«Να κλείσουν όλες οι βαθμίδες των σχολείων τώρα, αλλιώς θα έχουμε έκρηξη»

Το κλείσιμο των σχολείων όλων των βαθμίδων πρότεινε σε δηλώσεις που έκανε ο Διευθυντής ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παπανικολάου Νίκος Καπραβέλος, ο οποίος έκανε λόγο για επιδημιολογική έκρηξη σε περίπτωση που αυτό δεν γίνει.
Στον ΣΚΑΪ μίλησε το πρωί της Παρασκευής (5/2) ο Νίκος Καπραβέλος.

Ο Διευθυντής ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παπανικολάου εν όψει της συνεδρίασης της Επιτροπής των Εiδικών πρότεινε το κλείσιμο των σχολείων, όλων των βαθμίδων, ενώ σε περίπτωση αυτό που δεν συμβεί έκανε λόγο για επιδημιολογική έκρηξη.

Σύμφωνα με τον ίδιο τα σχολεία άνοιξαν η κινητικότητα έχει υπεραυξηθεί και για να μη φτάσουμε να κλείσουμε την αγορά, όλα τα σχολεία μπορούν να κλείσουν άμεσα, πριν φτάσουμε στην έκρηξη. «Ήταν υψηλού ρίσκου η απόφαση να ανοίξουμε τα σχολεία, το είχα πει από τις 15 Ιανουαρίου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Στην συνέχεια των λεγομένων του, ο ίδιος πρόσθεσε αρχικά πως «Δεν υπάρχει άλλη λύση, δεν υπάρχουν πολλές επιλογές πριν φτάσουμε στην έκρηξη. Χρειάζεται αυστηροποίηση μέτρων, όχι έλεγχων. Σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα Αθήνα πρέπει αυτή τη στιγμή να επανεξετάσουμε ζητήματα», ενώ στην συνέχεια συμπλήρωσε ότι τα «κρούσματα αρχίσαμε να βλέπουμε σε νεαρή ηλικία ευτυχώς που δεν έχουν βάρια συμπτωματολογία, ακόμα οι ΜΕΘ δεν πιέζονται».

Παράλληλα προειδοποίησε πως «υπάρχουν κρούσματα κορονοϊού και στα παιδιά σε όλη την Ελλάδα, και όχι μόνο στην Ελλάδα, δεν υπάρχει πια ο μύθος ότι τα παιδιά δεν νοσούν… Υπάρχει χαμηλή ανοσία, χαμηλή διαθεσιμότητα εμβολίων, δεν είμαστε οπλισμένοι».

Από την πλευρά του ο Γιώργος Παυλάκης γιατρός-ερευνητής σχολίασε πως «αυτή τη στιγμή από άποψη κρουσμάτων ανά εκατομμύριο η Αθήνα μετρά ακριβώς το ίδιο με τις 26 Οκτώβρη λίγο πριν ‘σκάσει’ η Θεσσαλονίκη. Τότε έπρεπε να γίνει αυστηρό κλείσιμο και την πλήρωσε η Θεσσαλονίκη».

Στην συνέχεια ανέφερε πως «Πορτογαλία και Ισραήλ παρόλο που έκαναν τριπλάσιες μετρήσεις κρουσμάτων καθημερινά από τη Ελλάδα και πάλι τους ξέφυγε το τρίτο κύμα. Μπορεί να χτυπήσει απότομα το τρίτο κύμα, η Αττική ιδιαιτέρα είναι υποψηφία γι’ αυτό. Ναι φοβάμαι ότι θα γίνει Θεσσαλονίκη», για να συμπληρώσει πως «αυξάνονται οι εισαγωγές και για νεότερους, αυτό σημαίνει ότι επεκτείνεται η επιδημία πολύ περισσότερο. Το πρόβλημα είναι να μην ξεφύγει το τσουνάμι και να χτυπήσει όπως χτύπησε σε Πορτογαλία και Ισραήλ η Ελλάδα, η Αττική δεν αντέχει κάτι τέτοιο. Ιδίως το κλείσιμο γυμνασίων άνετα μπορεί να γίνει, τα παιδιά του γυμνασίου μπορούν να κάνουν τηλεκπαίδευση».

Μάλιστα ο ίδιος στο φινάλε των λεγομένων του είπε πως «η Ελλάδα έχει ανοίξει επικίνδυνα για το χειμώνα ίσως την ευνοεί ο καλός καιρός, αλλά αν συνεχίσει η επιδημία μπορεί να εκτιναχτεί».

Έπειτα πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα τα έχει πάει πολύ καλά βρίσκεται στις καλύτερες χώρες και έχει προστατέψει τους πολίτες τους καλύτερα από άλλες χώρες όπως η Γαλλία, η Πορτογαλία κλπ μη βλέπουμε μόνο την καταστροφή μόνο», ενώ πρότεινε ακόμα την χορήγηση μιας δόσης στον πληθυσμό, αφότου εμβολιαστούν οι υγειονομικοί και οι ευάλωτες ομάδες.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.