Αιφνιδιαστικός έλεγχος της Επιτροπής Ανταγωνισμού σε εταιρείες συστημάτων φωτισμού!!!

-Οι αιφνιδιαστικοί έλεγχοι αποτελούν ένα προκαταρκτικό βήμα στο πλαίσιο έρευνας της Ε.Α. για τον εντοπισμό αντί-ανταγωνιστικών πρακτικών

Αιφνιδιαστικούς επιτόπιους ελέγχους σε επιχειρήσεις που συμμετέχουν σε διαγωνισμούς δημοσίων έργων για την εξοικονόμηση ενέργειας και την ενεργειακή αναβάθμιση συστημάτων φωτισμού καθώς και την προμήθεια συναφούς εξοπλισμού, πραγματοποίησε η Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Την συγκεκριμένη εξέλιξη μάλιστα γνωστοποίησε η ίδια η Επιτροπή Ανταγωνισμού με επίσημη ανακοίνωση της χθες Τρίτη 8 Ιουνίου, αναφέροντας ότι αυτό έγινε “στο πλαίσιο έρευνας της Ε.Α. για τον εντοπισμό αντί-ανταγωνιστικών πρακτικών”. Αναφέρεται μάλιστα ότι οι έλεγχοι έγιναν σε επιχειρήσεις της Αττικής και της Αλεξανδρούπολης, χωρίς φυσικά να γνωστοποιεί ποιες είναι αυτές. Απλά είναι γνωστό, ότι στην Αλεξανδρούπολη έχει την έδρα της μια εταιρεία που συμμετέχει σε διαγωνισμούς δημοσίων έργων για την εξοικονόμηση ενέργειας και την ενεργειακή αναβάθμιση συστημάτων φωτισμού καθώς και την προμήθεια συναφούς εξοπλισμού και έχει μέχρι τώρα αναλάβει έργα σε πάρα πολλούς δήμους, ανάμεσα τους και του δήμου Αλεξανδρούπολης. Πρόκειται για την εταιρεία της οικογένειας Δαστερίδη, τη DASTERI Sustems, η οποία είναι από τους πρωταγωνιστές σε διαγωνισμούς δημοσίων έργων ηλεκτροφωτισμού.

Η ανακοίνωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού αναφέρει:

Θέμα: Αιφνιδιαστικοί έλεγχοι της Επιτροπής Ανταγωνισμού στην αγορά συστημάτων φωτισμού

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού («ΕΑ»), σε συνέχεια των δράσεών της σε νευραλγικούς κλάδους της οικονομίας, διενήργησε αιφνίδιους επιτόπιους ελέγχους σε επιχειρήσεις που συμμετέχουν σε διαγωνισμούς δημοσίων έργων για την εξοικονόμηση ενέργειας και την ενεργειακή αναβάθμιση συστημάτων φωτισμού καθώς και την προμήθεια συναφούς εξοπλισμού.

Οι αιφνιδιαστικοί έλεγχοι διενεργήθηκαν στις εγκαταστάσεις επιχειρήσεων στους νομούς Αττικής και Αλεξανδρούπολης και αποτελούν ένα προκαταρκτικό βήμα στο πλαίσιο έρευνας της Ε.Α. για τον εντοπισμό αντί-ανταγωνιστικών πρακτικών βάσει των διατάξεων του ν. 3959/2011.

Σημειώνεται ότι η διεξαγωγή τέτοιων ελέγχων δεν προδικάζει ότι οι επιχειρήσεις έχουν εμπλακεί σε αντί-ανταγωνιστική συμπεριφορά ούτε προδικάζει το αποτέλεσμα της έρευνας.

Η ΕΑ, θεματοφύλακας της εύρυθμης λειτουργίας της ελεύθερης αγοράς, επισημαίνει ότι στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, θα παρεμβαίνει κατά άμεση προτεραιότητα όπου κρίνεται απαραίτητο, και θα εξετάζει κάθε σχετική περίπτωση που θα υποπέσει στην αντίληψή της, με την υποβολή καταγγελίας, αίτησης επιείκειας ή ανώνυμων σχετικών πληροφοριών μέσω του ασφαλούς ψηφιακού περιβάλλοντος (whistleblowing) και θα επιβάλλει αυστηρότατες διοικητικές κυρώσεις στις επιχειρήσεις που τυχόν εφαρμόζουν αντι-ανταγωνιστικές πρακτικές βάσει των διατάξεων του ν. 3959/2011 και των άρθρων 101 και 102 ΣΛΕΕ”.

Λέμε Μπράβο στην Επιτροπή Ανταγωνισμού για αυτούς τους ελέγχους, όπως θα έγραφε και ένας… ανιδιοτελής δημοσιογράφος του Έβρου.

evros-news.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.