Το καυστικό σχόλιο του Κωστή Παπαναστασόπουλου για την δίχρονη προσχολική αγωγή: Για άλλη μια φορά ο Δήμος Ζωγράφου είναι ανέτοιμος!

Στον Δήμο Ζωγράφου εδώ και πολλά χρόνια δεν υπήρχε πολιτική βούληση για την εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγής.
Για άλλη μια φορά ο Δήμος Ζωγράφου είναι ανέτοιμος.
Η αναστολή της εφαρμογής της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης στου #Ζωγράφου δεν τιμάει την πόλη μας και μειώνει την ποιότητα της καθημερινότητας των δημοτών.
Επίσης αξίζει να αναφέρουμε ότι σχεδόν ολα τα νηπιαγωγεία της πόλης μας στεγάζονται σε πεπαλαιωμένα κτήρια.

#agapozografou #kostis_papanastasopoulos

ΥΠΑΙΘ: Υποχρεωτική δίχρονη προσχολική εκπαίδευση σε 327 δήμους από τη νέα σχολική χρονιά

Από την ερχόμενη σχολική χρονιά (2020-21) θα εφαρμοστεί η υποχρεωτική δίχρονη προσχολική εκπαίδευση σχεδόν στο σύνολο των δήμων της Ελλάδας. Όπως ανακοίνωσε άτυπα το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΥΠΑΙΘ), από τον προσεχή Σεπτέμβριο θα εφαρμόζεται η υποχρεωτική δίχρονη προσχολική εκπαίδευση σε 327 από τους 332 δήμους της επικράτειας.

Για τους πέντε υπολειπόμενους δήμους – Αθηναίων, Καλλιθέας, Ζωγράφου, Νέας Σμύρνης και Νεάπολης Συκεών Θεσσαλονίκης – το υπουργείο προέβλεψε την παράταση κατά έναν επιπλέον χρόνο για την προσαρμογή τους στο πλαίσιο της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης. Οι εν λόγω δήμοι, που χαρακτηρίζονται «ιδιαίτερα πολυπληθείς», σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση του υπουργείου, αντιμετώπισαν ιδιαίτερες δυσκολίες στην ανεύρεση «ικανού αριθμού αιθουσών ή κατασκευής αυτών, εξαιτίας της πανδημίας».

Η πρόβλεψη μεγαλύτερου χρονικού περιθωρίου προσαρμογής για τους πέντε δήμους ρυθμίζεται με σχετική τροπολογία του υπουργείου Παιδείας που κατατέθηκε στη Βουλή – κι αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα – στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με τίτλο «Επιτάχυνση και απλούστευση της ενίσχυσης οπτικοακουστικών έργων, ενίσχυση της ψηφιακής διακυβέρνησης».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.