Μήνυμα του Δημάρχου Ζωγράφου Βασίλη Θώδα για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων ο Δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλης Θώδας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων αποτελεί αφορμή υπενθύμισης προς τον εαυτό μας και προς όλους μας ότι η ευαισθητοποίηση για τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων είναι ευθύνη του καθενός από εμάς αλλά και όλων μας.
Όλοι μαζί μπορούμε και πρέπει να διασφαλίσουμε τις προϋποθέσεις ώστε οι φίλοι μας, ό,τι ζώο και να είναι, να έχουν τη φροντίδα που τους αρμόζει.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Ζωγράφου υλοποιεί συγκεκριμένο πρόγραμμα εμβολιασμού, αποπαρασίτωσης και στείρωσης των αδέσποτων ζώων με σκοπό, είτε την υιοθεσία τους είτε την επανένταξή τους στο οικείο περιβάλλον. Παράλληλα, σε συνεργασία με εθελοντές, φροντίζουμε καθημερινά τη σίτιση των αδέσποτων ζώων με δωρεάν τροφή που παρέχουν οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου σε αρκετά σημεία της πόλης.
Να σημειώσουμε ότι ανάλογη ευθύνη και ηθική υποχρέωση έχουν και όσοι διαθέτουν κατοικίδια.
Είτε αδέσποτα είτε δεσποζόμενα , πρόκειται για ζωές που σε μεγάλο βαθμό εξαρτώνται από εμάς και από τη συμπεριφορά μας απέναντί τους.
Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους ζωόφιλους που με το ανιδιοτελές ενδιαφέρον και την άνευ όρων αγάπη τους σε αυτά στηρίζουν την προσπάθεια του Δήμου Ζωγράφου, διασφαλίζοντας την ευζωία τους. Άλλωστε, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως ο πολιτισμός ενός έθνους κρίνεται και από τον τρόπο που φέρεται στα ζώα. Και σε αυτό φροντίζουμε να ανταποκρινόμαστε».

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.