Δολοφονία Καραϊβάζ: Φύλλο και φτερό κάνουν τη GREEK MAFIA – Χαρτογραφούν το δρομολόγιο διαφυγής των δραστών

Οι αρχές αναζητούν πληροφορίες από συζητήσεις ή αναφορές που έχουν γίνει μέσα στις φυλακές πριν και μετά την δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ.
GREEK MAFIA κάτω από ένα πληροφοριακό και ηλεκτρονικό δίχτυ… Πρωταγωνιστικά, δευτερεύοντα και φυλακισμένα μέλη της μπαίνουν στο ερευνητικό στόχαστρο «όλης» της Ελληνικής Αστυνομίας σε μία επιχείρηση «διάσπασης» της ομερτά, του νόμου της σιωπής τους.

Στο μεταξύ εντολή εξόντωσης ή τουλάχιστον γνώση των εντολέων της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ, από τις φυλακές ερευνούν τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής. Εξετάζουν τις επικοινωνίες κρατουμένων που έχουν απασχολήσει για συμμετοχή ή σχέσεις με το οργανωμένο έγκλημα και έχουν ενεργοποιήσει ένα δίκτυο «Δούρειων Ίππων», εσωτερικών πληροφοριοδοτών μέσα σε αυτές αναζητώντας αδύναμους κρίκους.

Αναζητούν πληροφορίες από συζητήσεις ή αναφορές που έχουν γίνει μέσα στις φυλακές πριν και μετά την δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, με σκοπό να εντοπίσουν άτομα που μπορεί να μιλούν για αυτή, να γνωρίζουν ή ακόμη και να επαίρονται για την διάπραξή της.

Ενεργοποίηση του πληροφοριακού δικτύου και επαφών, σχετικά με τους θιασώτες του οργανωμένου εγκλήματος έχει ξεκινήσει εντατικά από το 2017 όταν ξέσπασε ο «ανοικτός πόλεμος» αλληλοεξόντωσης που έχει αφήσει πίσω του 19 νεκρούς και 6 τραυματίες. Οι αρμόδιοι αξιωματικοί έχουν δώσει το μήνυμα πως «όποιος έχει κάτι, είμαστε εδώ για να το μοιραστεί»…

 «Χωρίστηκαν» οι εκτελεστές

Στο επίπεδο των ερευνών οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής αναλύοντας το βιντεοληπτικό υλικό που έχουν στην κατοχή τους εκτιμούν ότι ο εκτελεστής και ο οδηγός της μοτοσυκλέτας χώρισαν μετά από 1-2 χιλιόμετρα, όταν άλλαξαν δήμο, και σιγουρεύτηκαν ότι δεν τους ακολουθούν. Εκεί, όταν δεν βρίσκονταν σε κοινή θέα, δεν αποκλείουν ο εκτελεστής να μπήκε σε άλλο όχημα, ίσως και να άλλαξε ρούχα, ενώ ο οδηγός του σκούτερ ήταν αυτός που εξαφάνισε την μοτοσυκλέτα, κινούμενοι προς διαφορετικές κατευθύνσεις. Δεν αποκλείουν να το τοποθέτησαν σε κλειστό φορτηγάκι, να το πέταξαν στη θάλασσα ή ακόμη και να το κουκούλωσαν σε άλλη περιοχή. Από τις εικόνες που έχουν συλλέξει οι αστυνομικοί, δεν αποκλείουν οι εκτελεστές να φορούσαν αλεξίσφαιρα γιλέκα για την περίπτωση που έρχονταν αντιμέτωποι με αστυνομικούς.

