Μήνυμα του Δημάρχου Ζωγράφου Βασίλη Θώδα για τη Διεθνή Ημέρα της Γυναίκας

Με αφορμή την Διεθνή Ημέρα της Γυναίκας, ο Δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλης Θώδας έστειλε το εξής μήνυμα:

«Το 1977 ο ΟΗΕ έλαβε μία απόφαση. Να καθιερώσει την 8η Μαρτίου ως Διεθνή Ημέρα της Γυναίκας. Μια σύγχρονη απόφαση σε ανώτατο διεθνές θεσμικό επίπεδο με στόχο να επικαιροποιηθεί η αναγνώριση ενός αξιώματος που ήταν και παραμένει γνωστό ιστορικά σε όλες τις πολιτισμένες κοινωνίες και τα έθνη. Ότι η συμβολή του γυναικείου φύλλου στην πορεία της ανθρωπότητας δεν είναι απλά σημαντική, είναι αναντικατάστατη και αναγκαία συνθήκη, όχι για τον προφανή βιολογικό λόγο, τη διαιώνιση του ανθρωπίνου είδους, αλλά για την πρόοδό του.

Ο πολλαπλός, απαιτητικός και πολυεπίπεδος ρόλος της γυναίκας ο οποίος εκτείνεται σε κάθε έκφανση της ανθρώπινης δραστηριότητας, από αυτόν της μητέρας, συζύγου και συντρόφου, του πυλώνα την οικογένειας, μέχρι εκείνον της πρωταγωνίστριας στον σκληρό επαγγελματικό στίβο σε κάθε κατηγορία, είναι αυτός που κερδίζει και επιβάλλει αβίαστα τον σεβασμό και την αναγνώριση. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν πεδία που πρέπει να κατακτηθούν, καταστάσεις που επιβάλλεται να βελτιωθούν και αποφάσεις που οφείλεται να ληφθούν και αυτό είναι ευθύνη όλων, όχι μόνο των γυναικών.

Η ολοκληρωτική εξάλειψη της ενδοοικογενειακής και κάθε άλλου είδους βίας, της σεξουαλικής παρενόχλησης, των καταλοίπων κάθε μορφής ανισότητας και διάκρισης – επαγγελματικής, μισθολογικής, κοινωνικής – είναι ένα στοίχημα κοινό, για το σύνολο κάθε κοινωνίας. Είναι ένας στόχος τον οποίο θα κατακτήσουμε όλοι μαζί. Το οφείλουμε στις γυναίκες όλου του κόσμου ως αυτονόητη απόδοση τιμή και ευγνωμοσύνης για όλα όσα προσφέρουν. Εξάλλου, τον καθένα και την καθεμία από εμάς μία γυναίκα μας έφερε στον κόσμο.

Στις γυναίκες οφείλουμε την ύπαρξή μας. Χρόνια πολλά!»

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.