Στο 6ο ΓΕΛ Ζωγράφου η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και ο Δήμαρχος Βασίλης Θώδας (φωτο)

Το σχολικό συγκρότημα του 6ου Γυμνασίου και 6ου Γενικού Λυκείου Ζωγράφου επισκέφθηκαν την Παρασκευή 23 Απριλίου 2021 η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως και ο Δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλης Θώδας. Η κ. Κεραμέως ξεναγήθηκε στις σχολικές εγκαταστάσεις και συνομίλησε με τους μαθητές του Λυκείου, οι οποίοι παρακολούθησαν για τελευταία ημέρα πριν τις διακοπές του Πάσχα δια ζώσης τα μαθήματα και ενημερώθηκε από τον Διευθυντή Αλέξανδρο Καραφωτιά και τους καθηγητές του 6ου Λυκείου για ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία του σχολείου και την εκπαιδευτική διαδικασία.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στο 6ο ΓΕΛ, ο Δήμαρχος Ζωγράφου αναφέρθηκε στο θέμα της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και την ανάγκη δημιουργίας επιπλέον αιθουσών για τα παιδιά της πόλης μας. Ο κ. Θώδας ενημέρωσε την κ. Κεραμέως για την κατασκευή του νέου Παιδικού Σταθμού στη Βίλα Αγλατζιά που έχει προγραμματιστεί για το προσεχές διάστημα και επανέλαβε ότι είναι άκρως απαραίτητο να υλοποιηθεί η συμφωνία που έχει επιτευχθεί μεταξύ του Δήμου Ζωγράφου και του ΕΚΠΑ για την παραχώρηση 6,5 στρεμμάτων, με σκοπό τη δημιουργία νέων αιθουσών νηπιαγωγείων στους χώρους του Πανεπιστημίου.

Από την πλευρά της η κα Κεραμέως επιβεβαίωσε ακόμη μία φορά τη στήριξη του Υπουργείου Παιδείας στην πρόταση που έχει καταθέσει ο Δήμος Ζωγράφου και η οποία δίνει λύση στο ζήτημα της προσχολικής εκπαίδευσης.

Η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών Αναστασία Μπότου ενημέρωσε την Υπουργό Παιδείας για την προσπάθεια που καταβάλλει ο Δήμος με σκοπό τη θωράκιση μαθητών και εκπαιδευτικών έναντι της πανδημίας, όπως τη χορήγηση υγειονομικού υλικού (αντισηπτικών και μασκών), αλλά και τις συνεχείς απολυμάνσεις και καθαρισμούς των σχολικών μονάδων.

Παρών στην επίσκεψη ήταν και ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α’ Αθήνας, Λεωνίδας Μάντζιος.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.