Το τρίτο και τελευταίο lockdown: Πότε θα ξανακλείσει η χώρα μετά τις γιορτές!

Τις τελευταίες μέρες όλο και πιο πολλοί μιλούν για το τρίτο και πιο σφοδρό κύμα της πανδημίας το οποίο θα χτυπήσει την Ευρώπη μετά τις γιορτές.

Ο ΠΟΥ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου το ίδιοι και διακεκριμένοι επιστήμονες. Η χαλάρωση των μέτρων μετά την άρση του lockdown είναι βέβαιο ότι θα φουντώσει ξανά την πανδημία όμως άλλος δρόμος δεν υπάρχει.

Αφενός ο κόσμος έχει κουραστεί και εξαθλιωθεί οικονομικά, αφετέρου η αγορά θα πρέπει να κινηθεί μέσα στις γιορτές. Γι’ αυτό η άρση θα γίνει μετά τις 7 Δεκεμβρίου, με μεγάλη προσοχή και μέτρα μέσα στα Χριστούγεννα.

Το σχέδιο της κυβέρνησης είναι να κάνει ο κόσμος γιορτές και να επιστρέψει σε μια μερική κανονικότητα έως και τις 15 Ιανουαρίου. Για έναν μήνα δηλαδή. Μετά αν οι εκτιμήσεις των ειδικών πέσουν μέσα και δούμε αύξηση των κρουσμάτων (θεωρείται σχεδόν βέβαιο) θα πάμε στο τρίτο και τελευταίο lockdown.

Η χώρα θα κλείσει ξανά απ’ τις 16/1 και παράλληλα θα ξεκινήσει και ο εμβολιασμός. Μέσα στον Ιανουάριο θα εμβολιαστούν οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό, ώστε –σε συνδυασμό με το lockdown- να πάρει μια βαθιά ανάσα το σύστημα υγείας.

Θα ακολουθήσουν οι ευπαθείς ομάδες μέσα στον Φλεβάρη και στη συνέχεια οι υπόλοιπες ομάδες του πληθυσμού. Οι επιστήμονες θεωρούν ότι μέχρι το καλοκαίρι ο εφιάλτης θα αρχίσει να τελειώνει και θεωρούν βέβαιο ότι δεν θα υπάρχει τέταρτο κύμα της πανδημίας.

Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει. Πλέον δεν πάμε στα τυφλά καθώς το εμβόλιο έφερε το φως στο τούνελ που όλοι περιμέναμε. Τον φάγαμε τον γάιδαρο. Η ουρά του τελευταίου lockdown έμεινε…

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.