“Κραυγή Αγωνίας” από γονείς στο Δημοτικό Συμβούλιο για τα 304 παιδιά που μένουν εκτός Παιδικών Σταθμών

Ένταση και υποσχέσεις στη συνεδρίαση της Τετάρτης

Την μεγάλη τους αγωνία και την αγανάκτηση τους εξέφρασαν γονείς παιδιών προσχολικής ηλικίας που θα μείνουν εκτός των δομών του Δήμου για την φετινή χρονιά, στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ζωγράφου που συνεδρίασε προχθές.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των γονιών και της Λαϊκής Συσπείρωσης που έκανε την εισήγηση για το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο αριθμός των παιδιών που μένουν εκτός φθάνει στα 304.

Η νέα διοίκηση του Δήμου από την πλευρά της εκτιμά ότι αυτός ο αριθμός υπολογίζεται να είναι μικρότερος (περίπου στα 170 παιδιά) καθώς ήδη γίνονται ενέργειες για να πάρουν την άδεια κάποιοι χώροι που με τις απαραίτητες εργασίες θα λειτουργήσουν ως Παιδικοί Σταθμοί.

Το θέμα επρόκειτο να συζητηθεί ανάμεσα στα υπόλοιπα της ημερήσιας διάταξης, όμως οι γονείς των παιδιών που είχαν γεμίσει ασφυκτικά την αίθουσα ζήτησαν να δοθεί προτεραιότητα στη συζήτηση του.

Εκεί δημιουργήθηκε μεγάλη ένταση καθώς η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μπότου τόνισε σε έντονο ύφος πως αυτό δεν πρόκειται να συμβεί προκαλώντας την αντίδραση των συγκεντρωμένων γονέων.

Τελικά με την παρέμβαση του Δημάρχου κ. Θώδα, δόθηκε προτεραιότητα και το θέμα συζητήθηκε πρώτο.

Οι εκπρόσωποι των γονέων εξέφρασαν την πικρία και την απόγνωση τους για τα παιδιά τους που δεν θα βρίσκονται στους Παιδικούς Σταθμούς.

Σημείωσαν μάλιστα πως ήδη από φέτος στην συντριπτική πλειοψηφία των Δήμων στην Ελλάδα, η διετής προσχολική φοίτηση είναι υποχρεωτική και ο Δήμος Ζωγράφου μπορεί να εξαιρείται για φέτος όμως του χρόνου οφείλει να είναι προετοιμασμένος.

Επίσης άσκησαν σφοδρή κριτική στην προηγούμενη Διοίκηση του Δήμου και την πρώην Δήμαρχο Τίνα Καφατσάκη πως παρά τις υποσχέσεις της δεν βρήκε λύση στο πρόβλημα τα πέντε χρόνια που βρέθηκε στο τιμόνι του Δήμου Ζωγράφου.

Μεγάλες οι ευθύνες της προηγούμενης Διοίκησης

Την εισήγηση για το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο έθεσε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Ανδρέας Καραβίδας.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά: “Για μια ακόμη φορά και με αφορμή την τραγική κατάσταση που βιώνουν εκατοντάδες οικογένειες στο Δήμο μας, καταθέσαμε πρόταση στην Ημερήσια Διάταξη για συζήτηση που αφορά αυτό το μείζον θέμα για τη γειτονιά μας.

Η συζήτηση για τη σημασία της προσχολικής αγωγής για το ίδιο το παιδί και την ανάπτυξη του, ήταν, είναι και θα είναι, πάντα στην επικαιρότητα.

Αν και το ζήτημα παρουσιάζεται με ιδιαίτερη οξύτητα κατά το τέλος κάθε σχολικής χρονιάς, με τις αιτήσεις εγγραφής παιδιών προσχολικής ηλικίας, τις αιτήσεις τους για την ένταξη τους στο ΕΣΠΑ, στα προγράμματα της ΕΕΤΕΑ.

Συνεχίζει αργότερα με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, όταν η λαϊκή οικογένεια βιώνει τα αδιέξοδα και τα κενά αυτής της πολιτικής, με την απόρριψη εκατοντάδων παιδιών για το Δήμο μας, χιλιάδων παιδιών πανελλαδικά, αφού είναι τεράστιες οι ελλείψεις σε Δομές και κατ’ επέκταση σε προσωπικό που δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες.

