«Ξέφραγο αμπέλι» το Νεκροταφείο Ζωγράφου: Άθλιες εικόνες με «παρατημένα» αφύλακτα οστά – Ασέβεια σε νεκρούς και «υγειονομική βόμβα» (Φωτογραφίες)

Εικόνες που προσβάλουν την ηθική και την αισθητική του ανθρώπου αντικρίζει κανείς καθημερινά, στο Νεκροταφείο Ζωγράφου με το χώρο να είναι «ξέφραγο αμπέλι» και με τα οστά νεκρών ατόμων να στοιβάζονται σε «χωνευτήρια», ξεκλείδωτα και αφύλακτα, έρμαιο στις διαθέσεις αδέσποτων σκύλων και ιερόσυλων «ληστών».

Πρόκειται για μία κατάσταση άθλια και απαράδεκτη σε ένα από τα μεγαλύτερα κοιμητήρια της πρωτεύουσας που εκτός όλων των άλλων αποτελεί και μια «υγειονομική βόμβα» για την υγεία των εργαζομένων του Κοιμητηρίου και των πολιτών που το επισκέπτονται.

Εργαζόμενοι που δίνουν κάθε μέρα αγώνα για να περισώσουν ότι σώζεται όμως είναι εξοπλισμένοι με πενιχρά μέσα και έρχονται αντιμέτωποι με μια κατάσταση που ξεπερνά τις δυνάμεις τους.

Οι εικόνες είναι αμείλικτες και δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης της δραματικής κατάστασης που επικρατεί στο νεκροταφείο Ζωγράφου.

Διαρροές νερού από το πλυντήριο των οστών ξεχύνονται στους διαδρόμους, παλαιά και άχρηστα οχήματα του Δήμου βρίσκονται παρατημένα δίπλα στα μνήματα.

Τα οστά να «ξεχειλίζουν» από τα υποτυπώδη «χωνευτήρια» χωρίς να υπάρχει λουκέτο που να κλειδώνει τις μεταλλικές μπάρες που υποτίθεται ότι τα ασφαλίζουν.

Τα «απομεινάρια» ανθρώπων που δεν είχαν την τύχη και την οικονομική δυνατότητα ούτε συγγενείς ή φίλους που να μεριμνήσουν για την «μετά θάνατον» κατοικία τους και δεν είχαν την πολυτέλεια να τοποθετηθούν σε οικογενειακούς τάφους, βρίσκονται βορά στις ορέξεις αδέσποτων ζώων.

Πάσης φύσεως ιερόσυλοι, ή σατανιστές που «ψάχνουν» να βρουν τα υλικά για τις «μακάβριες» και ανίερες τελετές τους, βρίσκουν εντελώς «δωρεάν» και ανενδοίαστα ότι χρειάζονται στο Νεκροταφείο Ζωγράφου.

Είναι τόσο τραγική η κατάσταση που κυκλοφορεί και το μαύρο ανέκδοτο πως δεν χρειάζεται κανείς να πληρώσει μια περιουσία για να αγοράσει έναν σκελετό, αν σπουδάζει ιατρική, απλά μπορεί να επισκεφτεί το Κοιμητήριο του Δήμου μας και να προμηθευτεί ότι χρειάζεται.

Λόγια που μόνο ντροπή και προσβολή μπορούν να προκαλέσουν στους Ζωγραφιώτες και τις Ζωγραφιώτισσες.

Τα σκουπίδια σε πολλές περιπτώσεις είναι η μοναδική «συντροφιά» των εγκαταλειμμένων οστών των κεκοιμημένων συνανθρώπων μας στην τελευταία τους κατοικία.

Οι εργαζόμενοι έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με «ανίκητες» καταστάσεις, με αρκετά από τα υπηρεσιακά οχήματα μετακίνησης και μεταφοράς να είναι σχεδόν διαλυμένα και με τους ίδιους να προσπαθούν να τα επισκευάσουν με κάθε μέσο ώστε να τα χρησιμοποιήσουν.

Τριτοκοσμική είναι και η εικόνα των ασυντήρητων και παρατημένων στη μοίρα τους ψυκτικών θαλάμων, που όμως αποτελεί ένα ξεχωριστό θέμα από μόνο του και το οποίο το site της Zografounews θα φέρει στη δημοσιότητα πολύ σύντομα.

Η κατάσταση αυτή φυσικά δεν δημιουργήθηκε σήμερα και μερίδιο ευθύνης για αυτές τις εικόνες «αίσχους» έχουν όλες οι διοικήσεις του Δήμου που είχαν την ευθύνη της διαχείρισης του νεκροταφείου τα τελευταία χρόνια.

Οφείλει όμως ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στο ανθρώπινο είδος, και για την προάσπιση της υγείας των πολιτών, η σημερινή διοίκηση του Δήμου Ζωγράφου να αναλάβει πρωτοβουλίες για την άμεση αποκατάσταση του προβλήματος.

Γιατί προς το παρόν δεν φαίνεται καμία κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση ούτε καν ο εντοπισμός και η παραδοχή της άθλιας αυτής κατάστασης.

Απαιτείται η σημερινή Δημοτική Αρχή να μην ακολουθήσει την πεπατημένη της εγκατάλειψης του Νεκροταφείου Ζωγράφου και να αναλάβει δράση για ένα φαινόμενο που μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες για τη Δημόσια Υγεία και σε κάθε περίπτωση προσβάλει κάθε έννοια ηθικής στο σύγχρονο άνθρωπο!

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.