Κάλεσμα για συγκέντρωση ΣΑΒΒΑΤΟ 27/3 στην πλατεία Τερζάκη, για την υγειονομική κρίση και ενάντια στην αστυνομικη βία και την καταστολή, από την Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ζωγράφου!

ΣΑΒΒΑΤΟ 27/3 ΣΤΙΣ 12:00 ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΕΡΖΑΚΗ
Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας , πιστή στις ιδεοληπτικές της εμμονές αρνείται μέχρι και σήμερα να στηρίξει ουσιαστικά το ΕΣΥ. Ένα ΕΣΥ, που προσπαθούν μόνοι τους οι άνθρωποι της πρώτης γραμμής, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, να κρατήσουν όρθιο. Είναι ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση είχε όλο το χρόνο να προσλάβει το απαραίτητο προσωπικό, να επιτάξει τις ιδιωτικές κλινικές έτσι ώστε να μην περιμένουν καθημερινά πάνω από 100 συμπολίτες μας για μια κλίνη ΜΕΘ και να συνταγογραφήσει τα τεστ για να μπορεί κάθε πολίτης να έχει δωρεάν πρόσβαση σε αυτά. Παράλληλα, η κυβέρνηση δεν έχει κάνει τίποτα για να ελέγξει τις εστίες υπερμετάδοσης μιας και αρνείται πεισματικά να εφαρμόσει μαζικά τεστ στους χώρους εργασίας τουλάχιστον κάθε Δευτέρα και Παρασκευή και να αραιώσει τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς που χρησιμοποιεί ο εργαζόμενος κόσμος, δείχνοντας ακόμα και στη διαχείριση της πανδημίας την ταξική της μεροληψία.
Ωστόσο, αντί να πράξει όλα τα παραπάνω αυτονόητα η κυβέρνηση διάλεξε τη στρατηγική της έντασης και της καταστολής.

Είναι φανερό ότι μέσω της αστυνομοκρατίας και της εγκαθίδρυσης ενός γενικευμένου κλίματος φόβου στην κοινωνία, η κυβέρνηση προσπαθεί να το βάλει στα πόδια από τις ευθύνες της στη διαχείριση της πανδημίας, ρίχνοντας τις ευθύνες στην ίδια την κοινωνία και στοχοποιώντας ιδιαίτερα τη νέα γενιά. Ωστόσο, η συγκέντρωση στις 17/3 στην Πλατεία Γαρδένια όπως και οι αντίστοιχες συγκεντρώσεις σε άλλες γειτονιές, με τη μαζική συμμετοχή πολιτών όλων των ηλικιών απέδειξαν στην κυβέρνηση ότι οι πρακτικές της βίας και της καταστολής που εφάρμοσε όλο το προηγούμενο διάστημα, με αποκορύφωμα τα περιστατικά της Νέας Σμύρνης, δεν έχουν καμία νομιμοποίηση.


Κάνουμε σαφές στην κυβέρνηση ότι δεν θα κάνουμε βήμα πίσω από τις διεκδικήσεις μας.Δεν θα επιτρέψουμε να χαθούν άδικα άλλες ανθρώπινες ζωές. Απαντάμε στις αντιδημοκρατικές πρακτικές της κυβέρνησης με περισσότερο αγώνα και με περισσότερη δημοκρατία. Καλούμε κάθε νέο/α και όλους τους κατοίκους της γειτονιάς μας στην προγραμματισμένη συγκέντρωση για την υγειονομική κρίση και ενάντια στην αστυνομικη βία και την καταστολή το Σάββατο 27/3 στις 12:00 στην πλατεία Τερζάκη, τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.