Αύξηση αντικειμενικών αξιών: «Ο κόσμος της εργασίας, οι νέοι και οι νέες, οι μικροί και μεσαίοι επιχειρηματίες, όσοι είναι αδύναμοι, δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από τη ΝΔ»

ΖΩΓΡΑΦΟΥ & ΙΛΙΣΙΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΩΝ ΑΞΙΩΝ

Η κυβέρνηση της ΝΔ ανακοίνωσε  νέες αντικειμενικές αξίες ακινήτων που προκύπτουν από την εξίσωση των αντικειμενικών αξιών με τις εμπορικές τιμές και στο Δήμο Ζωγράφου φέρνουν αυξήσεις κατά μέσο όρο 27% (από 14% έως και 46% στις ζώνες).

Το κόμμα της ΝΔ, που για να γίνει κυβέρνηση που κορόιδεψε με τον χειρότερο τρόπο τους πολίτες και ιδιαίτερα όσους προσδιορίζονται ως «μεσαία τάξη», τάζοντας μείωση της φορολογίας, προετοιμάζει φοροεπιδρομή.

Είναι ξεκάθαρο ότι σε χαμηλές και μεσαίες ιδιοκτησίες, ο ΕΝΦΙΑ αλλά και άλλοι 20 φόροικαι τέλη επί των ακινήτων, θα επιβαρυνθούν σημαντικά από τις νέες αντικειμενικές αξίες.

Πρόκειται για μια γενικευμένη επίθεση στα πλέον ευάλωτα νοικοκυριά, τη στιγμή που μένουν στο απυρόβλητο οι μεγάλες ιδιοκτησίες των υψηλών εισοδημάτων.

Τη δημοσιονομικά ουδέτερη αλλαγή στον ΕΝΦΙΑ, που ασαφώς διατείνεται η κυβέρνηση της ΝΔ, την είδαμε όταν τροποποίησε την ψηφισμένη από τον ΣΥΡΙΖΑ, μείωση του ΕΝΦΙΑ 2019, με την οποία διεύρυνε την κατηγορία των δικαιούχων της μείωσης σε υψηλές περιουσίες έως και άνω του 1εκ Ευρώ, δηλαδή στους πλούσιους και πολύ πλούσιους.

Θα αυξήσει τη φορολογία στα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα για να μειώσει τους φόρους στα μεγάλα εισοδήματα.

Ο κόσμος της εργασίας, οι νέοι και οι νέες, οι μικροί και μεσαίοι επιχειρηματίες, όσοι είναι αδύναμοι, δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από τη ΝΔ.

09/06/2021

ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΟΜ ΖΩΓΡΑΦΟΥ & ΙΛΙΣΙΩΝ

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.