«Ζωγράφου – Ανυπότακτη Πόλη»: Ενημέρωση από το δημοτικό συμβούλιο της 28/4 όπου συζητήθηκε το ζήτημα της προστασίας της πρώτης κατοικίας!

Την Τρίτη 28/4 έγινε δημοτικό συμβούλιο δια περιφοράς. Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν:

1.    Λήψη απόφασης για απευθείας εκμίσθωση του Δημοτικού κινηματογράφου ΑΛΕΚΑ . Όπου ο ιδιώτης ζητά να μειωθεί το ενοίκιο που θα κατέβαλε για το δίμηνο του καλοκαιριού για τη χρήση του θερινού σινεμά.

2.    Λήψη απόφασης για παράταση μίσθωσης ακινήτου επί της οδού Μπισκίνη 33, στο οποίο στεγάζεται το “Κοινωνικό Παντοπωλείο”.

Υπήρξε και ένα ψήφισμα που κατέβασε το ΜΑΖΙ της κ.Καφατσάκη για την προστασία της πρώτης κατοικίας λόγω του κινδύνου που υπάρχει αυτή να αρθεί στο Μάη. Σε αντιδιαστολή με αυτό κατέβασε  και η Λαϊκή Συσπείρωση δική της πρόταση ψηφίσματος.

Παρακάτω παραθέτουμε την τοποθέτηση του δημοτικού συμβούλου της κίνησης Ζωγράφου-Ανυπότακτη Πόλη Χρίστου Τουλιάτου:

Καλησπέρα σας κύριοι συνάδελφοι,

Όσον αφορά στο 1ο θέμα καταψηφίζουμε, ο χώρος πρέπει να αξιοποιηθεί ως δημοτικός κινηματογράφος από τον ίδιο το Δήμο και το ΝΠΔΔ Πολιτισμού & Αθλητισμού με αντίστοιχη τιμολόγηση για δημότες, ανέργους/ες και φοιτητές/τριες. Να σημειώσουμε επίσης ότι το επιχείρημα του ιδιώτη που ενοικιάζει το χώρο είναι ολίγον έωλο και για αυτό προσχηματικό εφόσον για όποιον/α γνωρίζει την πραγματικότητα της προσέλευσης στο χώρο είναι σαφές ότι δεν συνέρρεαν πλήθη κατοίκων πριν και τώρα θα πάνε πολύ λιγότεροι/ες. Εκτιμούμε ότι η προσέλευση (που ήταν γενικά μικρή) θα είναι περίπου παρόμοια αφού υπάρχει άπλετος χώρος για τον κόσμο που πηγαίνει συνήθως για να είναι σε επαρκείς αποστάσεις…Άλλωστε μιλάμε και για ανοιχτό και όχι κλειστό χώρο που πρέπει να είναι πιο αυστηρές οι προδιαγραφές.

Στο 2ο θέμα ψηφίζω υπέρ.

Σχετικά με τα ψηφίσματα για το ζήτημα της πρώτης κατοικίας επισυνάπτω την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 25/4/2017, βάση της οποίας ήταν το κείμενο της Πρωτοβουλίας Αγώνα Ζωγράφου (ΠΑΖ) στην οποία πολλοί και πολλές από εμάς συμμετέχουν. Μία απόφαση βέβαια που έμεινε στα χαρτιά αφού η ίδια η δημοτική αρχή και πλειοψηφία που την ψήφισε δεν πήρε κανένα απολύτως πρακτικό μέτρο για αυτή όπως είχε ζητήσει και η ΠΑΖ. Επισυνάπτω επίσης την ανακοίνωση της ΠΑΖ για αυτό, που ζητούσε από την τότε δημοτική αρχή να πάρει τα αντίστοιχα πρακτικά μέτρα.
Το πλαίσιο που μας εκφράζει είναι αυτό που κατατίθεται σε αυτή την απόφαση της 25/4. Το ψήφισμα της παράταξης «ΜΑΖΙ για την Πόλη μας» που κατατέθηκε στο παρόν ΔΣ κατά τη γνώμη μας είναι υποχώρηση από αυτό το πλαίσιο που η δημοτική αρχή της κ.Καφατσάκη (και το ΜΑΖΙ τότε) είχαν υπερψηφίσει. Το ίδιο ισχύει κατά τη γνώμη μας και για το ψήφισμα που καταθέτει η Λαϊκή Συσπείρωση αν και έχουμε μεγαλύτερο βαθμό συμφωνίας μαζί του. Εμείς καταθέτουμε προς επικαιροποίηση το πλαίσιο της απόφασης εκείνου του δημοτικού συμβουλίου που παραμένει για εμάς επαρκές (με τις αντίστοιχες αλλαγές φυσικά εκεί που αναφέρει για τη μη κατάθεση του νομοσχεδίου τότε για ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς κλπ. που πλέον είναι δυστυχώς ψηφισμένος νόμος). Συνεπώς θεωρούμε ότι αρκεί να επιβεβαιώσει το Δημοτικό Συμβούλιο την απόφαση της 25/4/2017 ως απάντηση στο ενδεχόμενο άρσης της προστασίας της πρώτης κατοικίας το φετινό Μάϊο. 

με εκτίμηση,

Χρίστος Τουλιάτος εκ μέρους της δημοτικής κίνησης Ζωγράφου Ανυπότακτη Πόλη

δείτε παρακάτω το πρακτικό της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου του 2017 ύστερα από πρόταση της Πρωτοβουλίας Αγώνα Ζωγράφου τότε:

κι εδώ την ανακοίνωση της ΠΑΖ μετά το συμβούλιο της 25/4/2017 και όταν ήταν εμφανές ότι η τότε δημοτική αρχή της κ.Καφατσάκη όχι μόνο δεν έκανε κάτι πρακτικά για αυτή, αλλά ούτε καν τη δημοσιοποίησε στους κατοίκους!

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.