“Κόκκινη Γραμμή” για το Δήμο να μείνει το εργοτάξιο του Μετρό αποκλειστικά στην πλατεία Γαρδένιας

Σε αποκαλύψεις για το χρονοδιάγραμμα αλλά και τον τρόπο επέκτασης του ΜΕΤΡΟ στους τρεις σταθμούς που θα κατασκευαστούν στο Δήμο μας, προέβη στο Δημοτικό Συμβούλιο Ζωγράφου, ο Δήμαρχος της πόλης, Βασίλης Θώδας

Ειδικότερα ο κ. Δήμαρχος ενημερώνοντας το Δημοτικό Συμβούλιο ανέφερε:
“Πριν λίγες μέρες συνάντησα τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Αττικό ΜΕΤΡΟ. Επειδή δεν υπήρχε κάποιος φάκελος συγκεκριμένος του ΜΕΤΡΟ στην κατοχή μας, για να δούμε τι γίνεται ακριβώς και τι χρονοδιάγραμμα υπάρχει, ζήτησα αυτή τη συνάντηση.

Και πρόσθεσε ο κ. Θώδας: “Να ενημερώσω λοιπόν το Δημοτικό Συμβούλιο, ότι είμαστε ακόμα στη διαγωνιστική διαδικασία, έχουν γίνει κάποιες προσφυγές. Έχουν φύγει δύο ανταγωνιστικές εταιρείες, συμμετέχουν πλέον μόνο δύο, αλλά και πάλι θα γίνουν ενστάσεις. Το χρονοδιάγραμμα το οποίο χονδρικά μου έδωσαν, χωρίς να μπορούν να μου πουν με ακρίβεια – και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Αττικό ΜΕΤΡΟ και ο Διευθυντής που έχει σχεδιάσει την Γραμμή 4 εδώ και είκοσι χρόνια- είναι πως δεν υπάρχει κάτι ασφαλές απλά υπολογίζουν ότι σε δύο με τρία χρόνια θα ξεκινήσει ο “Μετροπόντικας” από τη Βεΐκου και ότι ταυτόχρονα θα ξεκινήσουν και τα τρία εργοτάξια στο Δήμο μας”.

“Εκεί να ξέρετε ότι τους είπα ότι αν δεν είμαστε ο μοναδικός Δήμος, είμαστε από τους πολύ λίγους Δήμους που θα έχουν τρεις στάσεις ΜΕΤΡΟ. Αυτό είναι και καλό και κακό. Κακό θα είναι για τα δέκα χρόνια που θα ταλαιπωρηθούν οι συνδημότες μας και οι επαγγελματίες. Καλό θα είναι για μετά από τα δέκα χρόνια. Μιλάω για βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα. Απλά σας λέω το αντικειμενικό της υπόθεσης”, συνέχισε ο κ. Θώδας.

Για να καταλήξει ξεκαθαρίζοντας  ο Δήμαρχος Ζωγράφου: “Σε σχέση λοιπόν με το ΜΕΤΡΟ, αυτό είναι το χρονοδιάγραμμα, να το γνωρίζετε και σε σχέση με την πλατεία “Γαρδένιας” από ότι μου είπαν ο σχεδιασμός είναι μόνο στην πλατεία. Χωρίς να αποκλείει όμως την περίπτωση, από ότι μου είπαν, ανάλογα με τον ανάδοχο και το τι θα πει ο εργολάβος, ή το πως θα γίνει η διαδικασία, μήπως επεκταθούν “κατά-τι” και στον πεζόδρομο. Αυτό τους είπα είναι απαγορευτικό για εμάς. Τέλος πάντων θα το ξανασυζητήσουμε. Για εμάς είναι κόκκινη γραμμή οτιδήποτε άλλο πέραν της πλατείας. Έτσι όπως το είχαμε συζητήσει κι εδώ στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.