Επίθεση με βιτριόλι – Καταπέλτης ο εισαγγελέας για την 36χρονη – Τι δήλωσε ο δικηγόρος της Ιωάννας

“Σοβαρή απειλή για την έννομη τάξη” αποτελεί η 36χρονη κατηγορούμενη Εφη Κ., που περιέλουσε με βιτριόλι την άτυχη Ιωάννα Παλιοσπύρου. Ο εισαγγελέας Γιώργος Νούλης, στην πρότασή του προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, με την οποία «δείχνει» το εδώλιο στη δράστιδα, είναι απόλυτα ξεκάθαρος ότι «στην προκειμένη περίπτωση συντρέχουν όλα τα στοιχεία που συγκροτούν την κατά νόμο έννοια της πράξης της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση, που τελέστηκε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, σε βάρος της κατηγορουμένης». Και ότι θα πρέπει να παραταθεί η προσωρινή κράτησή της, καθώς, αν αφεθεί ελεύθερη, «καθίσταται σφόδρα πιθανή η από μέρους της διάπραξη και άλλων αντίστοιχης βαρύτητας εγκλημάτων, αφού ανενδοίαστα συνάγεται ότι αυτή αποτελεί σοβαρή απειλή για την έννομη τάξη, λόγω της ευκολίας, της μεθοδικότητας και της ψυχρότητας με την οποία προχώρησε στον σχεδιασμό και στην τέλεση του κακουργήματος που της αποδίδεται».

Παρά τα όσα ισχυρίζεται η δράστις, περί μη πρόθεσης να σκοτώσει την Ιωάννα, ο εισαγγελέας σημειώνει πως «είναι προφανής ο ανθρωποκτόνος δόλος της, που ευκρινώς συνάγεται α) από το μέσο της επίθεσης, ήτοι την καυστική χημική ουσία μεγάλης επικινδυνότητας, β) από τη σοβαρή ποσότητα αυτής που έρριψε κατά της παθούσας και τη μεγάλη πυκνότητα της σύστασής της, που την καθιστούσε επαρκή για τη θανάτωση της τελευταίας, σε περίπτωση κατάποσης ή εισπνοής της, γ) από την εγγύτητα και την ορμή της εκδήλωσης της επίθεσής της, δ) από τα ζωτικά σημεία του σώματος του θύματος στα οποία το έπληξε (στοματική κοιλότητα, αναπνευστικοί οδοί, οφθαλμοί, πρόσωπο) και ε) από την τελικώς επελθούσα βλάβη σε καίρια όργανα αυτού».

Ο εισαγγελέας προτείνει να παραταθεί η προσωρινή κράτησή της κατά ακόμη ένα εξάμηνο λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της πράξης της, που -κατά τον κ. Νούλη- είναι: 1) Η κατάστρωση λεπτομερούς εγκληματικού σχεδίου κατά το οποίο προέβη σε προηγούμενες παρακολουθήσεις και επιτόπιες κατοπτεύσεις του χώρου εκδήλωσής του, 2) η ενέδρα την οποία έστησε για να αιφνιδιάσει το ανύποπτο θύμα και η εξ αυτού αδυναμία του τελευταίου να υπερασπιστεί στοιχειωδώς τον εαυτό του, 3) η παράλλαξη της εξωτερικής της εμφάνισης κατά τη διάπραξή του, ώστε να είναι αδύνατη η αναγνώρισή της, 4) η επιμέλεια αποφυγής χρήσης καταχωρισμένου στην ίδια κινητού τηλεφώνου προς αποτροπή του εντοπισμού της, 5) η επικινδυνότητα του μέσου της επίθεσης, 6) η σφοδρότητα της επίθεσης, με τη ρίψη μεγάλης ποσότητας του καυστικού υγρού από κοντινή απόσταση, 7) η πλήξη με την ως άνω τοξική ουσία ζωτικών οργάνων της παθούσας (στοματική κοιλότητα, αναπνευστικές οδοί), 8) η έλλειψη άμεσης αφορμής από το θύμα για την εκδήλωση της αξιόποινης δράσης της, 9) η πλήρης έλλειψη οφέλους από την πράξη της και 10) η κανονική συνέχιση της καθημερινότητάς της, μετά την απόπειρα ανθρωποκτονίας που διέπραξε.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.