Οι πολίτες θα πρέπει να δηλώνουν ότι «κατανοούν τις παρενέργειες» του εμβολίου πριν εμβολιαστούν! (φώτο)

Σε μία κίνηση που προκαλεί ερωτήματα προχωράει η κυβέρνηση, καθώς όσοι θα εμβολιάζονται με το εμβόλιο mRNA για τον κορωνοϊό θα πρέπει να δηλώνουν προφορικώς ή γραπτώς συναίνεση ότι «κατανοούν τις παρενέργειες» του εμβολίου.

«Έχω διαβάσει και μου εξηγήθηκαν οι πληροφορίες σχετικό με το υπό χορήγηση εμβόλιο έναντι της CovID-19. Κατανοώ τα πλεονεκτήματα και τις πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες του εμβολίου και τον κίνδυνο μη εμβολιασμού. Έχω ενημερωθεί για τις αντενδείξεις εμβολιασμού με το παραπάνω εμβόλιο στο παραπάνω άτομο. Κατανοώ ότι στη σπάνια περίπτωση εμφάνισης αναφυλαξίας, θα γίνει παροχή επείγουσας θεραπείας. Είχα την ευκαιρία να θέσω ερωτήσεις, οι οποίες απαντήθηκαν κανονικά», θα αναφέρει η δήλωση που θα πρέπει να υπογράψουν οι πολίτες που δεν θα μπορούν να δώσουν προφορική συγκατάθεση.

Το έντυπο έχει σταλεί, ήδη, από το Υπουργείο Υγείας, στα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα όλης της χώρας και με αυτό ζητείται η υποχρεωτική συναίνεση των πολιτών πριν τον εμβολιασμό.

Όπως προβλέπεται στις οδηγίες που απεστάλησαν στα εμβολιαστικά κέντρα και συντάχθηκαν από το υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, οι πολίτες που θα δεχθούν να κάνουν το εμβόλιο για την Covid-19, θα πρέπει να υπογράψουν το χαρτί.

Το βασικό ερώτημα είναι γιατί ακριβώς χρειάζεται αυτό προφορική ή γραπτή συγκατάθεση την οποία βλέπουμε για πρώτη φορά, αφού από τη στιγμή που κάποιος πάει για να εμβολιαστεί εννοείται ότι δίνει την συγκατάθεσή του, μήπως κάποιοι θέλουν να είναι καλυμμένοι νομικά αν συμβεί κάτι;

Μια 

1 Σχόλιο
  1. Εξωγήινος λέει

    Τα συγχαρτήριά μου για την ποιότητα της δημοσιογραφίας που ασκείτε!!
    1. Από πού πορκύπτει ότι θα ερωτώνται προφορικώς όσοι προσέρχονται να εμβολιαστούν;
    2. Η προφορική συγκατάθεση προκύπτει από την ιδιόβουλη προσέλευση. Για όλα τα εμβόλια, ακριβώς όπως αναγράφετε.
    3. Για όσους όμους δεν έχουν δική τους βούληση λόγω πνευματικής αδυναμίας (πχ ενήλικα άτομα διανοητικά καθυστερημένα, με άνια κλπ) ή νομικής αδυναμίας (πχ ανήλικα), πρέπει αυτός που τους πηγαίνει για εμβολιασμό, και φέρει την ευθύνη τους, να υπογράψει. Διότι προφανώς δεν έχουν προσέλθει αυτοβούλως όπως οι υπόλοιποι.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.