ΟΑΕΔ: Αυτά είναι τα επτά προγράμματα που «τρέχουν» για 38.600 θέσεις εργασίας – Όλες οι λεπτομέρειες

Η αύξηση της ανεργίας αποτελεί ένα φαινόμενο που συνεχίζει να αποτελεί ίσως τη μεγαλύτερη πληγή για τη χώρα.
– Έως και την 1η Φεβρουαρίου θα μπορούν υποβάλλουν αιτήσεις οι ενδιαφερόμενοι για το πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων 18-29 ετών του ΟΑΕΔ. Το πρόγραμμα φαίνεται ότι έχει «αγκαλιαστεί» από τις επιχειρήσεις, οι οποίες λόγω συνθηκών αναζητούν τη στήριξη της πολιτείας προκειμένου να μείνουν όρθιες και να διατηρήσουν το έμψυχο δυναμικό τους. Οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί έως σήμερα ξεπερνούν τις 14.500 και αφορούν σε περίπου 8.000 νέες επιδοτούμενες θέσεις εργασίας. Το πρόγραμμα επιχορηγεί επιχειρήσεις με το 75% του μισθού και των ασφαλιστικών εισφορών (έως τα 750 € μηνιαία) για την πρόσληψη ανέργων 18-29 ετών, οποιασδήποτε εκπαιδευτικής βαθμίδας, με διάρκεια 12 μήνες ή 15 μήνες για μακροχρόνια ανέργους και δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.
– Σε εξέλιξη βρίσκεται και το πρόγραμμα Επιταγών Επανένταξης στην αγορά εργασίας, με 9.200 νέες θέσεις εργασίας, το οποίο έχει διάρκεια 12 μηνών και προβλέπει ελάχιστες μεικτές απολαβές τα 830 ευρώ. Αφορά σε επιδοτούμενους ανέργους που μετατρέπουν το επίδομα ανεργίας τους σε «επιταγή επανένταξης στην αγορά εργασίας». Η επιδότηση ανέρχεται στο 80% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους έως τα 830 ευρώ μηνιαία.
– Ειδικό πρόγραμμα για ανέργους ηλικίας από 55-67 ετών. Είναι το πρόγραμμα απασχόλησης μακροχρόνια ανέργων με 8.500 νέες θέσεις εργασίας σε ΝΠΔΔ, δημόσιες επιχειρήσεις, καθώς και επιχειρήσεις των Δήμων και των Περιφερειών. Έχει διάρκεια 12 μηνών με δυνατότητα επέκτασης για επιπλέον 12 μήνες. Η επιδότηση ανέρχεται στο 75% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους έως τα 750 ευρώ μηνιαία.
– Σημαντική είναι και η δράση για τους άνεργους έως 39 ετών. Προσφέρει 5.200 νέες θέσεις εργασίας σε πτυχιούχους ανέργους των κλάδων έξυπνης εξειδίκευσης. Η δράση έχει διάρκεια 15 μηνών, η επιδότηση ανέρχεται στο 60% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους έως τα 800€ μηνιαία.
– Ενεργό παραμένει και το πρόγραμμα Απασχόλησης Πτυχιούχων Ανέργων 22-29 ετών με 3.500 νέες θέσεις εργασίας, διάρκειας 10 μηνών με την επιδότηση να ανέρχεται στο 75% του μηνιαίου μισθολογικού και του μη μισθολογικού κόστους έως τα 750 ευρώ τον μήνα.
– Διαθέσιμο είναι και το πρόγραμμα Απόκτησης Επαγγελματικής Εμπειρίας Ανέργων 18-30 ετών με 3.000 νέες θέσεις εργασίας στις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Βορείου Αιγαίου, Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, διάρκειας 7 μηνών. Ο ΟΑΕΔ καταβάλλει μηνιαία αποζημίωση ίση με το 100% του κατώτατου μισθού (με πλήρεις ασφαλιστικές εισφορές).
– Τέλος, το πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων από Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες προσφέρει 1.200 νέες θέσεις εργασίας, διάρκειας 12 μηνών με δυνατότητα επέκτασης για επιπλέον 12 μήνες. Η επιδότηση ανέρχεται στο 90% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους έως τα 800 ευρώ μηνιαίως.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.