Η προσχολική αγωγή δεν είναι πολυτέλεια αλλά ανάγκη, που αφορά στην υγιή ψυχική και σωματική ανάπτυξη των παιδιών και στην ομαλή κοινωνικοποίησή τους. Παρόλα αυτά, δεν αντιμετωπίζεται έτσι τόσο από τις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, όσο και από τις δημοτικές αρχές.

Την τελευταία 12ετία, που στην διακυβέρνηση του δήμου, εναλλάχθηκαν διαδοχικά ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, το δίκτυο των παιδικών σταθμών σχεδόν συρρικνώθηκε κατά το ήμισυ.

Η απερχόμενη δημοτική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ φέρει ακέραια την ευθύνη γιατί δεν έκανε στην θητεία της τίποτα προκειμένου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

Μέχρι την τελευταία στιγμή αναλωνόταν στην προσφιλή τακτική της, στην δημιουργία εφησυχασμού και στον κατευνασμό των αντιδράσεων.

Για αυτό και στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο της θητείας της έταζε την δημιουργία αιθουσών στο μέρος όπου στεγάζονταν η δημοτική βιβλιοθήκη (2ος όροφος ΙΒΣΑ) πράγμα που ακόμα και τώρα, δεν έχει υλοποιηθεί, ένα χρόνο μετά την εξαγγελία.

Όμως και η νέα δημοτική αρχή, δεν είναι άμοιρη ευθυνών. Πρωτοκλασάτα στελέχη της σε όλη την διάρκεια της διοίκησης ΣΥΡΙΖΑ, στήριξαν χωρίς όρους όλες τις επιλογές της δημοτικής αρχής, δεν εναντιώθηκαν ποτέ στις πολιτικές των κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που οδηγούν στην απαξίωση και συρρίκνωση του δικτύου προσχολικής αγωγής.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» όλα τα προηγούμενα χρόνια, έγκαιρα ανέδειξε το πρόβλημα, εντός και εκτός του δημοτικού συμβουλίου. Σταθήκαμε πλάι στους γονείς, στα νέα ζευγάρια που κάθε χρόνο αγωνιούν. Από αυτή την θέση μας και τώρα απαιτούμε να μη μείνει κανένα παιδί εκτός Παιδικών Σταθμών.

Λόγω της σοβαρότητας του θέματος, και της προτεραιότητας που πρέπει να πάρει η «Λαϊκή Συσπείρωση» έχει ζητήσει να είναι το πρώτο θέμα που θα συζητήσει το νέο δημοτικό συμβούλιο. Καλούμε τον ζωγραφιώτικο λαό να συμμετέχει μαζικά, να πιέσει και να διεκδικήσει άμεση λύση.

Χρειάζεται βραχυπρόθεσμος και μακρυπρόθεσμος σχεδιασμός

Από την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου, τοποθετήθηκε ο κ. Νίκος Κικάκης ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων στην τοποθέτηση του τα εξής:

“Θα συμφωνήσω ότι το θέμα της προσχολικής αγωγής είναι πάρα πολύ σημαντικό. Πρέπει πραγματικά όλοι να σκύψουμε πάνω σε αυτό το πρόβλημα και δεν πρέπει να μένει κανένα παιδί έξω από Παιδικό Σταθμό, έξω από Νηπιαγωγείο. Το πρόβλημα μας απασχόλησε από το 2014 που αναλάβαμε τη Διοίκηση του Δήμου. Προχωρήσαμε μάλιστα στις ακόλουθες ενέργειες. Το 2014 επισκευάσαμε και ανοίξαμε τον Παιδικό Σταθμό στη Γαλήνης.

Κάθε χρόνο προκηρύσσαμε διαγωνισμούς για την ενοικίαση μονοκατοικιών, χωρίς όμως αποτελέσματα. Για την αντιμετώπιση των αναγκών κινηθήκαμε σε ένα βραχυπρόθεσμο σχέδιο και ένα μεσοπρόθεσμο.

Πήραμε άδεια για νέες αίθουσες έτσι ώστε το Φθινόπωρο του 2018 πήραμε πρόσθετα άλλα εκατό παιδιά. Πέρυσι τον Οκτώβριο πήραμε 749 παιδιά. Η πρώην Δήμαρχος είχε υποσχεθεί για το 2019, να γίνουν αίθουσες Παιδικών Σταθμών στο κτήριο επί της Οδού Καλαβρύτων.

