Απαγόρευση κυκλοφορίας: Μόνο γι’ αυτούς τους 3 λόγους βγαίνεις απ’ το σπίτι ως τις 11/1

Το πιο αυστηρό lockdown άρχισε

Η απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει τα πάντα για μια εβδομάδα προκειμένου να πέσει το επιδημιολογικό φορτίο που ανέβηκε λόγω των εορτών εξέπληξε πολλούς.

Όσοι γνώριζαν την κατάσταση εκ των έσω όμως και ήξεραν τις εκτιμήσεις των λοιμωξιολόγων δεν ένιωσαν την παραμικρή έκπληξη.

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι η κινητικότητα των εορτών θα οδηγήσει σε μια αύξηση των κρουσμάτων της τάξης του 8%- 10% πράγμα που εκτιμούν ότι θα αποτυπωθεί στις αναφορές των επόμενων ημερών.

Ο πρωθυπουργός γνώριζε τις εκτιμήσεις των λοιμωξιολόγων γι’ αυτό και με πολιτική απόφασή του προχώρησε σε πιο σκληρό lockdown προκειμένου να μειωθεί το επιδημιολογικό φορτίο για να ανοίξουν τα σχολεία στις 11/1.

Κάπως έτσι επέστρεψε και η απαγόρευση κυκλοφορίας 21:00-05:00. Πλέον οι πολίτες τις συγκεκριμένες ώρες μπορούν να βγουν μόνο για 3 λόγους: Υγείας, για βόλτα κατοικίδιου και για εργασία. Πιο συγκεκριμένα:

Με τον κωδικό 1 οι πολίτες μπορούν να βγουν από το σπίτι τους για σοβαρές περιπτώσεις υγείας.

Με τον κωδικό 6 για μικρή βόλτα κατοικίδιου κοντά στην οικία τους.

Για την εργασία είναι απαραίτητο το έγγραφο μετακίνησης του εργοδότη.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.