Β. Θώδας: Παρόντες στη μάχη για την εξάλειψη του AIDS

Δήλωση του Δημάρχου Ζωγράφου για την παγκόσμια Ημέρα

Η 1η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS και ο Δήμαρχος Ζωγράφου, Βασίλης Θώδας στο μήνυμα του με αφορμή την επέτειο αυτή τονίζει ότι πρέπει να είμαστε παρόντες στη μάχη για την εξάλειψη αυτής της μάστιγας αλλά και του κοινωνικού στίγματος που τη συνοδεύει.

Ειδικότερα ο κ. Θώδας επισημαίνει στο μήνυμα του, τα εξής:

«Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS μας υπενθυμίζει ότι η πανδημία του Covid- 19 δεν είναι η μόνη μάστιγα που απειλεί την ανθρωπότητα και πως οι μολυσματικές ασθένειες και οι ιοί σκιάζουν την ανθρώπινη ιστορία, καθώς ο ιός HIV εμφανίστηκε πριν από 40 χρόνια και εξακολουθεί να απειλεί τον κόσμο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ, ετησίως μολύνονται περισσότεροι από 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι και οδηγούνται στον θάνατο περίπου 700.000 συνάνθρωποί μας, ενώ μόνο τα τελευταία δύο χρόνια (από την έναρξη της πανδημίας) υπολογίζεται ότι 79,3 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν μολυνθεί από τον ιό HIV και 36,3 εκατομμύρια έχουν πεθάνει από ασθένειες που σχετίζονται με το AIDS.

Για το λόγο αυτό, όλοι μαζί, οφείλουμε να συνεχίσουμε να δίνουμε τη μάχη για την πρόληψη, τη θεραπεία της ασθένειας αλλά και για την εξάλειψη των διακρίσεων και του κοινωνικού στίγματος.

Σε αυτόν τον αγώνα οφείλουμε όλοι να είμαστε παρόντες».

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.