Μπράβο στις Αρμόδιες Αρχές: Καθάρισε το Πάρκο Γουδή

Με συντονισμένες και ακαριαίες κινήσεις οι αρμόδιες αρχές παρενέβησαν και έδωσαν λύση στο μεγάλο πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τις παραβατικές ομάδες στο Πάρκο Γουδή, ανακουφίζοντας τους κατοίκους και τους επαγγελματίες της περιοχής.

Ήδη από χθες, ο χώρος είναι πεντακάθαρος καθώς έχουν μαζευτεί και καθαριστεί όλα τα σκουπίδια του Πάρκου και έχουν φύγει όλοι όσοι δημιουργούσαν προβλήματα με τη συμπεριφορά τους.

Επίσης οι χώροι στάθμευσης της ευρύτερης περιοχής έχουν απελευθερωθεί παρέχοντας τη δυνατότητα στους κατοίκους να μπορούν και πάλι να επιστρέψουν και να απολαύσουν ελεύθερα το “Πάρκο Στολίδι” του Δήμου μας, το οποίο υπό τον φόβο επιθέσεων και παρενοχλήσεων είχε “ερημώσει” από τους πολλούς επισκέπτες του.

Πρόκειται για μια εξέλιξη που φέρνει βαθιά ικανοποίηση σε όλους τους Δημότες του Ζωγράφου και αφήνει μια “γλυκιά γεύση” και μια αίσθηση περηφάνιας και στην ομάδα της Zografounews που από το δικό της μετερίζι έβαλε ένα “μικρό λιθαράκι” για να λυθεί αυτό το τεράστιο πρόβλημα.

Παρά την ανοίκεια και σε προσωπικό επίπεδο επίθεση που δέχθηκε η ιστοσελίδα, η εφημερίδα και ο εκδότης μας, Μιχάλης Γουδέλης εμείς δεν μπήκαμε σε αντιπαράθεση, εστιάσαμε στο πρόβλημα καταγράφοντας με το ρεπορτάζ μας την αλήθεια και μαζί με τους πολίτες και τους επαγγελματίες της περιοχής είδαμε με ανακούφιση την άμεση λύση του ζητήματος και αισθανόμαστε δικαιωμένοι για τη στάση μας αυτή.

Φυσικά τόσο οι αρμόδιες αρχές, όσο και όλοι οι φορείς θα πρέπει να βρισκόμαστε σε επαγρύπνηση ώστε το πρόβλημα να μην επανέλθει και να μη μιλάμε για μια προσωρινή λύση.

Για το λόγο αυτό δημοσιεύουμε παρακάτω το οδοιπορικό που πραγματοποίησε η ομάδα της Zogrgafounews την Τρίτη 23 Ιουλίου και την Τετάρτη 24 Ιουλίου, στο Γουδή όπου συνομίλησε με κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής και άκουσε την αγωνία και την αγανάκτηση τους για τη διαμορφωθείσα κατάσταση που ευτυχώς φαίνεται να λαμβάνει τέλος.

Οδοιπορικό στο Πάρκο Γουδή: Ώρα Μηδέν

“Σε καθεστώς πλήρους σύγχυσης και αγανάκτησης βρίσκονται οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες στην ευρύτερη περιοχή στο Γουδή από τις παραβατικές ομάδες έχουν κάνει “κατάληψη” στους ελεύθερους χώρους αναψυχής και στάθμευσης στο Πάρκο.

Η ομάδα της Zografounews αντιλαμβανόμενη το μέγεθος του προβλήματος και μετά από εκατοντάδες μηνύματα στην ιστοσελίδα μας και στο λογαριασμό μας στο Facebook, πραγματοποίησε ρεπορτάζ – επί τόπου, θέλοντας να διαπιστώσει την κατάσταση που επικρατεί και να την μεταφέρει με εγκυρότητα στους αναγνώστες.

Όλοι οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες της περιοχής που μας μίλησαν, φοβούμενοι για τη σωματική ακεραιότητα των ίδιων και της οικογένειας τους, ζήτησαν να μη δημοσιευθούν τα στοιχεία τους, όμως μας παρακάλεσαν θερμά να αναδείξουμε το θέμα ώστε να ενεργοποιηθούν οι αρμόδιες αρχές και να δώσουν λύση.

Ειδικά οι επαγγελματίες βρίσκονται σε απόγνωση καθώς κλειδώνουν τα μαγαζιά τους και έχουν κατεβασμένες τις σιδεριές – εν ώρα λειτουργίας – και ανοίγουν με μεγάλη προσοχή για να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους, υπό το φόβο της μαζικής κλοπής των προϊόντων τους.

Είναι αποκαλυπτικό ότι όπως μας ανέφεραν οι περισσότεροι, είναι έτοιμοι να εγκαταλείψουν την περιοχή και να μετακομίσουν τις επιχειρήσεις τους κάπου αλλού καθώς η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο.

