«Αγαπώ Ζωγράφου»: Έχουμε θέσει ως προτεραιότητα την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της πόλης που έχουν κινητικά προβλήματα! Προτείνουμε να…(φωτο)

Είναι γνωστή σε όλους η έλλειψη επαρκούς #προσβασιμότητας των υποδομών των δημοτικών κτιρίων, των υπηρεσιών του Δημοσίου, των αθλητικών εγκαταστάσεων και των κοινοχρήστων χώρων του Ζωγράφου.
Η Δημοτική Κίνηση «Αγαπώ Ζωγράφου», μέσω του επικεφαλής της, Κωστή Παπαναστασόπουλου και του υπεύθυνου για θέματα προσβασιμότητας, Παναγιώτη Φύλλια, καταγράφει εδώ και χρόνια τα υφιστάμενα προβλήματα προσβασιμότητας και εισηγείται στη Δημοτική Αρχή τη λήψη αναγκαίων μέτρων για τη βελτίωση της προσβασιμότητας.


Στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αναδείξαμε κάποια ζητήματα προσβασιμότητας και προτείνουμε ως «Αγαπώ Ζωγράφου» τα εξης:
1. Στο Κέντρο Υγείας Ζωγράφου να γίνει επικάλυψη χρώματος μπλε σε όλη την επιφάνεια του οδοστρώματος στην ήδη υφιστάμενη θέση στάθμευσης ΑΜΕΑ και επιδαπέδια σήμανση με το Διεθνές Σύμβολο Προσβασιμότητας. Στο Κέντρο Υγείας Ζωγράφου (πρώην ΙΚΑ), προσέρχονται καθημερινά ασθενείς με κινητικά προβλήματα και άνθρωποι με αναπηρία και η ειδικά κατασκευασμένη ράμπα πρέπει να είναι απαλλαγμένη από εμπόδια (δίκυκλα). Να επιληφθεί του θέματος η διοίκηση του Δήμου Ζωγράφου.
2. Στην Πλατεία Άνοιξη να βελτιωθεί η προσβασιμότητα. Η πλατεία περιβάλλεται σε όλες τις πλευρές της από πεζοδρόµιο, του οποίου η προσβασιμότητα κρίνεται ανύπαρκτη για άτομα με κινητικές δυσκολίες. Τα στοιχεία αστικού εξοπλισμού (πινακίδες, καφάο) πρέπει να τοποθετηθούν εκτός ελεύθερης ζώνης όδευσης και οι ράμπες στην πλατεία να φαίνονται με χρώμα. Πρέπει να ενισχυθεί η βιώσιμη κινητικότητα με τη δημιουργία διαδρομών πεζών και οδηγού τυφλών για τη βελτίωση της κίνησης πεζών και ατόμων με αναπηρίες στην πλατεία και γύρω από αυτήν.
3. Προτείναμε να συμπεριληφθεί 1 θέση στάθμευσης ΑΜΕΑ στο σχέδιο ανάπλασης κοινόχρηστου χώρου επί των οδών Κονίτσης και Ηφαιστίωνος (Πλατεία Ελευθερίας Γουδή). Αξίζει να αναφερθεί ότι στην ευρύτερη περιοχή κάθε Δευτέρα λειτουργεί λαϊκή αγορά (οδό Γεωργίου Παπανδρέου) και συνεπώς θα διευκολύνει αρκετούς συμπολίτες μας.
Η προσβασιμότητα, η δυνατότητα δηλαδή να μπορεί κάθε άτομο αυτόνομα, με ασφάλεια και με άνεση να προσεγγίζει και να χρησιμοποιεί τις υποδομές και τις υπηρεσίες, αποτελεί δικαίωμα.
Ως «Αγαπώ Ζωγράφου» έχουμε θέσει ως προτεραιότητα την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της πόλης που έχουν κινητικά προβλήματα.
#agapozografou #kostis_papanastasopoulos

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.