Το χρονικό διάστημα έως και πέντε ημέρες πριν την δολοφονία, έχει δηλωθεί διψήφιος αριθμός κλοπών σκούτερ Beverly, οι οποίες ερευνώνται. Ερευνώνται επίσης, ενοικιάσεις τέτοιων μοτοσυκλετών. Οι αστυνομικοί δεν έχουν εντοπίσει ακόμη από το βιντεοληπτικό υλικό καθαρή εικόνα του σκούτερ ώστε να αναδείξουν τον αριθμό κυκλοφορίας της και έχουν επιδοθεί σε ένα «σαφάρι» αναζήτησης προκειμένου να μην χαθεί τίποτα που μπορεί να βοηθήσει τις έρευνες. Δεν έχουν αποκλείσει ακόμη και την περίπτωση να είναι… δικό τους και να έχουν αλλάξει πινακίδα κυκλοφορίας.

Μετά την δολοφονία υπήρξαν αρκετές περιπτώσεις καμένων μοτοσυκλετών οι οποίες δεν ταίριαζαν με αυτή που χρησιμοποιήθηκε. Σημειώνεται πως μετά την εκδήλωση της δολοφονικής ενέδρας οι αστυνομικοί εντόπισαν και ακινητοποίησαν δύο τέτοια σκούτερ, προσήγαγαν τους οδηγούς τους, χωρίς όμως να διαπιστωθεί η οποιαδήποτε σχέση τους με το αποτρόπαιο έγκλημα.

Έχουν εικόνα για το δρομολόγιο διαφυγής των δολοφόνων και χτίζουν γύρω από αυτό τις κινήσεις των δολοφόνων προκειμένου να τους εντοπίσουν ακάλυπτους και κυρίως τις προηγούμενες ημέρες όταν μπορεί να έγιναν πρόβες δολοφονίας ή απόπειρες. «Τους θέλουμε να χαλαρώσουν. Να είναι επαναπαυμένοι για το τι γνωρίζουμε, προκειμένου να προχωρήσει σιωπηρά η αστυνομική έρευνα» αναφέρουν αξιωματικοί που χειρίζονται την σοβαρή υπόθεση.

Το κινητό του Γιώργου Καραϊβάζ… πυροβολήθηκε
Το κινητό του Γιώργου Καραϊβάζ, που ήταν μέσα στην ζακέτα που κρατούσε, ή στο χέρι με το οποίο έκανε την ενστικτώδη κίνηση να προστατευτεί έχει… δεχθεί σφαίρα από τον δολοφόνο, όπως διαπιστώθηκε στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών. Τα αρμόδια στελέχη επιχειρούν ανάκτηση δεδομένων από διαδικτυακές εφαρμογές επικοινωνίας ή ακόμη και καταγεγραμμένες ηχογραφήσεις συνομιλιών που μπορεί να είχε κάνει. Τα ρεπορτάζ, τα άρθρα, οι αποκαλύψεις που είχε κάνει ο Γιώργος Καραϊβάζ σχετικά με οργανωμένο έγκλημα και διαφθορά, αναλύονται από τους αρμόδιους αξιωματικούς, ωστόσο θα αποκτήσουν σημασία όταν υπάρξει πρόοδος στην αστυνομική έρευνα. Αν, δηλαδή, κάποιες από τις αναφορές του άτυχου δημοσιογράφου σε πρόσωπα και καταστάσεις, «τρακάρουν» πάνω σε στοιχεία που έχουν συλλέξει οι αστυνομικοί, με τους ίδιους πρωταγωνιστές και περιστατικά.

Ασφάλεια όπως… Αντιτρομοκρατική
Σε σύσκεψη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη παρουσία του Μιχάλη Χρυσοχοίδη και όλων των στελεχών κρίσιμων υπηρεσιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής δόθηκε μία συνολική εικόνα του οργανωμένου εγκλήματος σε επίπεδο ενεργειών και πρωταγωνιστών του. Δημιουργήθηκε ένα think tank, μια δεξαμενή σκέψεων για την αποτελεσματικότερη δίωξη του οργανωμένου εγκλήματος. Αναμένεται αλλαγή της νομοθεσίας, ανασυγκρότηση και ενίσχυση των αρμόδιων υπηρεσιών όπως επίσης και εξοπλισμός τεχνολογικής υποστήριξης, σε επίπεδα κοντά σε αυτά της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.