Μεταφέραμε τη Βιβλιοθήκη από το 2ο Όροφο του ΙΒΣΑ και για προσωρινή χρήση μπορούν να μεταφερθούν εκεί έξι νέες αίθουσες. Χρειάζεται πολιτική βούληση”.

Στο ίδιο έργο θεατές

Ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Τουλιάτος, επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης Ζωγράφου – Ανυπότακτη Πόλη, σημείωσε με τη σειρά του, μεταξύ άλλων για το θέμα: “Θα ξεκινήσω λέγοντας πως και τον φετινό Σεπτέμβριο όπως και τον προηγούμενο και τον προ – προηγούμενο, είμαστε στο ίδιο έργο θεατές.

Με παιδιά εκτός παιδικών σταθμών. Θέλω να ξεκινήσω πολύ σύντομα με το γιατί. Αφού βρίσκοντας το γιατί μπορούμε να βρούμε και την απάντηση. Με χαρά βλέπω ότι κάποιοι ανακαλύπτουν τις προτάσεις μας για το θέμα.

Ο κ. Κικάκης από την παράταξη της κ. Καφατσάκη ήταν πέντε χρόνια στη διοίκηση του Δήμου. Υπάρχουν τρία επίπεδα ευθυνών για το θέμα των Παιδικών Σταθμών. Κεντρικής Πολιτικής, ειδικής αντιμετώπισης για την πολιτική Παιδείας κεντρικά και ειδικής αντιμετώπισης τοπικά. Τα πάντα ξεκινούν από τις μνημονιακές πολιτικές όλων των τελευταίων κυβερνήσεων. Εδώ θα πρέπει να βρούμε ποιος είναι ο ειδικός σχεδιασμός του Δήμου.

Εγώ άκουσα τι είπε ο κ. Κικάκης πριν. Περιμένω να ακούσω τι θα πει και η σημερινή Δημοτική Αρχή που φυσικά δεν προήλθε από παρθενογένεση, τα στελέχη της έχουν θητεία στη διοίκηση του Δήμου και παλαιότερα. Θα πρέπει να δούμε ποιος είναι ο πραγματικός σχεδιασμός και ποιος ο άρρητος.

Εμείς λέμε πως υπάρχει κρυφή ατζέντα στις αποφάσεις των Δήμων για το θέμα και είναι η προώθηση των ιδιωτικών δομών και της λογικής των voucher. Ρωτάμε λοιπόν τη Δημοτική Αρχή ευθέως, έχει σκοπό να κάνει κάτι για τους Παιδικούς Σταθμούς στην πόλη μας; Η θα περιμένει να λήξουν οι προθεσμίες του χρόνου και θα μας λέει ότι δεν υπάρχουν χρήματα και πάλι θα οδηγηθούμε στη λογική των voucher.

Τις αίθουσες του ΙΒΣΑ και της Βίλας Παυλίνα τις είχαμε προτείνει όταν ήμασταν εκτός Δημοτικού Συμβουλίου και μόλις τώρα φαίνεται ότι ακούγονται οι εισηγήσεις μας. Το ζήτημα είναι μέγιστης σημασίας για εμάς και θα επανερχόμαστε συνεχώς σε αυτό γιατί η σημερινή κατάσταση δεν πάει άλλο”.

Μοναδική λύση για τους Παιδικούς Σταθμούς τα vouchers

Ο επικεφαλής του “Ζωγράφου Μπροστά”, Παναγιώτης Αγγελόπουλος ήταν σύντομος, περιεκτικός και ξεκάθαρος στην τοποθέτηση του για το θέμα.

Ειδικότερα ανέφερε: “Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι τα δύο τελευταία χρόνια, ακούγαμε να γιγαντώνεται το πρόβλημα του αριθμού των παιδιών που μένουν εκτός Παιδικών Σταθμών. Ένα πρόβλημα που μεγάλωνε κάθε χρόνο.

Πέρυσι τέτοιο καιρό είχαμε μιλήσει με την πρώην διοίκηση του Δήμου και η κυρία Δήμαρχος μας είχε πει τότε, ότι σε ένα μήνα ο ΙΒΣΑ θα έχει μετατραπεί σε αίθουσες Παιδικών Σταθμών.

