Ημερίδα Ρυθμίσεις Χρεών-Δικαιώματα και Υποχρεώσεις

Ημερίδα Ρυθμίσεις Χρεών-Δικαιώματα και Υποχρεώσεις

Στη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ζωγράφου, διεξήχθη η ημερίδα «Ρυθμίσεις Χρεών: Δικαιώματα & Υποχρεώσεις», την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου, με ομιλητή τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους κο Φώτη Κουρμούση, με στόχο την ευρύτερη ενημέρωση επαγγελματιών νομικών, φοροτεχνικών και λογιστών της πόλης μας, για το νομοθετικό πλαίσιο του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών των επιχειρήσεων και των ελευθέρων επαγγελματιών.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν να παρουσιαστεί το θεσμικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση των ιδιωτικών χρεών, δηλαδή τόσο για τα κόκκινα δάνεια όσο και για τις οφειλές προς το δημόσιο (ΔΟΥ, ΕΦΚΑ κλπ), όπως επίσης και να απαντηθούν ερωτήματα – απορίες και προβληματισμοί από τους συμμετέχοντες.

Ο κος Κουρμούσης, αναφέρθηκε στα νομοθετικά «εργαλεία» που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι υπερχρεωμένοι πολίτες και επιχειρήσεις, μία εξειδικευμένη γνώση, για την οποία απαιτείται η βοήθεια «ειδικών». Για αυτό το λόγο δημιουργούνται ανά την Ελλάδα, Γραφεία και Κέντρα Ενημέρωσης & Υποστήριξης Δανειοληπτών.

Στο Δήμο Ζωγράφου, λειτουργεί από το καλοκαίρι, το πρώτο στην Αττική, Κέντρο Ενημέρωσης & Υποστήριξης Δανειοληπτών στο Δήμο Ζωγράφου (Γ. Ζωγράφου 1), στο οποίο μπορούν να απευθυνθούν οι συμπολίτες μας που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις δανειακές τους υποχρεώσεις και χρειάζονται οικονομικές και νομικές συμβουλές για να αντιμετωπίσουν τα χρέη τους.

Το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου Ενημέρωσης & Υποστήριξης Δανειοληπτών, υπάλληλοι της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, δίνει συμβουλές και οδηγίες για τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν για να προστατευτεί η πρώτη τους κατοικία αλλά και για τις πρόνοιες που προβλέπει η νομοθεσία για το σύνολο των χρεών.

Επίσης ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ως προς τα δικαιώματα τους σε σχέση με τις οφειλές τους προς τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και παρέχει εξειδικευμένη συμβουλευτική στους οφειλέτες που υπάγονται στον Κώδικα Δεοντολογίας για την Εξωδικαστική Επίλυση Διαφοράς.

Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ.2132125730 και ώρες 09:00 – 16:00 ή μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.keyd.gov.gr.

Ημερίδα Ρυθμίσεις Χρεών-Δικαιώματα και Υποχρεώσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.