Την Παρασκευή οι ανακοινώσεις για κομμωτήρια, εκκλησίες και λιανεμπόριο! Ποιος θα είναι ο οριστικός οδικός χάρτης των Χριστουγέννων – Τι θα γίνει με τις μετακινήσεις από νομό σε νομό!

Προς το τέλος της εβδομάδας και συγκεκριμένα την Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου αναμένονται οι ανακοινώσεις σχετικά με τον οδικό χάρτη των Χριστουγέννων και την άρση μερικών περιοριστικών μέτρων του lockdown. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, έπειτα από συζητήσεις με τους επιδημιολόγους για τη μερική άρση της καραντίνας, λόγω εορτών, οι ανακοινώσεις θα αφορούν τις μετακινήσεις από νομό σε νομό, τα SMS, το λιανεμπόριο, τις εκκλησίες και τα κομμωτήρια.

Ο κ. Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, εξήγησε ότι έως και τις 7 Ιανουαρίου θα είναι κλειστή η εστίαση, ενώ ανακοινώσεις για το λιανεμπόριο, τις εκκλησίες, τα κομμωτήρια, αλλά και τις μετακινήσεις αναμένεται να δοθούν προς το τέλος της εβδομάδας.

Όσον αφορά τη μετακίνηση για αγορές, ο ίδιος είπε ότι θα γίνεται με sms και ανέφερε πως υπάρχει το ενδεχόμενο να επιτρέπεται η μετακίνηση των πολιτών σε άλλη περιοχή από τον τόπο διαμονής τους για να επισκεφθούν μαγαζιά και να κάνουν τις αγορές τους.

Αυτό που δεν θα επιτραπεί όμως είναι οι μετακινήσεις σε άλλες περιφέρειες. Επίσης ξεκαθάρισε ότι καλό είναι να μη γίνουν μετακινήσεις προς εξοχικά σπίτια, γιατί υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης του ιού προς την περιοχή. «Ας προσπαθήσουμε να προσαρμοστούμε όλοι στη δύσκολη κατάσταση που δεν μας επιτρέπει να δούμε τους γονείς ή τα παιδιά μας που είναι σε άλλες περιφέρειες» απάντησε για τους παππούδες που είναι μακριά από τα παιδιά και τα εγγόνια τους.

Σχετικά με την καραντίνα στην οποία θα υποχρεώνονται όσοι έρχονται από το εξωτερικό, είπε ότι θα μένουν στο σπίτι τους, ενώ εξήγησε ότι πρόκειται για μέτρο που σκοπό έχει την αποτροπή της μετακίνησης από την Ελλάδα προς το εξωτερικό, αφού χαρακτήρισε «λίγο υπερβολικό κάποιος να φύγει για Αυστρία ή Ελβετία αν ανοίξουν τα χιονοδρομικά, αφού τα δικά μας είναι κλειστά».

«Αν ανοίξει το λιανεμπόριο, φυσικά θα χρειαστεί να γίνει προσαρμογή στο ωράριο νυχτερινής κυκλοφορίας, πρώτον γιατί μπορεί να διευρυνθεί το ωράριο, για να μην υπάρξει συνωστισμός, δεύτερον να υπάρχει χρόνος να επιστρέψουν στα σπίτια τους» είπε σχετικά με την απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας, που τώρα είναι από τις 21:00.

Σχετικά με το πώς θα γίνει ο εορτασμός των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς μεταξύ συγγενών αφού απαγορεύεται η μετακίνηση των πολιτών μετά τις 09:00 το βράδυ, είπε ότι ενδέχεται να υπάρξει ειδική πρόβλεψη, αφήνοντας να εννοηθεί ότι μπορεί να υπάρξει και άρση της απαγόρευσης για τις δύο πιο σημαντικές γιορτινές ημέρες, δηλαδή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Ακόμα είπε ότι «κυνήγι και ψάρεμα συνδέεται συνήθως με περιφερειακή μετακίνηση και συνήθως δεν γίνεται κατά μόνας», ενώ ερωτηθείς για το αν μπορεί να επιτραπούν οι δύο δραστηριότητες εξέφρασε την ελπίδα ότι το θέμα θα λυθεί σύντομα, διευκρινίζοντας όμως ότι «δεν είναι της ώρας».

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.