Ανυπότακτη πόλη: Απομακρύνθηκε το επικίνδυνο όργανο στην παιδική χαρά Μερκάτη μετά την παρέμβασή μας! Κινητοποιήθηκε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ο Δήμος! (φωτο)

Σε προηγούμενες αναρτήσεις μας (βλ. εδώ και εδώ) είχαμε γνωστοποιήσει δημόσια την ύπαρξη ενός επικίνδυνου οργάνου στην παιδική χαρά της πλατείας Μερκάτη, δημοσιεύοντας και σχετικό βίντεο που έδειχνε πώς ταλαντώνεται επικίνδυνα όταν χρησιμοποιείται από μικρά παιδιά.

Ένα όργανο που είχε συνδεθεί σε μία πλευρά του με εντελώς λάθος τρόπο, κάτι που δημιουργούσε την αστάθεια και ταλάντωση στη λειτουργία του.
Στις αναρτήσεις αυτές ενημερώσαμε επίσης και σχετικά με τις παρεμβάσεις μας για το ζήτημα στο δημοτικό συμβούλιο με σχετικές ερωτήσεις προς τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ.Δήμα (μία ερώτηση στο δημοτικό συμβούλιο της 30/10 και μία σε αυτό της 14/11).

Οι παρεμβάσεις μας είχαν αποτέλεσμα αφού μετά από αυτές κινητοποιήθηκε επιτέλους ο δήμος (που είχε αγνοήσει τους κατοίκους που αρχικά απευθύνθηκαν απευθείας στις αρμόδιες υπηρεσίες του πριν απευθυνθούν σε εμάς επειδή δεν έγινε τίποτα). Το όργανο απομακρύνθηκε πλέον, ευτυχώς για την ασφάλεια των μικρών παιδιών της περιοχής.

Δεν πήραμε απάντηση βέβαια στην ερώτηση που κάναμε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο στις 14/11. Εκεί ρωτήσαμε πώς έγινε δυνατόν να λειτουργεί το όργανο με την εντελώς λάθος συνδεσμολογία (όπως φαινόταν και στις φωτογραφίες που δημοσιεύσαμε εδώ) και γιατί οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν ανταποκρίθηκαν στο αρχικό κάλεσμα των κατοίκων. Στο δεύτερο ζήτημα ο κ.Δήμας δεν απάντησε κάτι, ενώ στο πρώτο μας απάντησε ότι είναι θέμα του εργολάβου αυτό, αυτός το παρέδωσε έτσι!

Κι εμείς φυσιολογικά ρωτάμε: όταν ο δήμος παραλαμβάνει ένα έργο δεν υπάρχει κανένας έλεγχος κατά την παραλαβή για το αν παραδόθηκε στοιχειωδώς σωστά και χωρίς τόσο προφανείς και επικίνδυνες κακοτεχνίες;!

anipotaktizografou.home.blog

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.