Δήμος Ζωγράφου – Διαδικτυακά σεμινάρια για την προαγωγή της Υγείας παιδιών, γονέων και εκπαιδευτικών των Βρεφονηπιακών Σταθμών- Πώς μπορείτε να τα παρακολουθήσετε!

Ο Δήμος Ζωγράφου ξεκινά την υλοποίηση προγράμματος προαγωγής της Υγείας για τον υγιεινό τρόπο ζωής, την ανάπτυξη των παιδιών και την εκπαίδευση γονέων και προσωπικού των Βρεφονηπιακών Σταθμών μας.

Στόχος είναι η βελτίωση των διατροφικών συνηθειών και η υιοθέτηση συμπεριφορών υγείας. Η αγωγή υγείας είναι το μέσο που βοηθά κάθε παιδί να αποκτήσει αντίληψη και γνώση του εαυτού του και του σώματός του στην αντίστοιχη αναπτυξιακή ηλικία. Μέσα από βιωματικές δράσεις με διασκεδαστικό τρόπο εκπαιδεύονται τα παιδιά, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί, ώστε να παίρνουν συνειδητά αποφάσεις που βελτιώνουν και προστατεύουν την υγεία τους.

Η επιστημονική ομάδα που θα υλοποιήσει το πρόγραμμα έχει οργανώσει πολυεπίπεδες δράσεις τόσο για γονείς, παιδιά και εκπαιδευτικούς. Συγκεκριμένα, για τους γονείς θα πραγματοποιηθούν  εκπαιδευτικά σεμινάρια με την κάτωθι σειρά:

  1. Πώς να φτιάξετε γερό ανοσοποιητικό για το παιδί σας.
  2. Προγραμματισμός διατροφής – Διατροφική αγωγή.
  3. Διαχείριση στρες.

Επίσης, θα πραγματοποιηθούν  τρεις (3) ομιλίες προς τους γονείς με την κάτωθι θεματολογία:

  1. Ανάπτυξη λόγου και ομιλίας στις ηλικίες 3-5 ετών.
  2. Πότε και ποιες ενδείξεις μας κάνουν να ανησυχούμε για τη γλωσσική ανάπτυξη του παιδιού μας & διαταραχές λόγου και ομιλίας στην προσχολική ηλικία.
  3. Πως ενισχύω τη γλωσσική ανάπτυξη του παιδιού μου στις ηλικίες 2-5 ετών.

Η έναρξη υλοποίησης του Προγράμματος για τους γονείς είναι την Δευτέρα 31-05-2021 στις 07:00 μ.μ., με ομιλήτρια την Δρ. Άννα Παπαγεωργίου, Κλινική Διαιτολόγος και Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής.

Για να παρακολουθήσετε τη δράση ακολουθείτε τον κάτωθι σύνδεσμο :https://toddlers-world.gr/.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.