Μήνυμα της πρώην Δημάρχου Ζωγράφου Τίνας Καφατσάκη για το εκπαιδευτικό νομοσχέδιο

Tο εκπαιδευτικό νομοσχέδιο μας ΑΦΟΡΑ όλους

Η ψήφιση και εφαρμογή του νόμου αυτού θα απαγορεύσει σε χιλιάδες πολίτες να εισέρχονται στις πανεπιστημιουπόλεις
Ένα βαθιά αντικοινωνικό και αντιδημοκρατικό νομοσχέδιο, το οποίο μεταξύ των άλλων, προβλέπει
▪️ τη μείωση του αριθμού των εισακτέων (-25.000) και
▪️ την παραβίαση του αυτοδιοίκητου των Πανεπιστημίων με τη δημιουργία πανεπιστημιακής αστυνομίας.
Αυτές τις ημέρες συζητείται στη Βουλή το νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, το οποίο περιλαμβάνει σαρωτικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των ΑΕΙ.
Οι αλλαγές αυτές δεν αφορούν μόνο τους φοιτητές και την πανεπιστημιακή κοινότητα αλλά ολόκληρη την κοινωνία.
Μεταξύ άλλων προβλέπεται η ❗ μείωση του αριθμού των εισακτέων και η παραβίαση του αυτοδιοίκητου των Πανεπιστημίων με τη δημιουργία πανεπιστημιακής αστυνομίας.
ℹ️ Η μείωση του αριθμού εισακτέων (υπολογίζεται σε ▪️25.000 ▪️) και αντίστοιχα πανεπιστημιακών τμημάτων, θα επιφέρει σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις τόσο στην οικονομική ζωή στις πόλεις-έδρες των Πανεπιστημίων, όπως άλλωστε και η δική μας, όσο και στο οικογενειακό εισόδημα χιλιάδων οικογενειών, που θα οδηγηθούν σε πληρωμή διδάκτρων σε κολέγια αμφιβόλου ποιότητας.
Ταυτόχρονα παρά την καθολική αντίδραση των πρυτάνεων, της πανεπιστημιακής κοινότητας, αλλά και πρώην υπουργών Παιδείας όλου του πολιτικού φάσματος, παρά τις διεθνείς πρακτικές, προχωρά στην ίδρυση ειδικού σώματος της ❗ ΕΛΑΣ (Ο.Π.Π.Ι) δαπανώντας ▪️ 30εκ ευρώ▪️ , το οποίο θα είναι υπεύθυνο για την ασφάλεια των Πανεπιστημίων
Με το ίδιο νομοσχέδιο υποχρεώνει τα Πανεπιστήμια να περιφράξουν όλους τους χώρους τους και να δημιουργήσουν συστήματα ❗ ελεγχόμενης εισόδου ( ▪️ Face control ▪️ ) .
Η αστυνόμευση και η περίφραξη των Πανεπιστημίων δεν αφορά μόνο τους φοιτητές αλλά όλη την κοινωνία.
Η ψήφιση και εφαρμογή του νόμου αυτού θα απαγορεύσει σε χιλιάδες πολίτες να εισέρχονται στις πανεπιστημιουπόλεις!
❗ Ειδικά για μια πυκνοκατοικημένη περιοχή σαν τη δική μας, απλές καθημερινές δραστηριότητες, όπως ο οικογενειακός περίπατος, η άθληση και η βόλτα με κατοικίδια ζώα είναι ζωτικής σημασίας για όλους.
Οι πανεπιστημιουπόλεις, λοιπόν, αποτελούν μια ανάσα για την πόλη μας, έναν χώρο που οι παραπάνω δραστηριότητες μπορούν να γίνονται απρόσκοπτα
Φυσικά την εφαρμογή του μέτρου αυτού θα εγγυάται η ίδια η πανεπιστημιακή αστυνομία η οποία με περιπολίες θα ζητάει από πολίτες ❗ κάρτα εισόδου, ενώ ακόμα θα μπορεί να κάνει και προληπτικές συλλήψεις όποτε αυτή το κρίνει.
❗ ❗ ❗ Στην περίπτωση δε που κάποιος βρίσκεται «παράνομα» στις πανεπιστημιουπόλεις προβλέπεται φυλάκιση ως 3 έτη ή χρηματική ποινή.
_____________________
Απαιτούμε :
• Απόσυρση νομοσχεδίου Κεραμέως – Χρυσοχοϊδη !
• Αύξηση της χρηματοδότησης των Πανεπιστημίων έτσι ώστε να καλύψουν τις εκπαιδευτικές τους ανάγκες αλλά και τις ανάγκες φύλαξης τους !
• Ελεύθερη πρόσβαση στις Πανεπιστημιουπόλεις

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.