Πρόσθετα μέτρα στους δρόμους του Νοτίου τομέα για τον περιορισμό και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, ζητάει ο Β. Σπανάκης!

Πρόσθετα μέτρα στους δρόμους του Νοτίου τομέα για τον περιορισμό και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, ζητάει ο Β. Σπανάκης

Τη λήψη πρόσθετων μέτρων στις κεντρικές οδούς του Νοτίου τομέα, «προκειμένου να αντιμετωπιστεί το εθνικό πρόβλημα των τροχαίων ατυχημάτων που οδηγούν δεκάδες ανθρώπους στον θάνατο και άλλους τόσους σε μόνιμες αναπηρίες», ζητάει ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης-Πέτρος Σπανάκης.

Σε Κοινοβουλευτική Ερώτηση που κατέθεσε τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη ο κ. Σπανάκης αναφέρει ότι «το πρόσφατο θανατηφόρο τροχαίο στη Λεωφ. Βουλιαγμένης, που στέρησε τη ζωή σε έναν 25χρονο νέο, δεν αποτελεί δυστυχώς ένα μεμονωμένο περιστατικό. Στις κεντρικές οδικές αρτηρίες του Νοτίου Τομέα το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν σημειωθεί εκατοντάδες τροχαία ατυχήματα. Σε αυτά, δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι τόσοι τραυματίστηκαν σοβαρά, με τα άτομα νεαρής κυρίως ηλικίας να αποτελούν την πλειοψηφία».

Παράλληλα επισημαίνει ότι «τα μεγαλύτερα προβλήματα καταγράφονται στις Λεωφόρους Βουλιαγμένης, Ποσειδώνος, Συγγρού, Πειραιώς, Κατεχάκη, Αλίμου, Αμφιθέας, Ελευθ. Βενιζέλου (Θησέως) καθώς και στην Περιφερειακή Υμηττού, κυρίως κατά τις νυχτερινές ώρες, τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες».

Ο κ. Σπανάκης ζητάει την ενίσχυση σε προσωπικό των αρμόδιων υπηρεσιών της Τροχαίας «ώστε να αυξηθεί η συχνότητα των τροχονομικών ελέγχων και να εντατικοποιηθούν τα μέτρα της τροχαίας αστυνόμευσης στους παραπάνω δρόμους». Επιπλέον, θέτει ζήτημα αναδιάρθρωσης-αναδιοργάνωσης των Υπηρεσιών Τροχαίας της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, ώστε οι Δήμοι του Νοτίου τομέα που σήμερα υπάγονται σε τέσσερις διαφορετικές Υπηρεσίες, να ενταχθούν σε μία κεντρική Διεύθυνση για τον καλύτερο και αποτελεσματικότερο συντονισμό του έργου της Τροχαίας.

Δείτε το πλήρες κείμενο της Ερώτησης εδώ

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.