Μάλιστα ήταν κύριε Δήμαρχε και δική μου “σημαία” τις τελευταίες μέρες των εκλογών ότι πρέπει να βρεθούν αίθουσες για τα παιδιά και είχα επισημάνει ότι τελικά δεν είναι τόσο απλό θέμα και έχει απόσταση από το να το λες κάτι μέχρι να το κάνεις.

Εμάς μας ενδιαφέρει πως το πρόβλημα θα εξαφανιστεί. Κι επειδή στη ζωή μου έχω μάθει να λύνω προβλήματα η μοναδική περίπτωση για να μπουν τα 300 αυτά παιδιά φέτος ή τα 700 του χρόνου, είναι αυτό που καταδικάζετε ως “νεοφιλελεύθερη” πολιτική πρακτική. Το θέμα τω vouchers.

Γίνεται σε όλο τον πλανήτη, γίνεται σε όλη την Δυτική Δημοκρατική Ευρώπη και νομίζω ότι αυτό που θέλουν οι γονείς των παιδιών στου Ζωγράφου, είναι το παιδί τους να πάει σε Παιδικό Σταθμό.

Για να χτίσουμε νέους Παιδικούς Σταθμούς ή για να πιστώσουμε και να αδειοδοτήσουμε παλαιές κατοικίες, είδατε κύριοι συνάδελφοι της προηγούμενης διοικήσεως ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο.

Γιατί είπατε ότι καταφέρατε και αλλάξατε το ρυμοτομικό. Αυτό έγινε σε πέντε χρόνια. Καλή είναι η θέληση αλλά ο γάτος πρέπει να πιάνει και ποντικούς κι εσείς δυστυχώς δεν τους πιάσατε.

Το θέμα των Νηπιαγωγείων – και κλείνω – για του χρόνου, λύνεται μόνο με μία πρακτική. Εάν βρούμε τον τρόπο να εντάξουμε τα Νηπιαγωγεία μέσα στα σχολικά συγκροτήματα που υπάρχουν Δημοτικά Σχολεία.

Εκτός αν επιθυμούν ν α λυθεί μετά από πολλά χρόνια, όταν τα παιδιά που σήμερα πάνε Δημοτικό, θα έχουν πάει στο Πανεπιστήμιο και θα τα δούμε ν’ αγωνίζονται για τα δικά τους παιδιά.

Τα προβλήματα πρέπει να λύνονται γρήγορα. Θέλω να σας πω κ. Θώδα ότι το 2009 και το 2010, δεν υπάρχουν το 2019 και το 2020.

Σας καλωσορίζουμε σε μια νέα πολιτική πραγματικότητα της Αυτοδιοίκησης και θα είμαστε εδώ για να στηρίξουμε την όποια θετική πρόταση για τους πολίτες του Ζωγράφου, να υπερασπιστούμε τη Δημοτική Περιουσία και τις υπηρεσίες που παρέχει στο Ζωγραφιώτικο Λαό”.

Χρειάζεται προνοητικότητα και σχέδιο

Ο επικεφαλής του Δημοτικού Συνδυασμού “Αγαπώ Ζωγράφου”, Δημοτικός Σύμβουλος, Κωστής Παπαναστασόπουλος, στην τοποθέτηση του για το ζήτημα των Παιδικών Σταθμών, υπογράμμισε, ανάμεσα σε άλλα, τα εξής:

“Όσοι είμαστε εδώ, είμαστε εδώ για να εργαστούμε και να συνεργαστούμε, τόσο μεταξύ μας, όσο και με τους δημότες για το συλλογικό όφελος. Είναι γνωστό ότι το πρόβλημα της προσχολικής αγωγής είναι μεγάλο, δαιδαλώδες και θα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για μια σύγχρονη κοινωνία.

Για να υπάρχουν τα προβλήματα αυτά και να παραμένουν σημαίνει σίγουρα ότι οι προηγούμενες διοικήσεις δεν έκαναν τους κατάλληλους χειρισμούς. Το πρόβλημα αυτό για να λυθεί θέλει προνοητικότητα, όραμα, πολιτική βούληση και το κυριότερο, σχέδιο. Δεν υπάρχει σχέδιο.

Εδώ και δυο χρόνια θα έπρεπε να γίνουν οι ανάλογες παρεμβάσεις και κινήσεις για να μειώσουμε έστω τον αριθμό των παιδιών που μένουν εκτός δομών. Τελικά δεν τα καταφέραμε.

