Έρχονται τουρίστες ενώ οι Έλληνες… συλλαμβάνονται γιατί πήγαν στον φούρνο! – Μία ακόμα κυβερνητική «επιτυχία»

Οι τουρίστες κυκλοφορούν ελεύθερα, οι Έλληνες... με SMS

Ένας ακόμη… περίεργος χειρισμός της κυβέρνησης, καθώς ήδη ξεκίνησαν οι πρώτες αφίξεις τουριστών στην Ελλάδα, την ώρα που οι Έλληνες απαγορεύεται να μετακινηθούν από δήμο σε δήμο.

Οι εικόνες των τελευταίων ημερών με τους τουρίστες να έρχονται στη χώρα μας έχουν δημιουργήσει οργή στους πολίτες. Φυσικά η οργή δεν αφορά τους ανθρώπους που επισκέπτονται την Ελλάδα ούτε για το «άνοιγμα» του τουρισμού, που μπορεί να αποτελέσει σανίδα σωτηρίας για την οικονομία.

Αλλά για τους χειρισμούς της κυβέρνησης, καθώς, τη στιγμή που «ανοίγει» πιλοτικά ο τουρισμός, οι Έλληνες δεν μπορούν να μετακινηθούν ούτε από δήμο σε δήμο, πόσο μάλλον να πάνε διακοπές.

Δεν είναι δυνατόν να στέλνουμε sms για να πάμε έως τον φούρνο (και να συλλαμβάνονται παιδιά φτωχής οικογένειας) και οι Γερμανοί, οι Ολλανδοί, οι Σέρβοι να έρχονται στη χώρα μας έχοντας απλώς στις αποσκευές τους πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό τεστ Covid. Σε κάποιες περιοχές της χώρας μάλιστα έχουν εμφανιστεί και τροχόσπιτα με ξένες πινακίδες, να κινούνται από νομό σε νομό χωρίς κανένα πρόβλημα.

Καλώς «ανοίγει» ο τουρισμός, αλλά θα πρέπει να συνδυαστεί με την απελευθέρωση των μετακινήσεων και για τους Έλληνες. Ας έχει κάποιος τη δυνατότητα να μετακινείται από νομό σε νομό, όπως ισχύει για τους τουρίστες.

Οι Σέρβοι, για παράδειγμα, ενδέχεται να μπορούν να επισκεφτούν την Ελλάδα εντός του Απριλίου, καθώς ο Χάρης Θεοχάρης τόνισε ότι η κυβέρνηση θα εξετάσει το ενδεχόμενο να τους ανοίξει πιλοτικά τα σύνορα πριν από το Πάσχα, δεδομένου ότι στη Σερβία είναι σε εξέλιξη οι εμβολιασμοί, με ταχείς ρυθμούς.

Η σελίδα GreekAirNews.gr δίνει την εικόνα: 

Η πρώτη άφιξη της easyjet για το 2021 από Βερολίνο έφτασε πριν λίγο στο αεροδρόμιο των Χανίων με 39 επιβατες σηματοδοτώντας την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου.

#easyjet #greekairnews

Δημοσιεύτηκε από Greek Air News στις Κυριακή, 28 Μαρτίου 2021

Σε πείσμα των καιρών, οι αεροπορικές εταιρίες επανεκκινούν νωρίτερα το 《ανοιγμα》της τουριστικής περιόδου στην Ελλάδα…

Δημοσιεύτηκε από Greek Air News στις Δευτέρα, 29 Μαρτίου 2021

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.