Aνακοίνωση των ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Ζωγράφου& Ιλισίων σχετικά με το Νομοσχέδιο για τα Πανεπιστήμια!

Το νομοσχέδιο Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη για την Παιδεία που πρόκειται να ψηφιστεί σε λίγες μέρες αποτελεί ακραία πράξη ιδεοληπτικής εμμονής της κυβέρνησης της ΝΔ, σφοδρή επίθεση στη δημοκρατία, στη δημόσια εκπαίδευση και είναι μαύρη σελίδα για την ιστορία της ελληνικής εκπαίδευσης και της κοινωνίας.

Σε μια περίοδο όπου η πανδημία και οι επιπτώσεις της σε κάθε πεδίο της κοινωνικής ζωής πλήττει την πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τον φόβο ως εργαλείο για να οξύνει τις αντιλαϊκές πολιτικές της.

     Πιο συγκεκριμένα το νσχ:

·         Καθιερώνει την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής για την πρόσβαση των μαθητών/τριών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση,με συνέπεια να έχουμε δραματική μείωση του αριθμού εισακτέων στα πανεπιστήμια και αποκλεισμό ενός μεγάλου τμήματος των μαθητών/τριών από την πρόσβαση τους στο πανεπιστήμιο. Αναπόφευκτα θα κλείσουν μια σειρά πανεπιστημιακά ιδρύματα και τμήματα της χώρας. Ταυτόχρονα θα κατευθυνθούν προς τα ιδιωτικά κολέγιαόσοι/ες θα αποκλειστούν από τα δημόσια ΑΕΙ κι έχουν οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν δίδακτρα, στα οποία κολλέγια έχει ήδη δοθεί η δυνατότητα να χορηγούν πτυχία με ίσα επαγγελματικά δικαιώματα με αυτά που χορηγούν τα αντίστοιχα ΑΕΙ, χωρίς φυσικά να υπάρχει Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής γι’ αυτά.

·         Ιδρύει Σώμα Πανεπιστημιακής αστυνομίας, προβλέπει την εγκατάσταση συστημάτων παρακολούθησης ήχου και εικόνας ακόμα και στις αίθουσες των εργαζομένων, τον έλεγχο κατά την είσοδο και την έξοδο από τα πανεπιστημιακά ιδρύματα και την δημιουργία πειθαρχικών συμβουλίων για φοιτητές που θα βρίσκονται πλέον υπό την απειλή της διαγραφής τους. Προβλέπει περίφραξη των χώρων του κάθε Πανεπιστημίου και  χίλιοι αστυνομικοί θα απαγορεύουν την πρόσβαση σε όσους δεν ανήκουν στο προσωπικό ή δεν διαθέτουν φοιτητικό πάσο

Για μας, τους κατοίκους του Δήμου Ζωγράφουαλλά και της ευρύτερης περιοχής, αυτό σημαίνει ότι οι βόλτες μας στον πνεύμονα πρασίνου που εκτείνεται από την ΟυλοφΠάλμε έως το αισθητικό δάσος Καισαριανής τελειώνουν.

Η πρόσβαση στον κυριότερο ΠΝΕΥΜΟΝΑ ΠΡΑΣΙΝΟΥ της περιοχής, που μαζί με το ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΓΟΥΔΗ αποτελεί τη μοναδική διέξοδο σε ελεύθερο χώρο για δεκάδες χιλιάδες πολίτες, θα απαγορευτεί.

Facecontrol λοιπόν, στα παιδιά μας, στους γονείς μας, στα κατοικίδια ζωάκια μας, σε όλους μας. Απαγορεύεται η είσοδος. Τέρμα το ποδήλατο, το τρέξιμο, η μπάλα, ο περίπατος, η αναψυχή.

Όλα στην υπηρεσία του δόγματος φόβος και αστυνομοκρατία παντού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ αξιώνει την απόσυρση του αυταρχικού και αντιδημοκρατικού Νομοσχεδίου στο σύνολό του, την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στους πνεύμονες πρασίνου της Πανεπιστημιούπολης Ιλισίων και της Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου και καλεί κάθε πολίτη να συμμετάσχει σ’ ένα παλλαϊκό κίνημα για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας και της Δημόσιας Παιδείας.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.