Παναγιώτης Αγγελόπουλος: Το Τεχνικό Πρόγραμμα Θώδα δεν έχει όραμα για το μέλλον της πόλης – Κανένας σχεδιασμός για «Πράσινη Οικονομία» και «Γαλάζια Ανάπτυξη»

Ένα Τεχνικό Πρόγραμμα διαχείρισης της ρουτίνας της καθημερινότητας, χωρίς κανένα όραμα για την πόλη και κανένα σχεδιασμό για την «Πράσινη Οικονομία» και την «Γαλάζια Ανάπτυξη» χαρακτήρισε την πρόταση Θώδα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο επικεφαλής της παράταξης «Ζωγράφου Μπροστά», Παναγιώτης Αγγελόπουλος.

Ο κ. Αγγελόπουλος κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου έθεσε μια σειρά από καίρια θέματα που θα έπρεπε να έχουν προβλεφθεί από το Τεχνικό Πρόγραμμα της νέας Διοίκησης του Δήμου, όπως για παράδειγμα το απαράδεκτο κτήριο που στεγάζει το Δημαρχείο της πόλης.

Σημείωσε δε, ειρωνικά, πως θα το στηρίξει μαζί με τους Δημοτικούς Συμβούλους της παράταξης του, ακριβώς όπως έκανε και επί θητείας της Διοίκησης της κ. Καφατσάκη, ψηφίζοντας «Παρών».

Ειδικότερα ο κ. Αγγελόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων την τοποθέτηση του, τα εξής:

«Το Τεχνικό Πρόγραμμα είναι κυρίαρχο θέμα και μάλιστα σε μια νέα Δημοτική Αρχή, όταν έρχεται το πρώτο της Τεχνικό Πρόγραμμα σαν μια πρόταση για τα τέσσερα συν τέσσερα χρόνια που επιθυμεί η κάθε Διοίκηση τουλάχιστον, να έχει.

Είναι το βασικό της εργαλείο που θα πείσει το Δημοτικό Συμβούλιο με τη νέα του μορφή που έχει σ’ αυτή την τετραετία γιατί όπως είπαμε εδώ είναι Ελλάδα του 2020, δεν είναι ούτε η Ελλάδα του 2018, ούτε του 2010.

Εδώ λοιπόν είναι η Ελλάδα της συνεννόησης και αυτή εδώ είναι η πόλη του Ζωγράφου και πρέπει να συνεννοούμαστε.

Έξι μήνες λοιπόν μετά τις εκλογές, έρχεται το όραμα της Δημοτικής Αρχής Βασίλη Θώδα. Νομίζω αγαπητέ κύριε Δήμαρχε ότι σας αδικεί. Σας αδικεί για ποιο λόγο; Γιατί στην τετραετία σας, αυτό επισημαίνεται εδώ από τις καταγραφές, δεν είναι ένα όραμα που μπορεί να πάει την πόλη μπροστά ή τα παιδιά μας, είναι μία απλή διαχείριση της ρουτίνας της καθημερινότητας».

Και συνέχισε ο κ. Αγγελόπουλος: «Βεβαίως υπάρχουν και κάποιες εξαιρέσεις κι εδώ συντάσσομαι με τον εισηγητή του θέματος, την υπογειοποίηση της Αναστσάκη όπως είπε, είναι και δικό μου όραμα. Όταν πολλές φορές χρειάστηκε από την επικινδυνότητα της Αναστασάκη όταν βλέπει την Παπάγου, να δίνω πρώτες βοήθειες σε ανθρώπους και ευτυχώς ήμουν εκεί όταν διερχόμενο όχημα χτύπησε κι εγκατέλειψε το γιο ενός συναδέλφου, του προέδρου της ΜΑΞΙΑΔΗΖ, που Δόξα τω Θεώ δεν είχε μεγάλο πρόβλημα το παλικάρι.

Πιστεύω ναι πρέπει να υπογειοποιηθεί και να ενωθεί η πλατεία Σωτηρίου Ζωγράφου με το επάνω μέρος που είχε απαλλοτριωθεί επί Καζάκου, στην περίοδο της δικτατορίας αν θυμάμαι καλά και με τη Βίλα Ζωγράφου και να ενοποιηθεί πλήρως.

