Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ζωγράφου – ΚΥΡΙΑΚΗ 14/3 στις 14:00 Πλατεία Γαρδένια: «Όταν η αδικία γίνεται νόμος, η αντίσταση γίνεται καθήκον»

Η κοινωνία τηρώντας τα μέτρα περιορισμού έδωσε όλο το προηγούμενο διάστημα το χρόνο στην κυβέρνηση να ενισχύσει το ΕΣΥ ουσιαστικά, αυξάνοντας τις ΜΕΘ, συνταγογραφώντας τεστ , κάνοντας προσλήψεις σε προσωπικό καθώς και να ελέγξει τις εστίες υπερμετάδοσης ,όπως οι εργασιακοί χώροι και τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Αντί αυτού, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει επιλέξει τον περιορισμό συνταγματικών ελευθεριών και επενδύει στη στρατηγική της έντασης και της καταστολής , έτσι ώστε να ρίξει στην ίδια την κοινωνία την ευθύνη για την παταγώδη αποτυχία της στη διαχείριση της πανδημίας.
Παράλληλα,βλέπουμε ιδιαίτερη έμφαση στις αστυνομικές επιχειρήσεις στους χώρους όπου δραστηριοποιείται η νέα γενιά όπως οι πλατείες και τα πανεπιστήμια. Είναι ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει το δόγμα «νόμος και τάξη» με σκοπό να πειθαρχήσει τη νέα γενιά και να γενικευτεί στην κοινωνία ένα κλίμα φόβου. Το περιστατικό, όμως, με τον άγριο ξυλοδαρμό πολίτη και τα φαινόμενα ωμής κρατικής βίας που ακολούθησαν μετά την πορεία στη Νέα Σμύρνη ξεχείλισαν το ποτήρι. Κάνουμε σαφές στην κυβέρνηση, ότι αφού επέλεξε να επιτεθεί στην κοινωνία καταπατώντας δημοκρατικά δικαιώματα, θα μας βρει μπροστά της. Δεν θα επιτρέψουμε να μετατραπούν οι γειτονιές μας σε αστυνομοκρατούμενους χώρους όπου θα απειλούμαστε με ξυλοδαρμό επειδή πίνουμε καφέ σε μια πλατεία.Απαιτείται εγρήγορση από όλους/ες έτσι ώστε να σταματήσει ο αντιδημοκρατικός κατήφορος στον οποίο έχει κατρακυλήσει η κυβέρνηση.
Υπό αυτό το πρίσμα, ως Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ζωγράφου καλούμε κάθε νέο/α και όλους τους πολίτες της γειτονιάς μας στην προγραμματισμένη συγκέντρωση ενάντια στην καταστολή και την αστυνομική βία στην πλατεία Γαρδένια την Κυριακή 14/3 στις 14:00.
ΟΤΑΝ Η ΑΔΙΚΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΟΜΟΣ , Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ !

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.