Εργαζόμενοι σούπερ μάρκετ για τους ιδιοκτήτες: «Είναι άθλιοι!!!»

Στην καταγγελία ότι οι επιχειρήσεις σούπερ μάρκετ «ζητάνε (σ.σ. από τους εργαζόμενους) να προσκομίσουν βεβαίωση από το Δήμο για τη μη δυνατότητα μετακίνησης προκειμένου να μην του χρεωθεί άδεια ή ρεπό!», προχωρά ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση του υπό τον τίτλο: «Είναι άθλιοι!!!», τονίζει:

«Οι εργοδότες των supermarket, οι οποίοι μέσα στην πανδημία έχουν σκάσει από τα κέρδη

και  οι εργαζόμενοι έχουμε γονατίσει στη δουλειά, μας ζητάνε να βεβαιώσουμε ότι χθες 16/2 χιόνιζε, ότι τα ΜΜΜ καθηλώθηκαν και ο κρατικός μηχανισμός κατέρρευσε για ακόμα μια φορά. Μας ζητάνε να προσκομίσουμε βεβαίωση από το Δήμο για τη μη δυνατότητα μετακίνησης προκειμένου να μην μας χρεωθεί άδεια ή ρεπό!

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας προχώρησε σε τηλεφωνική  παρέμβαση στο Υπουργείο Εργασίας απαιτώντας την άμεση παρέμβαση του προκειμένου να εξασφαλιστεί το μεροκάματο όλων των συναδέλφων που λόγω της χιονόπτωσης δεν ήταν δυνατή η προσέλευση τους στην εργασίας τους.

Αν η εργοδοσία θέλει βεβαιώσεις ας απευθυνθεί στον κο Χρυσοχοϊδη και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη που έκανε αυστηρές συστάσεις για “ακραία” και επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΙ ΣΤΟ ΑΚΕΡΑΙΟ ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ OΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΟΡΘΩΣΑΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΧΙΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΟ ΠΟΥ ΝΑ ΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΟ ΑΥΤΑΠΟΔΕΙΚΤΟ ΤΗΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΟΥΣ», καταλήγει η ανακοίνωση.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.