ΔΑΣ ΟΤΑ Δήμου Ζωγράφου: Για το νέο εργατικό “ατύχημα” στο Δήμο μας – Απαιτούμε την άμεση διερεύνηση των συνθηκών!

Εκφράζουμε τις ευχές μας για πλήρη και ταχεία ανάρρωση στο συνάδελφο που τραυματίστηκε στο πόδι του στο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορρημάτων του Δήμου μας.

Απαιτούμε την άμεση διερεύνηση των συνθηκών του “ατυχήματος”.

Δυστυχώς οι εργαζόμενοι στο δήμο μας τα τελευταία χρόνια μετρούν νεκρούς και τραυματισμένους εργάτες με μία συχνότητα που είναι ανατριχιαστική. Αιτία δεν είναι η “κακιά στιγμή” όπως επιδιώκουν να μας πείσουν οι Δημοτικές Αρχές και οι κυβερνήσεις που έχουν οδηγήσει ένα κλάδο να θρηνεί τα τελευταία χρόνια 10αδες νεκρούς και εκατοντάδες σακατεμένους εργάτες.

Οι αιτίες για τα εργοδοτικά εγκλήματα έχουν να κάνουν με τις πολιτικές που έχουν οδηγήσει στις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού, στην εντατικοποίηση της εργασίας, στις ελλείψεις Μέσων Ατομικής Προστασίας, στην απαξίωση υποδομών και μηχανημάτων. Το κράτος ως εργοδότης μας, αντιμετωπίζει την εργασία μας σε συνθήκες που εξασφαλίζουν την υγεία και την ασφάλεια μας ως κόστος, που δεν είναι διατεθειμένο να καταβάλει, γιατί θέλει να διοχετεύει αυτά τα χρήματα στη στήριξη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων με κάθε δυνατό τρόπο.

Δεν είναι τυχαίο ότι την ίδια στιγμή που δεν υπήρχαν προστατευτικές μπάρες στη συγκεκριμένη χοάνη που έγινε το εργατικό ατύχημα, η Δημοτική Αρχή υλοποιούσε το σχεδιασμό της για ιδιωτικοποίηση του πρασίνου. Για τον ιδιώτη λεφτά υπάρχουν. Σε μας μένει μόνο ο κίνδυνος.

Είναι θετικό το γεγονός ότι το σωματείο μας τουλάχιστον αυτή τη φόρα εξέδωσε ανακοίνωση. Δεν μας προξενεί όμως καμία εντύπωση το γεγονός ότι δεν δέχθηκε την πρόταση μας ούτε να κατονομάσει τους υπευθύνους για την τραγική κατάσταση: τις δημοτικές αρχές και τις κυβερνήσεις. Αντιλαμβανόμαστε ότι η εναλλαγή ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ σε Δημοτική Αρχή και κυβέρνηση δυσκολεύει τις δυνάμεις της ΑΕΠ (ΣΥΡΙΖΑ) να καταγγέλλουν σήμερα αυτά για τα οποία σφύριζαν αδιάφορα χθες, αλλά τουλάχιστον βγήκαν από το λήθαργο του “θα λογαριαστούμε μετά” την πανδημία και υπήρξε έστω μία αντίδραση.

Βέβαια για την ιδιωτικοποίηση του πρασίνου ακόμα και σήμερα που έχει βρεθεί και ο εργολάβος ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ ΚΟΥΒΕΝΤΑ! Και πως να πουν αφού την δουλειά τη ξεκίνησε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι αυτό που λέει ο λαός ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟΥ ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΣΧΟΙΝΙ.

Οι εργαζόμενοι στους δήμους δεν μείνανε στη σιωπή ούτε την περίοδο της πανδημίας ούτε θα μείνουμε τώρα. Συνεχίζουμε να διεκδικούμε την κάλυψη των αναγκών μας και η εργασία σε συνθήκες που διασφαλίζουν την υγεία και την ασφάλεια μας είναι βασική ανάγκη.

Ζητάμε την άμεση σύγκληση Γενικής Συνέλευσης του σωματείου για να οργανώσουμε τον αγώνα μας για ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειάς μας, για άμεση κινητοποίηση ώστε να μην εφαρμοστεί στη πράξη η ιδιωτικοποίηση του πρασίνου, για να σχεδιάσουμε τον αγώνα μας για άμεσες προσλήψεις προσωπικού, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για να μην μας πετσοκόψουν το επίδομα Βαρέας και Ανθυγιεινής Εργασίας.

Για να συζητήσει επιτέλους και το σωματείο μας τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων που αντιμετωπίζουν μία καπιταλιστική κρίση με νωπές τις μνήμες από τις συνέπειες της προηγούμενης στη ζωή μας.

Γιατί λύση για τα συμφέροντά μας δεν μπορεί να είναι το κοινό μέτωπο με τους εργοδότες Δημάρχους μας, που είναι αυτοί που εφαρμόζουν τις πολιτικές που τσακίζουν τις ζωές μας, όπως προτείνουν ΑΕΠ και Συνδικαλιστική Ανατροπή, αλλά ο οργανωμένος μαζικός αγώνας όλων των εργαζομένων κόντρα σε όλους αυτούς που εξυπηρετούν τα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων και των μεγαλοεπιχειρηματιών υποθηκεύοντας την δική μας ζωή.

Ζωγράφου 13/6/2020

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.