Καμία πρόβλεψη για δημιουργία νέων σχολικών μονάδων

Δεν βλέπω όμως ένα όραμα για δημιουργία νέων σχολικών μονάδων όλων των επιπέδων, τόσο βρεφονηπιακών όσο και νηπιακών και σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Πιστεύω ότι είναι ένα από τα βασικά εργαλεία που πρέπει να χρησιμοποιήσουμε για το μέλλον της πόλης μας. Αυτό μας αφορά πρώτα απ’ όλα.

Πιστεύω ότι ένα από τα κορυφαία ζητήματα, που οι παρατάξεις που διεκδικήσαμε οι παρατάξεις του Δήμου ήταν η συνέχιση της συνεργασίας με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και τα Πανεπιστήμια της χώρας.

Ένα από τα κορυφαία ζητήματα που ανέδειξε η περασμένη Δημοτική Αρχή και συγχαρητήρια που το συνεχίζεται, όπως είπε βέβαια ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, δεν μπορούσα να μη το συνεχίσω.

Ελπίζω να το συνεχίσετε και σε άλλες δράσεις.

«Δεν βλέπω λοιπόν κανέναν οραματικό σχεδιασμό για την Πράσινη Οικονομία και τη Γαλάζια Ανάπτυξη που θέλουμε για τη χώρα.

Να ξέρετε η χώρα που γνωρίζουμε θα «πεθάνει» υποχρεωτικά». Θα δημιουργηθεί κάτι καινούριο. Όσο κι αν αρέσει σε κάποιους να ζουν σ’ αυτή τη χώρα στο μέλλον δεν μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει. Θα κλείσει.

Εάν δεν δούμε λοιπόν με οραματικό σχεδιασμό σε δέκα χρόνια, πως θα υπάρξει αυτή η χώρα, απλά θα διαχειριζόμαστε την καθημερινότητα, οι συνταξιούχοι θα παίρνουν τις συντάξεις τους, μέχρι να σταματήσει το Ταμείο να τις δίνει κι εμείς θα προσπαθούμε να βρούμε στην αγορά μισθούς και κερδοφορία για να πληρώνονται οι Δημόσιοι Υπάλληλοι» συμπλήρωσε ο επικεφαλής του «Ζωγράφου Μπροστά».

Όπως είπε: «Χρειαζόμασταν επίσης να δείτε πως μπορούμε να συνεργαζόμαστε με όλα τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρας, εξειδικευμένα. Το εργαστήριο της Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Πειραιά, το Ινστιτούτο Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου, τις σχολές της Δημόσιας Διοίκησης.

Δεν βλέπω λοιπόν πρόταση συνολική για την ρύθμιση της κυκλοφοριακής ρυθμίσεως για την επιβίωση αυτής της πόλης. Γιατί η μοναδική λύση είναι να περιορίσουμε την κυκλοφορία των τροχοφόρων, να βάλουμε ηλεκτρικά αυτοκίνητα, και πρώτα εμείς, εμείς, ο Δήμος, αυτό λέει και ο Φιλελευθερισμός, πρώτα το Δημόσιο επενδύει και μετά ακολουθεί και ο ιδιώτης».

Ο κ. Αγγελόπουλος είπε επίσης: «Δεν βλέπω κάτι για την ενεργειακή κοινότητα που πρέπει οπωσδήποτε να απαιτήσουμε και να δημιουργήσουμε για την παραγωγή μαζί με φορείς της πόλης αντί να δίνουμε μόνο έδρα και ενοίκια και δυο – τρία χιλιάρικα το χρόνο σε κάθε σύλλογο, να πάμε να δούμε πως μπορούμε να γίνουμε χρήσιμοι στην Κοινωνία και στην πόλη, στο Περιβάλλον και στην Πατρίδα.

Να δούμε πως ο Δήμος με τη ΜΑΞΙΑΔΗΖ, το Νομικό Πρόσωπο, δυο – τρεις φορείς της πόλης, κάποιες ομάδες, μπορούμε να γίνουμε παραγωγείς ηλεκτρικής ενέργειας και να το διαθέτουμε τουλάχιστον στην πόλη.

