, κρύβοντας τη διαχρονική απάθεια και κρατική – δημοτική ανευθυνότητα.

Χορτάσαμε χρόνια τώρα λόγια παχιά και στο τέλος να καταλήγουν σε ένα πουκάμισο αδειανό, που λέει και ο ποιητής.Παρά τη σοβαρότητα των συνθηκών και των προβλημάτων, το προεδρείο του Συλλόγου Γονέων των Παιδικών Σταθμών παραμένει άφαντο! Καμία ενημέρωση και καμία ενέργεια μέχρι σήμερα, παρά το αίτημά μας στις 3/9/2020 για άμεση σύγκληση ΔΣ και ανάληψη πρωτοβουλιών συντονισμού των γονέων.

Οι γονείς οφείλουμε τώρα, για τα παιδιά μας, να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας, να παλέψουμε για την προσχολική αγωγή που τους αξίζει.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚή ΣΥΣΠΕίΡΩΣΗ ΓΟΝέΩΝ για τους ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ & ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ του ΔΗΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

e-mail: agonistikisispirosigoneon@gmail.com, τηλ.: 6972820724, 6984742576

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.