Βασίλης Θώδας: Κάνουμε τομές, αλλάζουμε την πόλη! (ΒΙΝΤΕΟ)

Στην εκπομπή «Χωρίς Χρώμα» στο HIGH TV και στον δημοσιογράφο Γιώργο βαθιώτη παραχώρησε συνέντευξη ο Δήμαρχος Ζωγράφου, Βασίλης Θώδας.

Ο κ. Θώδας μίλησε, μεταξύ άλλων, για τον τρόπο με τον οποίο ο Δήμος Ζωγράφου διαχειρίστηκε επιτυχώς το υγειονομικό σκέλος της πανδημίας λαμβάνοντας εγκαίρως όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης και δημιουργώντας υπηρεσίες του Δήμου για την υποστήριξη ευπαθών ομάδων.

Αναφέρθηκε επίσης στον σχεδιασμό για την ενίσχυση της τοπικής αγοράς και τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων κυρίως της εστίασης που επλήγησαν από την πανδημία, τόνισε τις δυνατότητες που υπάρχουν πλέον για τη διευκόλυνση των δημοτών με την ψηφιοποίηση πολλών υπηρεσιών του Δήμου, διαδικασία η οποία θα συνεχιστεί, ενώ σημείωσε ιδιαιτέρως τις κινήσεις που έγιναν για την αναβάθμιση της υπηρεσίας καθαριότητας σε ανθρώπινο δυναμικό και σε υλικό καθώς και την έναρξη ταχείας απόσυρσης των εγκαταλελειμμένων οχημάτων που επί χρόνια επιβάρυναν τους δρόμους της πόλης.

Ο Δήμαρχος Ζωγράφου υπογράμμισε την έμφαση που δίνεται στις πολιτιστικές δράσεις που έχουν προγραμματίσει το ΝΠΔΔ και ο Δήμος ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου προκειμένου, όπως είπε , «να δώσουμε διέξοδο στους συμπολίτες μας ώστε να διασκεδάσουν στον Δήμο, χωρίς να κάνουν έξοδα». Ξεκαθάρισε πάντως ότι τα μέτρα πρόληψης θα τηρηθούν αυστηρά , λέγοντας ότι «δεν θα επιτρέψουμε στον Δήμο Ζωγράφου, να υπάρξουν παρεκκλίσεις από τα περιοριστικά μέτρα που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση.

Εκτεταμένες αναφορές έκανε στο ζήτημα της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής αγωγής καθώς και στην απορρόφηση όλων των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς με το τελευταίο να αποτελεί χρονίζον ζήτημα το οποίο, όπως διαβεβαίωσε θα λυθεί, ενημερώνοντας ότι, μεταξύ άλλων κινήσεων που γίνονται σε αυτόν τον τομέα, προχωρά η προκήρυξη για τη δημιουργία ενός σύγχρονου παιδικού σταθμού 100 θέσεων.

Δείτε το απόσπασμα της συνέντευξης του Δημάρχου Ζωγράφου Βασίλη Θώδα:

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.