Δήμαρχος Ζωγράφου: «Κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών – Έρχεται μόνιμη λύση»

Με βασικό θέμα τη λειτουργία των παιδικών  σταθμών πραγματοποιήθηκε στις 18/09/2019 η πρώτη επίσημη συνεδρίαση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ζωγράφου.

Ο Δήμαρχος Ζωγράφου, Βασίλης Θώδας, αφού άκουσε τις τοποθετήσεις των δημοτικών παρατάξεων, παρουσίασε αναλυτικά τον σχεδιασμό για την εξεύρεση πρόσθετων χώρων και τις άμεσες κινήσεις που έγιναν 0με αποτέλεσμα να έχουν ήδη εντοπιστεί και επιλεγεί οι επιπλέον αίθουσες που θα χρησιμοποιηθούν για τη στέγαση των παιδικών σταθμών.

Όπως τόνισε ο κ. Θώδας, η νέα Δημοτική Αρχή κινήθηκε σε δύο άξονες:

«Στις  15 ημέρες που έχουμε αναλάβει τη Δημαρχία δρομολογήσαμε και υλοποιούμε ταχύτατα έναν σχέδιο με διπλό στόχο: Αφενός, να βρούμε χώρους άμεσα και να πιέσουμε για την έλευση προσωπικού, ώστε μέχρι τον Ιανουάριο να μην έχει μείνει κανένα παιδί εκτός παιδικού σταθμού, αφετέρου να θέσουμε τις βάσεις από τώρα, ώστε τον επόμενο χρόνο να έχουμε επιτύχει μόνιμη λύση.

Τα παιδιά που αυτή τη στιγμή δεν έχουν βρει ακόμα θέση είναι λιγότερα από πέρυσι, αλλά  για εμάς και ένα παιδί εκτός παιδικού σταθμού είναι πολύ.

Έχουμε βρει τους χώρους και τις διαδικασίες και για τις δύο φάσεις του σχεδιασμού, την άμεση και τη μόνιμη.

Θέλουμε – και θα το καταφέρουμε –  το ζήτημα να μην απασχολήσει ποτέ ξανά τους γονείς.»

Τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου παρακολούθησαν εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων οι οποίοι έλαβαν  τον λόγο, τοποθετήθηκαν για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν από το χρονίζον πρόβλημα και εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη δέσμευση του Δημάρχου ότι το ζήτημα θα λυθεί και μάλιστα σε μόνιμη βάση.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.