Επικίνδυνο το κτήριο του Δημαρχείου

Επίσης ήθελα να ρωτήσω κύριε Δήμαρχε, επειδή γνωριζόμαστε αρκετά χρόνια σε φιλικό επίπεδο. Σας αρέσει αυτό το Δημαρχείο; Ένα Δημαρχείο το οποίο είναι κακό Δημαρχείο. Πρόκειται για ένα κτήριο που είναι λίαν επικίνδυνο για τους εργαζομένους υπαλλήλους, είναι Δημαρχείο το οποίο δεν εξυπηρετεί τις Πολιτιστικές, Κοινωνικές και Λειτουργικές ανάγκες της πόλης».

Όπως υπογράμμισε ο επικεφαλής του «Ζωγράφου Μπροστά: «Πρέπει να είμαστε ο μόνος Δήμος που δεν παρέχει στέγη σε όποιον δεν ανήκει στη Διοίκηση. Πρέπει να είμαστε ο μόνος Δήμος ο οποίος έχει τέτοιο Δημαρχείο που αν θέλει να πάει κάποιος εδώ στον τρίτο όροφο στις Διοικητικές Υπηρεσίας, θα περάσει και θα μας δει από εδώ και αν έχουμε τη συνεδρίαση κάποιας Επιτροπής θα μας χαιρετήσει, θα πει κι ένα «Γεια χαρά Δημαρχάρα τι κάνεις;» και θα προχωρήσει προς τα μέσα».

Αυτό όσο και να χαμογελάμε όσο συζητάμε, είναι τραγέλαφος. Δεν είναι Δημαρχείο αυτό.

Έχω πει λοιπόν, κλείνοντας την ομιλία μου, ότι αυτό που με ενδιαφέρει είναι η πόλη και μόνο η πόλη. Επειδή εγώ ήρθα εδώ, δεν είμαι όπως είπε ο Αντιδήμαρχος στον κ. Καραβίδα, παλιός Ζωγραφιώτης.

Εγώ είμαι νέος Ζωγραφιώτης κ. Δήμα κι επέλεξα να ζήσω εδώ και να γεράσω εδώ. Γι’ αυτό είναι πρώτα απ’ όλα η πόλη. Και δεν με νοιάζει σε ποια τοπική είμαι γραμμένος, ή σε ποια τοπική γραμμή είναι γραμμένος ο άλλος, ή που ψηφίζει ο ένας και που ψηφίζει ο άλλος».

«Αυτό που με ενδιαφέρει είναι η πόλη μου. Κι επειδή το ενδιαφέρον μου είναι πάρα πολύ έντονο για το μέλλον των παιδιών μου, τα οποία δεν δέχονται την καταγωγή του πατρός τους, που ήμουν στον Πειραιά και θήτευσα εκεί 18 χρόνια, είναι Ζωγραφιώτες «αμιγώς», θα κάνω κάτι για το οποίο λοιδορήθηκα ιδιαιτέρως, προσωπικά από τον Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, προεκλογικά.

Να θυμίσω ότι ο πρώην Δήμαρχος ο κ. Καζάκος με τον κ. Λαμπρακόπουλο έλεγαν ότι είμαι συνεργάτης γιατί στήριξα τη Δημοτική Αρχή της κ. Καφατσάκη.

Και θα κάνω την ίδια επαναστατική κίνηση. Θα στηρίξω όπως στήριξα και την κ. Καφατσάκη και τον κ. Δήμα μιας και είναι το πρώτο Τεχνικό του Πρόγραμμα, στο πρώτο σοβαρό θέμα που φέρνει αυτή η Διοίκηση, και μαζί με τους Δημοτικούς Συμβούλους της παράταξης μου, θα ψηφίσουμε Παρόντες.

Επαναλαμβάνω θα ψηφίσω παρών. Όπως ψηφίσαμε και στηρίξαμε την κ. Καφατσάκη» κατέληξε στην τοποθέτηση του ο κ. Αγγελόπουλος.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.