Θεωρώ ότι όταν σε μια νεαρή οικογένεια που ζει στο Δήμο Ζωγράφου, δεν μπορούμε να λύσουμε το πρόβλημα που αφορά την προσχολική αγωγή και τους αθλητικούς χώρους για τα παιδιά τους, δεν έχει νόημα να υπάρχουμε”.

Τα βασικά προαπαιτούμενα για την Προσχολική ηλικία

Ο επικεφαλής του Κινήματος στην Πόλη του Ζωγράφου, Δημοτικός Σύμβουλος κ. Παναγιώτης Νίκου από την πλευρά του τόνισε ότι συμφωνεί με τον κ. Καραβίδα για την αξία της προσχολικής αγωγής.

Επισήμανε δε ότι σε κάθε εκπαιδευτική βαθμίδα – άρα και στην προσχολική αγωγή – χρειάζονται τρία προαπαιτούμενα, τουλάχιστον, για να δουλέψει και να λειτουργήσει επαρκώς.

Η υλική βάση, δηλαδή οι κτιριακές υποδομές. Θα πρέπει να υπάρχουν τόσοι Παιδικοί Σταθμοί και χώροι που θα μπορούν φιλοξενήσουν όλα τα παιδιά του Ζωγράφου, ανεξαιρέτως. Αυτό πρέπει να είναι καθολικό αίτημα των κατοίκων της περιοχής μας. Τα παιδιά και των ντόπιων και των μεταναστών.

Δεύτερον, θα έπρεπε να υπάρχουν σίγουρα τα χρήματα για σταθερό προσωπικό με σταθερές εργασιακές σχέσεις. Όχι ΕΣΠΑ και τα λοιπά. Ούτε ΕΣΠΑ για να μπουν τα παιδιά στους Παιδικούς Σταθμούς.

Αυτό θα έπρεπε να είναι το δεύτερο καθολικό αίτημα.

Και τρίτο φυσικά θα έπρεπε να δημιουργούνται εκπαιδευτικά προγράμματα που θα καλλιεργούν αξίες στα παιδιά, όπως η αλληλεγγύη, η ομαδικότητα, η συλλογικότητα. Θα πρέπει να εκπαιδεύεται ο κανονικά σκεπτόμενος άνθρωπος κατά τη γνώμη μας.

Κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών

Ο Δήμαρχος Ζωγράφου, Βασίλης Θώδας ξεκαθάρισε πως η νέα δημοτική αρχή κάνει τα πάντα για να βρει λύση στο πρόβλημα και δεσμεύτηκε πως κανένα παιδί δεν θα μείνει εκτός Παιδικών Σταθμών, με χρονικό ορίζοντα για την υλοποίηση της δέσμευσης του το Δεκέμβριο του 2019.

Τόνισε πως έχει ξεκινήσει σειρά επαφών με Νηπιαγωγούς, στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου και άλλους φορείς για την εξεύρεση λύσεων στο θέμα ενώ αποδέχθηκε και το αίτημα των γονιών για συνάντηση μαζί του ώστε να μπορέσουν από κοινού να βρουν τις καλύτερες επιλογές.

Ο κ. Θώδας επισήμανε μεταξύ άλλων στην ομιλία του: “Όλοι θα θέλαμε να ζούμε σε μία χώρα, σε έναν Δήμο που να είναι ονειρικός. Όλοι. Δεν νομίζω κάποιος να ήθελε κάτι λιγότερο για το παιδί του. Αυτή τη στιγμή όμως έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια κατάσταση που εγώ θα την έλεγα, εκτάκτου ανάγκης.

Και αυτό καλούμαστε να το αντιμετωπίσουμε αυτές τις 15 μέρες που είμαστε Διοίκηση.

Σας το επαναλαμβάνω, για να το συνειδητοποιήσετε, ότι προσπαθούμε σε δύο επίπεδα να βρούμε λύσεις. Η λύση που σας είπαμε, η προσωρινή, δεν την βγάλαμε από το μυαλό μας. Σας την είπαμε γιατί κάναμε επιτόπιους ελέγχους μαζί με την τεχνική υπηρεσία και διαπιστώσαμε ότι μπορούμε στον τρίτο όροφο, προσωρινά το επισημαίνω αυτό, να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις και τους χώρους, όσες αίθουσες μπορούμε, για παιδικό σταθμό.

