Νίκος Βούτσης αποκλειστικά στη Zografounews: “Τα χαράγματα μνήμης είναι μια εμβληματική έκθεση με μεγάλο φορτίο πολιτικής παρέμβασης στο σήμερα”

Ο Πρόεδρος της Βουλής πραγματοποίησε τα εγκαίνια μαζί με την Τίνα Καφατσάκη και τον Χρήστο Μοσχανδρέου

Την εξαιρετική έκθεση «Χαράγματα Μνήμης 1941- 1944» εγκαινίασε χθες το απόγευμα, στη Βίλα Ζωγράφου, ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, μαζί με τη Δήμαρχο Ζωγράφου, Τίνα Καφατσάκη και τον Ζωγραφιώτη (και εκ Ναυπάκτου), Χρήστο Μοσχανδρέου από την συλλογή του οποίου προέρχονται τα έργα.

Ο κ. Βούτσης σε αποκλειστική δήλωση του στη Zografounews για τη σημασία αυτής της έκθεσης επισήμανε: “Τα χαράγματα μνήμης αποκτούν μια επικαιρότητα την οποία ακόμα και πριν από μερικά χρόνια δεν μπορούσαμε να σκεφθούμε καθώς και στην Ευρώπη ιδιαίτερα αλλά και στη χώρα μας, υπάρχουν οι αναθεωρητές της ιστορίας, οι επιλήσμονες που θέλουν να πέσουν στη λήθη όλα αυτά τα δεινά και τα εγκλήματα τα οποία υπέστη ο ελληνικός λαός και όχι μόνο ο ελληνικός λαός”.

“Για το λόγο ατό είναι επίκαιρο παρά ποτέ να σκεφθούμε, να διδάξουμε, να μορφωθούν οι νέες γενιές, να συνειδητοποιήσουν τι σημαίνει η φασιστική βία, ο ρατσισμός και με αυτή την έννοια, αυτή η έκθεση, πέραν της εξαιρετικής εικαστικής κι εμβληματικής της διάστασης την οποία έχει, οπωσδήποτε έχει κι ένα πολύ μεγάλο φορτίο σημερινής, πολιτικής παρέμβασης”, πρόσθεσε ο πρόεδρος της Βουλής.

Ο εκδότης του Ομίλου Zografounews Μιχάλης Γουδέλης με τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση

Και συνέχισε: “ Γι’ αυτό πιστεύω ότι και η Βουλή των Ελλήνων βοήθησε πάρα πολύ ώστε αυτή η έκθεση να υπάρξει και να μείνει ανοικτή μέχρι το Νοέμβριο, να την επισκεφθούν χιλιάδες νέα παιδιά έτσι ώστε να διδαχθούν”.

Αναφερόμενος στο Δήμο Ζωγράφου και τη Δήμαρχο Τίνα Καφατσάκη και την πρωτοβουλία της για την πραγματοποίηση αυτής της έκθεσης, ο κ. Βούτσης τόνισε: “Είναι μια αξιέπαινη κίνηση από το Δήμο Ζωγράφου, γιατί ο Δήμος έχει σημασία να ευαισθητοποιείται για τέτοια ζητήματα διότι επαναλαμβάνω πιάνει το σφυγμό των καιρών και αυτό είναι πολύ σημαντικό στις μέρες που ζούμε”.

Η Δήμαρχος Ζωγράφου, Τίνα Καφατσάκη τόνισε από την πλευρά της για την έκθεση: “Για εμάς τα Χαράγματα μνήμης έχουν πολύ μεγάλη σημασία, ιδιαίτερα σήμερα, σε μια ιστορική στιγμή, που όλοι οι άνθρωποι θα πρέπει να έρθουν σε επαφή με τον αγώνα του λαού μας ενάντια στο φασισμό για την απελευθέρωση της πατρίδας”.

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης και η αν. Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου.

Επίσης παρόντες στα εγκαίνια της έκθεσης ήταν οι βουλευτές: Αριστείδης Μπαλτάς, Γιάννης Μπαλάφας, Νίκος Ξυδάκης, Δημήτρης Σεβαστάκης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Δημήτρης Θεοχαρόπουλος, ο Γ.Γ. της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Τσιάρας.

Από το Δήμο Ζωγράφου ξεχώρισε η παρουσία του Προέδρου της ΜΑΞΙΑΔΗΖ, Στέφανου Γιούργα, ενώ παραβρέθηκαν ο υποψήφιος Δήμαρχος Ζωγράφου, Βασίλης Θώδας και o πρώην Δήμαρχος Ζωγράφου, Γιάννης Καζάκος.

Η έκθεση διοργανώνεται από τη Βουλή των Ελλήνων και τον Δήμο Ζωγράφου και αφορά  στη συλλογή του Ζωγραφιώτη Χρήστου Μοσχανδρέου, η οποία περιλαμβάνει  σπάνια εικαστικά και εκδοτικά τεκμήρια  που αποτυπώνουν την περίοδο της Κατοχής, της Αντίστασης και της Απελευθέρωσης.

Η έκθεση που συνδιοργανώνουν η Βουλή των Ελλήνων, με το Δήμο Ζωγράφου και σε συνεργασία με τον κ. Χρ. Μοσχανδρέου, θα λειτουργήσει στη Βίλα Ζωγράφου  μέχρι  τις 10 Νοεμβρίου 2019, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.