Το γαρ πολύ της θλίψεως…

Η κατάσταση που επικρατεί στο Πάρκο Γουδή, στο Ρυθμό και στην ευρύτερη περιοχή τις τελευταίες ημέρες έχει φθάσει στο απροχώρητο. Απροστάτευτοι κι αγανακτισμένοι πολίτες “έρχονται στα χέρια” με παραβατικές ομάδες ανθρώπων που έχουν εισβάλει παράνομα σε δημόσιο χώρο και απειλούν τις περιουσίες και την σωματική ακεραιότητα των κατοίκων.

Αυτό είναι κάτι που δεν αμφισβητεί κανείς. Μια απλή βόλτα στην εν λόγω περιοχή και αντιλαμβάνεται κάποιος πως μιλάμε για γεγονότα. Επιβάλλεται άμεσα να υπάρξει συντονισμένη επέμβαση όλων των αρμοδίων αρχών για να να επιλυθεί το θέμα πριν να έχουμε χειρότερες εξελίξεις.

Όταν απειλείται η ασφάλεια, η υγιεινή και η περιουσία των πολιτών κάθε ελεύθερη και αδέσμευτη δημοσιογραφική “φωνή” οφείλει να καταγράψει και να επικοινωνήσει το γεγονός, έτσι ώστε να βρεθεί άμεσα η λύση του.

Η Τίνα Καφατσάκη υπήρξε – και είναι – μια καλή Δήμαρχος. Με τα λάθη ίσως, τις παραλείψεις, αλλά πάντα με διαφάνεια και με ευπρέπεια προσπάθησε να δώσει λύσεις στα προβλήματα του Δήμου μας. Από την ιστοσελίδα και την εφημερίδα μας, αμέτρητες φορές αναδείξαμε κάθε πρωτοβουλία και αξιέπαινη προσπάθεια που έκανε η Δημοτική της Αρχή, στον πολιτισμό, στην κοινωνική αλληλεγγύη, στα δημόσια έργα.

Αν κάτι χαρακτήριζε την ίδια είναι πως ανεξάρτητα με το κάθε θέμα που προέκυπτε εκείνη ήταν παρούσα – και κατ’ επέκταση οι συνεργάτες της ήταν παρόντες.

Όταν επικρατεί αυτή η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή στο Γουδή και οι ενέργειες του Δήμου περιορίζονται σε δύο τηλέφωνα κι ένα έγγραφο προς την Αστυνομία, τότε δίκαια κάποιος μπορεί να υποστηρίζει ότι η αντιμετώπιση του θέματος είναι ανεπαρκέστατη. Στα όρια της ολοκληρωτικής απουσίας.

Οι ευθύνες της Αστυνομίας για το ζήτημα είναι ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΕΣ. Το γράψαμε από την πρώτη στιγμή. Πως όμως μπορεί ο απλός πολίτης να ειδοποιήσει την Ελληνική Αστυνομία και να περιμένει ανταπόκριση στο αίτημα του, όταν ολόκληρος Δήμος Ζωγράφου ισχυρίζεται ότι περίπου οι αστυνομικοί τον “Αγνοούν” και δεν παρεμβαίνουν στο θέμα.

Η Zografounews στη έντυπη και στην ηλεκτρονική της σελίδα, έχει αποδείξει με το πέρασμα των μηνών, ότι δεν είναι με κανένα κόμμα, με καμία δημοτική παράταξη και με κανέναν υποψήφιο είτε βουλευτή είτε Δήμαρχο.

Ήταν, είναι και παραμένει στο πλευρό της κάθε Ζωγραφιώτισσας και του κάθε Ζωγραφιώτη και το μόνο που θα επιδιώκει πάντα, είναι η διασφάλιση των δικαιωμάτων και των συμφερόντων του.

Το θέμα στο Πάρκο Γουδή επιβάλλεται να επιλυθεί άμεσα. Στηρίζουμε μέχρι κεραίας το ρεπορτάζ μας, είμαστε περήφανοι που μπορέσαμε να αναδείξουμε ένα τόσο σοβαρό θέμα και υποσχόμαστε να το παρακολουθούμε στενά και να βοηθήσουμε με τις όποιες δυνάμεις μας ώστε οι αρμόδιες αρχές να παρέμβουν – ως οφείλουν – και να το αντιμετωπίσουν με επιτυχία.

Υ.Γ.: Φίλε Στέφανε Γιούργα, είσαι ένας πρόεδρος της ΜΑΞΙΑΔΗΖ που επιτέλεσες το έργο σου με οξυδέρκεια, αξιοπρέπεια και διαφάνεια. Εσύ πρώτος απ’ όλους γνωρίζεις πως στην ιστοσελίδα και την εφημερίδα μας δεν υπάρχει ούτε ένα μονόστηλο στήριξης για τη νέα Δημοτική Αρχή του Δήμου Ζωγράφου, ή την Δημοτική παράταξη που την ανέδειξε. Αυτά για τα περί… ουράς. “Το γαρ πολύ της θλίψεως…”.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.