Παράλληλα βρήκαμε και μία αίθουσα που μπορούμε να την λειτουργήσουμε – σχηματικά – από αύριο. Και όταν λέω από αύριο, το καταλάβατε, εννοώ αφού μπουν τα μηχανήματα και μπούμε σε μια αίθουσα που θα πληρεί τα κριτήρια ασφαλείας. Αλλά άμεσα θα γίνει αυτό. Γι’ αυτό πέφτουν και οι αριθμοί κ. Καραβίδα.

Επί της ουσίας αυτά που είπατε ως πρόταση, μας βρίσκουν σύμφωνους, όλους. Όλοι λοιπόν θέλουμε μια μόνιμη κατάσταση, να μην έχουμε το πρόβλημα αυτό του χρόνου το Σεπτέμβριο, και να έχουμε εδώ τους γονείς για άλλες απαιτήσεις. Όχι για θέσεις Παιδικών Σταθμών”.

Όσον αφορά για το χώρο στη Βίλα Παυλίνα, ο κ. Θώδας τόνισε: Σε συνεννόηση με την Τεχνική Υπηρεσία, είδαμε ότι το οικόπεδο είναι ελεύθερης χρήσης. Δεν είναι δηλαδή δεσμευμένο για κάποια συγκεκριμένη χρήση. Άρα μπορούμε να υλοποιήσουμε έξι ή επτά νέες αίθουσες, με ΠΡΟ.ΚΑΤ., βαρέως Τύπου όπως κι εσείς είπατε για να μπορέσουμε να έχουμε αποτελέσματα γρήγορα.

Έτσι ώστε μέσα σε επτά μήνες το αργότερο να είναι έτοιμα να λειτουργήσουν. Προφανώς δεν θα λειτουργήσουν από φέτος αλλά θα έχουμε τις αίθουσες αυτές από την επόμενη χρονιά.

Ο χώρος που υπάρχει ήδη στη Βίλα Παυλίνα μπορεί να αξιοποιηθεί για γραφεία των καθηγητών, για αίθουσες δραστηριοτήτων ή για εστιατόρια των παιδιών. Θα το δούμε σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία.

Ο σχεδιασμός μας λοιπόν όσον αφορά τους Παιδικούς Σταθμούς, είναι ν’ αξιοποιηθεί οποιοσδήποτε ελεύθερο οικόπεδο έχουμε τη δυνατότητα – σε συνεννόηση πάντα με την Τεχνική Υπηρεσία – με βαρέως Τύπου ΠΡΟ.ΚΑΤ.

Τα οποία μπορούμε άμεσα να προμηθευτούμε. Και όταν λέω άμεσα, εννοώ αυτό που σας είπα και πριν, ώστε του χρόνου να μην έχουμε κανένα πρόβλημα για τους Παιδικούς Σταθμούς.

Άλλωστε όπου υπάρχουν αίθουσες Παιδικών Σταθμών που βρίσκονται σε 2ο όροφο και άνω, σε διάστημα δύο χρόνων θα είμαστε υποχρεωμένοι να τα μεταφέρουμε σε ισόγεια. Αυτό να το θυμάστε και αποτελεί και δέσμευση μας.

Ο στόχος μας ο φετινός, μας υποχρεώνει μέχρι το Δεκέμβριο να τρέξουμε να εξασφαλίσουμε όλες τις οικογένειες. Νομίζω αυτό θέλετε όλοι. Νομίζω ότι και γι’ αυτό το λόγο έγινε η σημερινή συζήτηση, νομίζω ότι αυτό το απαιτεί η Ζωγραφιώτικη κοινωνία”.

Θα πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι εντύπωση προκάλεσε η απουσία από τη συνεδρίαση, της πρώην Δημάρχου, Τίνας Καφατσάκη.

Για το θέμα δεν ελήφθησαν οριστικές αποφάσεις και τόσο η διοίκηση του Δήμου όσες και οι υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις δεσμεύθηκαν στην λήψη αποφάσεων στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ζωγράφου, με τους γονείς να παραμένουν σε «αναμμένα κάρβουνα» και να περιμένουν πρωτοβουλίες ώστε να λυθεί το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν!

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.