Δήλωση του Δημάρχου Ζωγράφου Βασίλη Θώδα για την Ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

Ο Δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλης Θώδας με αφορμή την Ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων από τους Τούρκους προχώρησε στην παρακάτω δήλωση: «Η ιστορική μνήμη είναι ο θεματοφύλακας του μέλλοντος. Η σημερινή επέτειος της αποφράδας ημέρας έναρξης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από το οθωμανικό κράτος, η 19η Μαΐου, είναι ημέρα μνήμης για όλον τον Ελληνισμό.

Η θηριωδία που οδήγησε στον αφανισμό 353.00 Ελλήνων και στον εκτοπισμό εκατοντάδων χιλιάδων ακόμα από τις πανάρχαιες εστίες τους, είναι ένα έγκλημα το οποίο ούτε πρέπει, ούτε πρόκειται να ξεχαστεί.

Η διατήρηση της μνήμης δεν είναι μόνο υποχρέωση του Ελληνισμού, αλλά και προϋπόθεση συνέχισης της ιστορικής πορείας. Η πρόσφατη αναγνώριση από της ΗΠΑ της Γενοκτονίας των Αρμενίων, από τους ίδιους δράστες, δείχνει τον δρόμο.

Η διεθνής αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων, που συνιστά και έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, είναι εθνική υπόθεση και ιστορικό χρέος. Δεν ξεχνάμε. Τιμούμε. Συνεχίζουμε τον αγώνα για δικαίωση».

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.