Νέα Μέτρα: Υποχρεωτικός εμβολιασμός ή πρόστιμο για τους άνω των 60

Τα χρήματα θα πηγαίνουν σε ειδικό ταμείο για την ενίσχυση του ΕΣΥ

Στην απόφαση να επιβάλλεται πρόστιμο 100 ευρώ στους άνω των 60 ετών που δεν θα εμβολιαστούν μέχρι τις 16 Ιανουαρίου, προχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα, στο υπουργικό συμβούλιο.

Ειδικότερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε στην εισαγωγική του τοποθέτηση: «Η νέα μετάλλαξη Όμικρον μάς ανησυχεί και μας καλεί σε επιφυλακή. Οι γιορτές που πλησιάζουν διαμορφώνουν συνθήκες που πιθανόν να ευνοήσουν τη μετάλλαξη του. Η μετάλλαξη Όμικρον είναι βέβαιο ότι αργά η γρήγορα θα κάνει την εμφάνισή της και στην Ελλάδα.

Η πολιτική μας ως προς τους εμβολιασμούς τον τελευταίο μήνα φαίνεται να αποδίδει. Πάμε καλύτερα αλλά όχι όσο πρέπει και όσο θέλουμε. Από τους 350.000 συμπολίτες μας άνω των 60 ετών μόνο 60.000 έσπευσαν να εμβολιαστούν. Στην Ελλάδα το ποσοστό εμβολιασμού σε αυτές τις ηλικίες κινείται ακόμα στο 83%» είπε και συνέχισε:

«Ο εμβολιασμός τους καθίσταται στο εξής ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ. Μια απόφαση που με βασάνισε προσωπικά. Αισθάνομαι βαρύτατη την ευθύνη να σταθώ δίπλα στους πιο ευάλωτους. Οι άνω των 60 ετών θα πρέπει έως τις 16 Ιανουαρίου να έχουν κλείσει το ραντεβού τους να κάνουν την πρώτη δόση. Διαφορετικά κάθε μήνα θα επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ και με νόμο θα συγκεντρώνονται τα χρήματα αυτά σε ειδικό ταμείο για τα νοσοκομεία».

«Δεν είναι ποινή αλλά αντίτιμο υγείας. Είναι πράξη δικαιοσύνης στους εμβολιασμένους».

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.