Και οι κάτοικοι όμως είναι τρομοκρατημένοι καθώς όπως καταγγέλλουν δεν μπορούν να πάνε με τη συντροφιά και την οικογένεια τους στο Πάρκο Γουδή, καθώς “μπουλούκια” παραβατικών ατόμων, ακόμη και μικρής ηλικίας, τους περικυκλώνουν, τους παρενοχλούν ενώ σε αρκετές περιπτώσεις προσπαθούν να τους κλέψουν τα προσωπικά τους αντικείμενα.

Μας ανέφεραν δε, ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα που έγινε στην πλατεία στο Γουδή, όπου ιδιοκτήτης περιπτέρου συνεπλάκη με ομάδα που επιχείρησε μαζικά να του κλέψει τα προϊόντα, και κατάφερε να τους απομακρύνει με τη βοήθεια περαστικών.

Έκτοτε μάλιστα μας είπαν, ότι λειτουργεί το περίπτερο του με τη συνοδεία έξι ατόμων ώστε να αποτρέψει νέα απόπειρα κλοπής της περιουσίας τους.

Άλλοι κάτοικοι της περιοχής μας ανέφεραν ότι αυτή η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί δεν είναι λίγων ημερών, αλλά έχει αρχίσει σταδιακά και κλιμακώνεται εδώ και έξι μήνες.

Όπως μας εξήγησαν το πρωί μένουν μέσα στο Πάρκο Γουδή, τα γυναικόπαιδα και τα αγροτικά αυτοκίνητα που έχουν μετατραπεί σε ιδιότυπα αυτοκινούμενα, “τροχόσπιτα” και επαγγελματικά φεύγουν από τα πάρκινγκ της περιοχής.

Μετά τις 3:00 το μεσημέρι όμως επιστρέφουν και μέχρι αργά το απόγευμα έχουν γεμίσει ασφυκτικά τους χώρους στάθμευσης στους οποίους παραμένουν παρκαρισμένα κατά παράβαση του νόμου μέχρι το πρωί.

Κι αυτό γιατί εκτός από αυτούς που κοιμούνται μέσα στο πάρκο, οι υπόλοιποι – όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι της περιοχής – περνούν την νύχτα μέσα στα οχήματα τους.

Οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες της περιοχής ψάχνουν απεγνωσμένα έναν μαζικό τρόπο αντίδρασης, για να προστατέψουν από τη “λεηλασία” την περιουσία τους και από την απαξίωση τα καταστήματα και τα ακίνητα τους.

Σκοπεύουν να κινητοποιηθούν μαζικά και όπως μας λένε απαιτούν σε αυτή τους την ενέργεια να είναι “μπροστάρηδες”, ο Δήμος, όλες οι δημοτικές παρατάξεις και οι δημοτικοί σύμβουλοι και οι φορείς της πόλης του Ζωγράφου.

Ίσως αυτός είναι ο μόνος τρόπος να κινηθεί επιτέλους η Αστυνομία και να πράξει τα δέοντα ώστε να προστατέψει επαρκώς τους πολίτες.

Κάποιοι μάλιστα μας αποκάλυψαν ότι παρόμοια προβλήματα υπάρχουν και στο νοσοκομείο “Παίδων” όπου μπροστά στα μάτια των Αστυνομικών οι παραβατικές αυτές ομάδες παρκάρουν παράνομα και μένουν για μέρες ολόκληρες, ανενόχλητες σε ένα σημείο, την στιγμή που αν ένας απλός πολίτης παρκάρει έστω και για πέντε λεπτά το αυτοκίνητο του στον ίδιο χώρο χωρίς κάρτα, δέχεται κλήση και από την Ελληνική αλλά και από τη Δημοτική Αστυνομία.

Το θέμα είναι εξόχως σοβαρό και η Zografounews θα συνεχίζει να το αναδεικνύει μέχρι να βρεθεί οριστική λύση.

Οφείλουν λοιπόν οι αρμόδιες αρχές να διασφαλίσουν την νομιμότητα, να επαναφέρουν την τάξη για να μπορέσουν οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες στο Γουδή να επιστρέψουν στην κανονικότητα που οφείλει το κράτος να παρέχει στην καθημερινότητας τους”.

Όπως φαίνεται οι αρμόδιες υπηρεσίες αφουγκράστηκαν την αγωνία των κατοίκων και των επαγγελματιών και έπραξαν το καθήκον τους. Μπράβο και πάλι για την έγκαιρη και συντονισμένη παρέμβαση τους!

Υ.Γ.: Μετά τις τελευταίες εξελίξεις ελπίζουμε κάποιοι να κατάλαβαν την ειδοποιό διαφορά στην ερμηνεία των λέξεων “απουσία” και “παρουσία”.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.