Ο δήμος Ζωγράφου έκοψε από τη ρίζα δέντρο-όαση 30 χρόνων στην Πλατεία Ελευθερίας στο Γουδή! «Δεν θέλουμε λαμπάκια, οξυγόνο θέλουμε» (ΦΩΤΟ «Zografounews»)

Παράδειγμα προς αποφυγήν!!!

Πολλά ήταν κατά καιρούς τα παράπονα των δημοτών της πόλης μας για την κοπή και το κλάδεμα δέντρων, μην αφήνοντας χλωρό φύλλο και κλαδί, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις προχώρησαν και στην ολική κοπή τους. 

Σήμερα όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες που μας έστειλε αναγνώστης και κάτοικος της περιοχής, συνεργείο του δήμου το πρωί της Τετάρτης έκοψε από τη ΡΙΖΑ δέντρο 30 χρόνων που είχαν φυτέψει οι δημότες, το πότιζαν και το φρόντιζαν και αποτελούσε μια όαση για την περιοχή.

Γιατί κύριε δήμαρχε κόπηκε αυτό το δέντρο από τη ρίζα; Γιατί εδώ δεν μιλάμε για κλάδεμα αλλά για ξερίζωμα!

«Αυτό το δέντρο το φυτέψαμε εμείς πριν 30 χρόνια περίπου, το ποτίζαμε και το φροντίζαμε και σήμερα αντί να το κλαδέψουν το έκοψαν από τη ρίζα. Εκεί παλιά πριν από το φαρμακείο που είναι τώρα, ήταν το «καφενείο του Τσουλούφα» έτσι τον αποκαλούσαμε τον καφετζή τότε,ή γνωστός σε όλο το Γουδή. Και αυτός το πότιζε μαζί με εμάς. Αυτό το ξερίζωμα είναι ακόμη ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι ο δήμος λειτουργεί επιπόλαια. Μπορούν να μας πούνε οι αρμόδιοι για ποιο λόγο κόπηκε αυτό το δέντρο; Διαμαρτυρόμαστε έντονα γι αυτή την πράξη του δήμου. Δεν θέλουμε λαμπάκια κύριε Δήμαρχε! Θέλουμε οξυγόνο!» δήλωσαν κάτοικοι στο «zografounews.gr» 

Εγκληματική πράξη επί «πληρωμή»
Ο καθηγητής Δασοκομίας του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Α.Π.Θ. και πρόεδρος της Ελληνικής Δασολογικής Εταιρείας κ. Θεοχάρης Ζάγκας σε παλαιότερη δήλωσή του με αφορμή κλαδέματα δέντρων στον αστικό ιστό σε περιοχές της Μακεδονίας είχε επισημάνει ότι «η κλάδευση των δέντρων, των πάρκων και των δενδροστοιχιών δεν αποτελεί τον κανόνα αλλά την εξαίρεση στο πλαίσιο της ορθολογικής και επιστημονικά βασισμένης διαχείρισης του αστικού πρασίνου.

Διαφορετικά, αυτή αποτελεί εγκληματική πράξη επί «πληρωμή» κατά των δέντρων και ως εκ τούτου κατασπατάληση πόρων, οι οποίοι είναι απαραίτητοι για άλλες προτεραιότητες. Η κλάδευση θα πρέπει να διενεργείται μόνον όταν αυτή είναι απαραίτητη. Η απομάκρυνση ζωντανών κλαδιών από ένα δέντρο οδηγεί στην καταπόνησή του, αφού με τον τρόπο αυτό απομακρύνεται μεγάλη ποσότητα συσσωρευμένης ενέργειας».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.